Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Mesék a gyógyulásról, gyógyuláshoz

Mesék a gyógyulásról, gyógyuláshoz

pottyos

Hiánypótló mesekönyv mutatja meg, miként gyógyíthatnak a mesék. Sárvári Töttős Györgyi krízispszichológus könyve, a Szuperhős szakszerviz úgy mutatja meg a szuperhősök, vagyis a kórházba került gyerekek történetét, hogy közben megismerteti a kórházi mindennapokat, és elősegíti a gyógyulást is – és persze a makkegészséges gyerekek számára is garantálja a szórakozást!

Egy kisebb-nagyobb baleset, legyen az agyrázkódás vagy csonttörés, mindig váratlanul jön, és olyan helyzetek sorát teremti meg, amelyekben szülőnek és gyereknek egyaránt nehéz helyt állnia. Ilyenkor egy magabiztos, a kórházi szakemberekkel együttműködő szülő kincset ér. Ezért született a Szuperhős szakszerviz, hogy segítse a szülőket és a gyerekeket a kórházi kezelések és a lábadozás sokszor embert próbáló időszakában.

A könyv meséi a baleset körüli nehéz napokba vagy a kórházi kezelés periódusába csempésznek egy kis mágiát, pluszinformációt és némi humort. A történetekben szereplő, kórházban kezelt gyerekek szuperhősök, kalandjaik során pedig a szülők és a gyerekek megismerhetik a kórházi mindennapokat (mi történik a váróban, a viziten vagy egy vizsgálat során?), és azt, milyen kezelések várhatók a lábadozás során.

A gyógyulás az úgynevezett gyógyulástervező eszköz segítségével is nyomon követhető. Ennek alkotója, Győri Ildikó, a Kreatív Gyermeknevelési Eszközök kitalálója – aki kisfia agyrázkódása miatt maga is napokat töltött a traumatológián – arra törekedett, hogy megmutassa, a lábadozás során is jó gyereknek lenni. A saját gyógyulástervezővel a gyerekek tudatosíthatják magukban, mi minden történik majd velük a kórházban, és figyelemmel követhetik a kórházi napok és az otthoni gyógyulás eseményeit, a szülők pedig ezek ismeretében könnyebben tudnak együttműködni az orvosokkal és az ápoló személyzettel.

A Szuperhős szakszerviz meséiben a kórházi napok történéseihez, nehézségeihez, megoldandó feladataihoz kapcsolódó hasznos tanácsok és ötletek olvashatók, amelyek a szülőket segítik.
A szuperhősök történetei tehát valóban gyógyítanak, hiszen, ahogy Kassai Tamás traumatológus mondja: „a baj már megtörtént, azon változtatni nem áll módunkban, ami viszont most következik, az a gyógyulás felé vezető út legfontosabb állomása!”

Ez is tetszeni fog