Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Nyílik az Űrdiszkó, indulhat a tánc!

Nyílik az Űrdiszkó, indulhat a tánc!

pottyos

Űrdöngölők… Mit jelenthet ez a furcsa, rejtélyes szó? Táncoslábú ufókat? Égig érő, csűrdöngölő slágereket? Vagy egy kalandos utazás résztvevőit, akik körül a végtelen és féktelen mesélőkedv álombeli történetekkel népesíti be a csillagfényes éjszakát?

„A szó a csűrdöngölőkből származik; egyszerre jelzi a dalok táncos stílusát, és jelenti az Űrcsűr diszkóba ellátogató táncos kedvű vendégeket, akik éppenséggel a lemez hallgatói is lehetnek…” – mondja az énekesként, dalszerzőként, szövegíróként és képzőművészként egyaránt alkotó Rutkai Bori az idén tízéves zenekar legújabb CD-s könyve, az Űrdöngölők kapcsán.

A nagy sikerű Sárkányjárgány és a Pizsamátor után a Rutkai Bori Banda egy vidám, pörgős Űrdiszkóba várja az egész családot. A Bori által megfestett és megénekelt dalokkal még a Föld nevű, titokzatos bolygóra is eljutunk, és az ott élő lényekről kiderül, hogy nekik vannak a legkülönösebb szokásaik az egész galaxisban: például szülinapokon egymást fülét húzogatják.

„Már a korábbi dalainkban is jelentős szerephez jutottak a repülő szerkezetek és az űrbéli lények. A repülés a képzelet szárnyalását szimbolizálja, míg a különleges teremtmények a gyerekek fantáziavilágát idézik” – hangsúlyozza Bori, aki az új könyvben és az új dalokkal egy színesen, fényesen lüktető, zsibongó, boldog világot teremtett. Bárki beléphet ide, aki felcsapja az Űrdöngölőket vagy ellátogat a zenekar lemezbemutató koncertjére március 10-én vagy 11-én a Marczibányi téri Művelődési Központban.

Ez is tetszeni fog