Quantcast
Kezdőlap Ajánló Megnyitotta kapuit a Digitális Bátor Tábor

Megnyitotta kapuit a Digitális Bátor Tábor

Pöttyöslabda

Áprilisban kezdte el építeni digitális táborát a Bátor Tábor. Azóta szerveznek online, interaktív foglalkozásokat súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak. Májusban pedig szélesre tárták a kaput, és azóta bárki jelentkezhet családi, illetve felnőtteknek szóló programjaikra. Ezzel is szeretnék segíteni az elmúlt hónapok feldolgozását. A Digitális Bátor Tábor mindeközben tovább épült és elindították online tudástárukat, ahol számos játékot, a módszertanuk alapjait, hasznos tippeket is elérhetővé tettek bárki számára.

„Ha a Bátrak nem tudnak eljönni a táborba, a tábor megy el a Bátrakhoz” – ezt tűzte zászlajára az alapítvány a tavaszi vírushelyzetben. Évente most már közel 3000 súlyosan beteg gyereknek és családtagjainak nyújtanak élményterápiás programokat táborhelyükön és a kórházakban. Ahogy világossá vált, hogy idén tavasszal és nyáron nem találkozhatnak személyesen a táborozóikkal, online programok fejlesztésébe kezdtek.

„Április óta közel 600 résztvevője volt itthon, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban az online programjainknak. Ezek a foglalkozások képezték eddig a Digitális Bátor Tábor alapjait, de most egy újabb pillérrel bővülünk. 19 év tapasztalatunk van a mentális egészségmegőrzés területén, úgy gondoljuk, ez a tudás most sokaknak hasznos lehet. Elindítottuk online tudástárunkat, ahol például gyerekeknek és felnőtteknek is szóló kis- és nagycsoportos játékötletet gyűjtöttünk össze, megmutatjuk, mire épül a módszertanunk, amely a mindennapi életben is segíthet akár szülőknek, akár pedagógusoknak. Az oldal folyamatosan frissülni fog újabb és újabb tartalmakkal” – mondta el Vargyas-Tóth Julianna, a Bátor Tábor programfejlesztési tanácsadója.

Az új oldal alapját a Bátor Tábor hatvani táborhelyének térképe adja, ahol a különböző helyszínekre kattintva más-más tartalmakkal találkozhatnak az érdeklődők. Emellett itt lehet jelentkezni az egész nyáron át tartó online interaktív játékokra is, amelyeknél bár a kapcsolattartás online, de a résztvevők együtt szerezhetnek közös élményeket a saját otthonukban, kertjükben vagy akár nyaralás alatt.

A Bátor Tábor hagyományos, valamint online programjai nem valósulhatnának meg az alapítvány önkéntesei, valamint vállalati és magánadományozóinak segítsége nélkül. A Digitális Bátor Tábor honlapjának elkészültéhez és működtetéséhez nagyban hozzájárult a Boston Scientific Foundation Europe és a Vienna Insurance Group támogatása, illetve külön köszönet illeti meg az IBM csapatát, akik nélkülözhetetlen szakmai támogatást nyújtottak az induláshoz.

Az alapítványnál bíznak abban, hogy ősszel már személyesen is találkozhatnak táborozóikkal, ezzel együtt a Digitális Bátor Tábort tovább építik, mert ennek segítségével még több súlyosan beteg gyerekhez és családjához vihetik el a felhőtlen nevetést és a közös játék élményét.

Ez is tetszeni fog