Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Mesekönyvek, amik sulikezdésig kitartanak

Mesekönyvek, amik sulikezdésig kitartanak

Pöttyöslabda

Hatalmas kínálat van gyerekkönyvekből. Ez jó, mert van miből választani. És nem annyira jó, amikor az ember ott áll a könyvesboltok szép, színes kötetektől roskadozó polcai előtt, és fogalma sincs, hova nyúljon. Melyik lesz, amit nem csak egyszer nyit majd ki a kicsi, hogy utána a feledés homályába vesszen?

Ami szinte 100%-ban bejön

Amit az elmúlt évek nagyjából 100%-ig igazoltak, hogy bölcsis-ovis korosztálynál Bartos Erika könyvei szinte mindig beválnak.

A gyerekeket néhány oldal után teljesen beszippantja a jellegzetes képi világ és az egyszerű, hétköznapokból vett történetek, amiknek akár a mesehallgató gyerekek is lehetnének a főszereplői.

A kicsik új barátja

Anna, Peti, Gergő, Bogyó és Babóca után új barát vár a kicsikre: Brúnó.

A kisfiú, aki ötévesen költözött a Balaton mellől Budapestre, ahol az új ovis barátok keresése mellett hatalmas lelkesedéssel kutatja fel családtagjaival a főváros legizgalmasabb helyeit.

A könyveket lapozva még a született budapestiek is gyakran meglepődnek, azok számára pedig, akik csak most ismerkednek a várossal, minden oldal tartogat valami izgalmasat.

 

 

A Brúnó Budapesten sorozat jelenleg a 4. kötetnél tart:

  1. Buda tornyai
  2. Buda hegyei
  3. Pest szíve
  4. Pest fényei

Hamarosan az előkészületben lévő 5. könyvben Budapest egy nagyon fontos részéről, a Dunáról és a hidakról olvashatunk majd.

Mesék FONTOS dolgokról

Brúnó kalandjai azonban nem csak a budapestieknek szólnak! Idén jelent meg egy új sorozat, a Brúnó meséinek két kötete is, amelyekben a kicsiket legjobban foglalkoztató kérdéseké a főszerep.

Szép, nagyalakú, beszélgetős, együtt lapozgatós könyvek. Történeteiket nemcsak jó együtt olvasni, de támogatást nyújtanak olyan kulcsfontosságú élethelyzetekben, mint például a kistestvér születése.

Kistestvérek, nagytestvérek

A kistestvér érkezése minden gyerek életében fontos esemény. Öröm, várakozás, de egyben félelem, szorongás forrása is. Vajon a szüleim ugyanannyit fognak törődni velem, ugyanúgy fognak szeretni azután is, hogy megszületik a kistestvérem? Ezt a kérdést teszi fel magának a hatéves Brúnó is, amikor megtudja, hogy kistestvére lesz. Hogy megtalálja a választ, csoporttársait, barátait hívja segítségül, akik egyenként mesélnek róla, milyen dolog öcsinek, bátyónak, huginak, nővérnek lenni.

A Kistestvérek, nagytestvérek 8 meséjével szinte 360 fokban körbejárható a tesóvárás kérdése, de nemcsak új gyermek érkezéséhez, hanem egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb testvérkapcsolat kialakításának támogatásához is szeretettel ajánljuk.

Születésnap

A kicsiknél akár néhány hét alatt óriási változások következnek be, az újabb és újabb születésnapok pedig mintha új korszakot nyitnának meg.

Karon ülőből járó, beszélő óvodás gyerek lesz, utána pedig úgy nyílik ki a kicsik gondolkodása, és persze a beszélőkéje is, ahogy megnyúlnak a babavégtagok, és az ovi végére egy kész kis felnőttet kísérünk végig a ballagáson.

A Születésnap című könyv 8 meséjével bekukucskálhatunk Brúnó és családja életébe. Hogyan lesz a kisbabából folyton kérdezősködő totyogó, majd szobában rollerező ovis? Mihez kezdjünk egy szülinapi ajándékba kapott kiskutyával, hogyan segíthetünk a kicsinek, ha elköltözünk, és neki új barátokra kell találnia? A mesékben a kisgyermekkor jellemző helyzeteinek bemutatása mellett rengeteg kreatív, közös játékötletet találunk, tippeket kézműves ajándékokhoz, és arra is, milyen nem hétköznapi szülinapi tortával csalhatunk mosolyt gyermekünk arcára.

Ez egy olyan különleges könyv, ami 0-tól 7 éves korig minden évben újraolvasva új élményt ad. Együtt nő a gyermekünkkel, és kísér minket végig a boldog kisgyerekkor legfontosabb állomásain, hogy aztán gyerekünk az utolsó mesét akár már önállóan olvassa majd el.

Ez is tetszeni fog