Quantcast
Kezdőlap Ajánló Nagy Tavaszi Szüneti Ajánló – Több mint 20 családi programötlettel

Nagy Tavaszi Szüneti Ajánló – Több mint 20 családi programötlettel

pottyos

A közelgő húsvétra és a vele karöltve érkező tavaszi szünetre egyelőre nem jósolnak túl jó időt a meteorológusok. Mindazonáltal bízunk benne, hogy sok-sok szabadtéri programon tudtok majd részt venni a gyerekekkel. De ha esetleg egy kis szél- és zivatarmentes családi elfoglaltságra is szükség lesz, természetesen ilyet is találtok tavaszi szüneti ajánlónkban.
Ne feledjétek országos húsvéti ajánlónkat sem, amit ezen a linken találtok!

Húsvétváró
Ha a húsvét előtti hétvégén nem volt lehetőségetek húsvétváró programra eljutni, még bepótolhatjátok a mulasztást. Április 13-án nyuszisimogatóval és kézműves foglalkozással vár mindenkit a gazdagréti könyvtár 10 és 16 óra között. A Klauzálházban ugyanezen a napon délután 3-tól lesznek családi kézműves foglalkozások, a Ferencvárosi Művelődési Központban pedig délután 4-től. Április 15-én húsvétváró vonatozással készülnek a Gyermekvasúton. A két végállomáson nyuszisimogató illetve húsvéti kézműveskedés fogadja az utasokat, és lehetőség lesz ezen a napon húsvéti különkocsival is utazni. Szintén szombaton az Ócsai Tájházban is nagyszabású húsvéti ünnepi készülődéssel várják a látogatókat.

Minden, ami múzeum
A szünet alatt ne hagyjátok ki a múzeumlátogatást se! Összeszedtük, hogy hol találtok gyerekek számára is izgalmas múzeumi programokat, kiállításokat. A Hadtörténeti Múzeumban magángyűjtők és a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum anyagából válogattak Schenk időszaki kiállításukhoz, amelyen a 20. század végére repítenek vissza minket, és bemutatják, mivel játszottak a gyerekek az okostelefonok és tabletek megjelenése előtt. A Mesemúzeum is nyitva tart a szünetben, ide április 16. és 17. kivételével a szünet minden napján ellátogathattok 10 és 18 óra között. Április 13-án nyílik a Természettudományi Múzeum legújabb kiállítása, a Jégkorszaki rejtvények, amely lehetőséget nyújt, hogy a paleontológusok bőrébe bújva vegyetek részt egy izgalmas nyomozásban a jégkorszakban. Ugyanitt Tarisznyás túrára is lehetőség nyílik április 13. és 15. között, amely során a gyerekek a szüleikkel, nagyszüleikkel vehetnek részt a múzeum kincseinek felkutatásában. Hasonló programra van lehetőség az Óbudai Múzeumban, ahol ingyenes Családi felfedező hátizsákot bérelhettek, melynek segítségével játékos formában ismerhetitek meg Óbuda történetét, nevezetes emlékeit. A Magyar Nemzeti Múzeumban kétféle, a régészeti- és az újkori felfedező hátizsák közül választhattok. A hátizsák elérhető a Múzeum nyitvatartási idejében és a pénztárban megváltott jeggyel a ruhatárban vehető át. A szünet minden napján nyitva tart az izgalmas interaktív kiállítás és nyomozós játék, a Bűvös óceán – Titkos tengeri küldetés.

Fesztiválok
Ezen a hétvégén is zajlik még a Füvészkertben a cseresznyevirág ünnep. Menjetek piknikezni a virágzó cseresznyefák alá és vegyetek részt a kézműves gyermekprogramokon is!
Tavasszal újra kinyitja kapuit Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja, a Vasúttörténeti Park. Szezonnyitás alkalmából április 17-én megrendezésre kerül a Húsvéti Nyuszikeresés, ami számos izgalmas és különleges hagyományőrző programmal várja a látogatókat. A gyermekek részt vehetnek egy nyuszikereső játékban, amely során a Parkban elrejtett, fából készült tapsifüleseket kell megtalálni és összegyűjteni apró ajándékokért.
Április 15. és 17. között ingyenes szabadtéri húsvéti programokkal készül a Várkert Bazár a hagyományőrzés jegyében. Hímestojás kiállítás és népi iparművészek bemutatóján ismerhetik meg a látogatók a hagyományos tojásdíszítéseket. A gyerekeket kézműves foglalkozások, festhető óriástojások, állatsimogató, népzenei és mesekoncertek várják.
Tojásfestés, locsolkodás, zöldág-járás eleveníti meg a húsvéti népszokásokat. A gyerekeket bábszínház, mesemondó, gólyalábasok szórakoztatják. Énekel Szalóki Ági és Bognár Szilvia, itt lesz a Makám Együttes és a világzenét játszó Napra is. A tojáspatkolás mellett szagosvíz-szimatolás, játék- és ékszerkészítés, locsolóvers faragás, húsvéti felfedezőtúra, tojás-labirintus, tikmony nyomozás vár kicsiket és nagyokat a szentendrei Skanzeben április 16-án és 17-én.
Idén is megrendezésre kerül a tradicionális Ibolya nap a Gödöllői Királyi Kastélyban. Csizmás kandúr története elevenedik meg a kastély díszudvarán, kóstolhattok varázslatos virágtortákat, lesz kisvonatozás a kastélyparkban és felfedező túra is gyerekeknek.

Ez meg az
Április 16-án a Görzenálon húsvéti családi programok mellett ingyenes görkorcsolya oktatásra is lehetőségetek lesz.
A MOM Sport is megrendezi hagyományos húsvéti piknikjét húsvétvasárnap 10 és 14 óra között. A programok ebben az évben is ingyenesen látogathatók.
A Noé Állatotthonban vasárnap Húsvéti állatságok állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel és vetélkedőkkel, nyuszival, birkával, kacsával, csibével, kecskével és még ezer állattal.
Ha inkább a Belvárosban maradnátok, akkor a Gozsdu udvart javasoljuk húsvéthétfőn, ha már túl vagytok a locsolkodáson, ahol a tavalyi évhez hasonlóan ismét a gyerekeké a porond.
És ha inkább eltávolodnátok a Belvárostól, akkor ajánljuk figyelmetekbe a székesfehérvári Koronás Parkot, ahol húsvétvasárnap délután gyerekjátszó, bábműsor és meseelőadás is megörvendezteti a kicsiket és nagyokat.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog