Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Mesék örökmozgóknak

Mesék örökmozgóknak

pottyos

Vannak szülők, akik azért frusztráltak meseolvasás közben, mert a gyerek nem ül egy helyben és azt gondolják teljesen felesleges neki olvasni, hiszen úgysem figyel.

Vannak gyerekek, akik azért nem szeretnek mesét hallgatni, mert elvárják tőlük, hogy mesehallgatás közben fegyelmezetten üljenek és hallgassanak.

Ha bárki magára vagy a gyerekére ismer, akkor lapozzon bele Balázs Ágnes új köteteibe, hogy megtapasztalhassa a mesélés új dimenzióit, melyeket hallgatva a kicsinek egyenesen kötelező ugrálni, tapsolni, szaladgálni, sőt még kiabálni is, de csak akkor, amikor elhangzanak a feladatokra buzdító szavak.

A Mesék örökmozgóknak különleges koncepciója utat talál a sokszor túlterhelt, hiperaktív vagy figyelemzavaros gyerekekhez, hiszen a felolvasásra szánt, rövid, humoros mesék egy-egy kiemelt kifejezéséhez egyszerű mozgásgyakorlatok társulnak. A beszélő kiskutya című első mesében például a „vau” elhangzásakor a gyerekeknek fel kell pattanniuk a székükről, meg kell pördülniük egyszer, majd visszaülhetnek a helyükre. Amikor pedig a „virsli” szót olvassák fel nekik, akkor egy előre meghatározott bútorig kell fél lábon elugrálniuk, majd vissza a helyükig. A felolvasás során a szülőknek természetesen ügyelniük kell arra, hogy a gyerekek a kiválasztott „varázsszavak” elhangzásakor el tudják végezni a gyakorlatokat, és csak utána szabad folytatniuk a mesét. A bájos, egyszerű nyelvezettel megírt meséket biztosan minden izgő-mozgó óvodás és kisiskolás gyerek szívébe zárja majd. A kötetet Horváth Ildi illusztrálja.
 
Örökmozgó, mesehallgatásra és játékra fel!

A sorozat eddig megjelent részei:

A beszélő kiskutya

A beszélő kiskutyán túl megismerkedhetünk a zöld róka, a villamos és a postás mulatságos történetével; a lusta macskával, aki beköltözik a kutya komához, de különböző kifogásokkal igyekszik még a munka látszatát is elkerülni; a rakoncátlan kiskacsáról, aki addig játszik a nádasban béka barátjával, míg megfázik, és szünet nélkül hapcizik; végül a nyuszi, a béka és a veréb versenyeznek a kerek erdő szélén, hogy eldöntsék, melyikük a leggyorsabb.
 
A pösze nyuszi

Keltsd életre a pösze nyuszi, a civakodó medvebocsok vagy a két hazudós kisegér történetét!

Ez is tetszeni fog