Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Másodjára is jól sikerült – Iskolások kézikönyve – fiúknak

Másodjára is jól sikerült – Iskolások kézikönyve – fiúknak

pottyos

Néhány évvel ezelőtt barátainktól kaptuk a könyvecske első kötetét (Iskolások kézikönyve). Tökéletes időzítéssel, az iskolakezdés előtt. Egy kislány szemszögéből láttatta az első iskolás napok izgalmait. Imádtuk.

Most megjelent a könyv második, vagy inkább másik kötete, amely szinte teljesen azonos az elsővel, csak ezúttal egy kisfiú a mesélő. Finy Petra rengeteg humorral, kedvességgel, könnyen érthető magyarázatokkal avatja be a kicsiket a már nagyon várt – és talán számukra kicsit még idegen – iskoláslét mindennapjaiba. Az első kötet főszereplője egy kislány, a másodiké egy kisfiú, az ő fejükben megfordult gondolatok mentén halad a történet végig az ovis élet utolsó napjaitól kezdve a nyári szünetes iskolás előkészületeken át az első napokig az iskolában.

Nagyra becsülöm az olyan könyveket, amelyeknek szerzője (akár tudatosan, akár nem) szem előtt tartja azt, hogy ezeket a történeteket a szülők olvassák fel a gyerekeknek, ezért egy picit őket is szórakoztatják. Nem egyszer hangosan kellett nevetnem a rendkívül találó megállapításokon, a vicces és szívmelengető iskolai történeteken.

A kötetet az új generációs illusztrátorok egyik legtehetségesebbje, Pásztohy Panka illusztrációi teszik teljessé, akinek rajzai szinte megszólalnak a könyv lapjain. Kedvesek, találóak, részletesek, a képek nézegetése is alaposan megnöveli a könyv olvasásával töltött időt.

Milyennek látjuk mi?
Külső: „Mikor meglátom, vidám leszek tőle. Nagyon cuki.” (Zsófi, 9)
Tartalom: Vicces, remek beszélgetésindító sulikezdés idején, nagycsoportban
Kedvenc mondat:  „A konyhás nénik (…) remekül viselik, ha a sárgaborsó főzeléket kiborítja az 1/a, majd az 1/b, és aztán az egész 1/c is. Érdekes módon a csokiöntettel soha nem történnek ilyen balesetek.”

A Kiadó a könyvet 5-8 éves gyerekek számára ajánlja. (A mi véleményünk: kilenc évessel is rém szórakoztató)

Ez is tetszeni fog