Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló ’Mit kezdjünk az akaratossággal?’

’Mit kezdjünk az akaratossággal?’

pottyos

Megjelent Deliága Éva gyermekpszichológus és Lovász Hajnalka pedagógus-meseíró közös műve, a Mit kezdjünk az akaratossággal?

A magyar könyvpiacon szinte egyedülálló: pszichológia szempontból a gyermekneveléshez irányt mutató, kreatív, segítő szakmai-és mesekönyvvel találkozik az érdeklődő.

Lapjain vattával kitömött, esetlenül bájos, zokniból készült kis teremtmények fedezik fel a világot, benne saját magukat, és társaikat, éppen olyan nehézségekkel szembesülve, mint az embergyerekek. A szülők számára a pszichológiai útmutató rész és a mesék pszichológiai szempontból érvényes, alkalmazható módszereket kínálnak a csemetéikkel előforduló mindennapos konfliktusok helyes kezelésére.

Dac, önfejűség, akaratosság, makacskodás? A gyerek nem akar reggel elindulni az óvodába, nem akar felöltözni, még maradna a játszótéren, könyörög a boltban valamiért?

Minden helyzetre lehet empatikus, a gyermeket partnerként kezelő módszert találni. Bővítse Ön is eszköztárát, és örvendeztesse meg gyermekeit a zokni figurancsok kalandjaival, akik kedves, vicces történeteikkel garantáltan belopják magukat a gyerekek szívébe.

A könyvet megrendelheted itt.

A könyvbemutató december 15-én lesz.

 

A szerzőkről:

Deliága Éva gyermekpszichológus, gyakorló anyuka. 2004-ben szerezte okleveles pszichológus diplomáját, azóta családokkal és gyermekekkel foglalkozik. Szívügye a pszichológiai ismeretterjesztés, írásait rendszeresen publikálja, média szerepléseket is gyakran vállal. Első könyve kettő az egyben: az akaratosság csökkentésére irányuló nyolc módszert tartalmazó pszichológia útmutató a szülőknek és egy élvezetes mesekönyv.


Lovász Hajnalka pedagógus-meseíró, három gyermek édesanyja. Hajnalka meséiben bájos zokni figurancsok botlásaival azonosulhat a gyermek, oly módon, hogy a mese szelíden a konfliktus feloldását is kínálja. Fordulatos, kalandos, az empatikus kommunikációra épülő mesék, melyeket a szerző finom humora sző át. A pszichológiai részben kidolgozott módszerek rárímelnek egy-egy mesére, így a szülő és a gyermek is példát kaphat az adott módszer alkalmazására a gyakorlatban.        

Ajánljuk ezt a könyvet olyan óvodás és kisiskolás korú gyermekek szüleinek, akik igényes, kreatív, választékos magyar nyelven íródott, a gyermek indulatkezelését fejlesztő, akaratosságuk feloldásában segítő mesékkel szeretnék csemetéiket megörvendeztetni.

Ez is tetszeni fog