Quantcast
Kezdőlap Ajánló Maminbaba buli a városligetben

Maminbaba buli a városligetben

Pöttyöslabda

Közel, 200 anyuka és csaknem 200 baba, sok kísérő édesapa, nagytesó és nagymama. Több, mint egy kedves napsütéses szombat délelőtti program az anyukáknak és a babáknak. Közösségépítő, hiánypótló, ingyenes családi program, ahol hasonló élethelyzetben lévő édesanyák találkozhatnak, ismerkedhetnek, barátkozhatnak, bulizhatnak és mindezt a babájukkal együtt.

Olvassátok el Dunár Ildikó Maminbaba oktató beszámolóját a 10. Maminbaba Városligeti buliról.

A nyár első hétvégéjén került megrendezésre a 10. Városligeti Maminbaba Buli. Magam, Maminbaba oktatóként lehetettem részese ennek a szuper családi programnak, de jött a férjem és természetesen a kisfiam is, aki egy igazi Maminbaba rajongó. Amikor megkérdezik tőlem, hogy mi is az a Maminbaba, akkor azon túl, hogy hordozós latin fitness, azt szoktam mondani, hogy ezt nehéz elmondani, ezt inkább érezni kell és ez a hétvégi rendezvény olyan volt, ahol a Maminbaba minden ízét érezni lehetett.

Mi, oktatók korábban érkeztünk, mint ahogy a családoknak kiírtuk a kezdést, így láttuk, ahogy gyülekeznek a kis csapatok, ahogy köszöntik egymást régi és új Maminbabás barátok, ismerősök, ahogy az ismeretlenek között közvetlen hangú beszélgetések formálódnak, ahogy egymást segítik, ha naptejre vagy épp az otthon felejtett popsikrémre van szükség. Láttuk a közösséget és jó volt a részének lenni.

Persze közben sok feladatunk volt, ami időről-időre beszippantott bennünket, hiszen gondosan mindenkinek a neki leginkább megfelelő hordozót akartuk adni, a hordozók felkötését a legtanultabb oktatók, hordozási tanácsadók végezték. Nagyon oda akartunk figyelni most is mindenre és mindenkire. Ez igazi flow élmény volt, amely közben nem lehet érezni az idő múlását és tényleg, egyszer csak következett a tánc, a mozgás. Bevallom, beszélgettem is, sokat-sokat beszélgettem, mert olyanok között voltam, akiknek azonosak a kérdéseik, a problémáik, a vicceik, amiken nevetni tudnak, szóval munkálkodtunk és közben csacsogtunk. A férjeink is beszélgettek, olyan büszke és jófej, laza apukás beszélgetéseket kell elképzelni, ahol apukák egymás között bevallják, hogy milyen jó érzés, amikor a baba rajtuk alszik el.

A gyerekek elképesztőek voltak, élvezték a kellemes meleget, a nyári napsütést, látszott, hogy ismerik és szeretik ezt a közeget. Volt olyan Család, ahol egész pici baba volt, volt ahol nagyobb gyerekek is jöttek táncolni és olyan is akadt, aki gyermek nélkül érkezett, csak a hangulat miatt. Megjegyzem, hát nem maradt üresen, aki egyedül érkezett, egy család középső gyermekével a hátán táncolt.

Rengetegen voltunk. A résztvevők között voltak, akik nem rég kezdték a Maminbabát és volt olyan is, aki 7 éve táncol és minden bulira eljött, voltak akik nagy csapattal és olyanok is, akik egyedül vagy a saját családjukkal érkeztek, és sokan jöttek vidékről: Mosonmagyaróvárról, Székesfehérvárról stb. Le a kalappal, hogy eljöttek és 6-kor keltek kisgyerekkel, csak azért, hogy itt együtt lehessenek a Maminbabás nagy csapattal.

Aztán elérkezett a tánc ideje és az tényleg leírhatatlan érzés volt, ahogy éreztem/láttam, hogy mindannyian bátran, egymásra figyelve léptük a megszokott, megszeretett lépéseket és igen mertünk szépen, latinosan, néha popórázósan együtt mozogni! Volt új koreográfia is, a koreográfia-verseny győztesének a táncsora. Kifejezetten jól követte mindenki, büszke voltam a Családokra. Kellemesen elfáradtunk, a gyerekek pedig szuper jót aludtak. Az én Matyim egy darabig énekelte a kedvenc slágereit, aztán Ő is elszunyókált.

A tánc után következett a tombola, ami szerintem csak fokozta a hangulatot. Jó volt látni, ahogy örülnek a Családok az ajándékoknak, szuper volt, hogy mindent tudtak értékelni, a kisebb nyereményeknek is örültek.

Ahogy vége felé közeledett a buli, kérdezgettük az Anyukákat, hogy mi tetszett Nekik a legjobban. Sokan, sokfélét mondtak, de talán ami közös volt és ez valóban a Maminbabás lét közös eredője, hogy együtt vagyunk, együtt mozgunk: Baba az Anyával (Apával) és Anyukák, Családok, más Anyukákkal, Családokkal. Igazi közösségi élmény volt ez a hétvége, ami szerintem mindannyiunk elemeit feltöltötte.

Ha szívesen kipróbálnátok a maminbabát nézzétek meg, hogy hol van hozzátok a legközelebb. Infók: itt. Sok szeretettel várunk titeket is. J

Ez is tetszeni fog