Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Mesével a békés éjszakákért

Mesével a békés éjszakákért

pottyos

Ha nálatok is gondokat jelent a gyermek esti elalvása, ha nálatok is végtelen altatással telik minden este, ha nálatok is menetrend szerint érkezik este az “éhes vagyok”, “szomjas vagyok”, “félek” mondat alvásidőben, akkor érdemes egy vadonatúj módszert kipróbálni.

Az igazán szerencsés szülők este betakargatják a saját szobájában alvó gyermeküket, puszit adnak a homlokára, behajtják a szobaajtót, és teszik az esti dolgukat, miközben a kicsi önállóan elalszik. Sajnos azonban többnyire az a jellemző, hogy az altatással és a gyerek elalvásával mindenkinek van az életében legalább egy problémás időszak.

Ekkor jöhet jól a Kolibri Kiadónál megjelent “Szép álmokat, Ella!” című altatómese. Carl-Johan Forssén Ehrlin svéd pszichológus első ilyen jellegű műve, az “Aludj el szépen, Bendegúz” negyvennél is több nyelven jelent meg, és több mint másfél millió példányban kelt el, a tavalyi év legnagyobb nemzetközi gyerekkönyvsikere volt. Ezen felbuzdulva készítette el a szerző az újabb relaxációs technikát alkalmazó “Szép álmokat, Ella!” című kötetet. A gyerekeket Ella, az elefántlány és új szereplők kalauzolják egy varázslatos erdőn keresztül az álom kapujáig, miközben a szülők újabb relaxációs technikákat ismernek meg.

A svéd pszichológus különleges módszereinek köszönhetően mesehallgatás közben olyan megnyugtató élményeket szereznek a kicsik, melyek segítenek nekik az ellazulásban és abban, hogy rövidebb idő alatt és szívesebben aludjanak el.

A különleges nyelvezet miatt érdemes előbb egyedül elolvasnia a szülőnek a könyvet, hogy megismerje a szöveget. Lehet, hogy a gyermeknél is többször kell majd próbálkozni, mire megszokja a mese interaktivitását.

Ez is tetszeni fog