Quantcast
Kezdőlap Ajánló Önismereti fesztivál a Balaton partján

Önismereti fesztivál a Balaton partján

Pöttyöslabda

Idén júniusban hatodik alkalommal nyitja meg kapuit hazánk legnagyobb életmódfesztiválja, az Everness. A tudatosság rendezvényén idén 300 hazai és külföldi előadó 21 helyszínen tánc-, mozgás- és jógaprogramokkal, koncertekkel, hangfürdőkkel, előadásokkal és workshopokkal várja az önismeret iránt érdeklődő közönséget. A szervezők az egész családra gondoltak, számtalan gyerekprogram gondoskodik majd róla, hogy a legkisebbek is hasznosan és élvezetesen töltsék a hetet.

– 2013-óta igyekszünk évről-évre színesebb programpalettával készülni, mégis úgy érzem, a fesztivál mostanra érkezett meg igazán – mondja Klein Csaba, az Everness Fesztivál alapítója. – A 2018-as nyári rendezvényre nagyon sok olyan fellépő fogadta el a meghívásunkat, akinek az önismeret, az önfejlesztés területén világhírű a munkássága. A látogatói részvételt szemlélve pedig jó érzés azt látni, hogy mind többen ébrednek rá, hogy az önismeret nem egy opció, hanem szükséges feltétele a harmonikus, boldog életnek. Egyre többen érkeznek például gyerekkel, családdal a rendezvényre, ami számunkra azt jelzi, hogy tudunk újat, szórakoztatót mutatni a kicsiknek és a nagyobbaknak is.

Ami a programot illeti, idén is teret kapnak majd a különböző rituális és modern táncok, jógairányzatok, fellépnek a legkülönbözőbb zenei stílusok képviselői, miközben a rendezvény csendesebb, elvonulós területein meditációk, hangfürdők segítik az elmélyülést. A közösségi élményt az előadások mellett számtalan workshopon is magukba szívhatják a résztvevők.

A belépés idén is 14 év alatt ingyenes. Külön sátorban főzőkuckóval, autókkal, vonatpályával, jelmezekkel, pihenősarokkal készülnek a szervezők és pedagógusok, hogy minél élvezetesebb perceket szerezzenek az apróságoknak. A Gyermekfalu kerthelységében kültéri játszóteret, kismotorokat próbálhatnak ki a lurkók, lesz ovis-, sulis-, babás-, és kismama jóga, szülő-gyerek kontakt tánc, és minden nap esti mese zárja a programot.

A Szülők sátrában kitűnő előadókkal lehet beszélgetni az erőszakmentes kommunikációról, az otthonszülésről, a hordozásról és a szülésre való felkészülésről. Szóba kerülnek majd az alternatív pedagógiai módszerek, a szabad tanulás. A fesztiválozók érdekes információkat hallhatnak a népi gyógyászatról, a gyerekek táplálkozásáról, de téma lesz a virtuális világ gyerkőcökre gyakorolt hatása és a gyermekjóga is.

Ami a fesztivál többi programját illeti, a közel 300 fellépő között ott lesz Dan Millman író, a békés harcos, aki kiemelkedő sportteljesítményét és gyógyulását belső egyensúlyának megteremtésével érte el, amit azóta is emberek millióinak tanít, Neale Donald Walsch a Beszélgetések Istennel sorozat szerzője, Feldmár András pszichológus, pszichoterapeuta, Acharya Shree Shankar misztikus filozófus és Müller Péter író is. Alsóörsön mesél majd Novák Péter színész, zeneszerző, aki a fenntartható fejlődés, a környezettudatosság és a Föld megóvása mellett tette le voksát, illetve a tavaly nagy sikert aratott Deborah Sundahl író, tudatos-szexualitás oktató. A férfi és a női erő minőségéről mesél majd Somamagésa énekesnő, spirituális tanító, Gánti Bence az Integrál Akadémia alapító elnöke pedig meglepetés programmal érkezik. Pozsgai Nikoletta szinkrontréner külön helyszínen foglalkozik majd a női önfejlesztéssel.

A tánckínálatban idén is feltűnnek a rituálisabb irányzatok, így lesz hawaii és tahiti néptánc, de a páratlan hangulatú zumbaórák sem maradnak ki Kramarik Évivel. Sok egyéb mellett aki kedvet kap, idén is kipróbálhatja a rúdfitnesst, az akrojógát, az argentin tangót vagy Grecsó Zoltán táncművész óráján belekóstolhat a kortárs táncba.

Az Everness zenei kínálata is hozza az eddigi sikerprodukciókat, miközben új színekkel bővíti a palettát. Igazi kuriózumként lép majd fel a zenei nagyszínpadon Sudha, aki a spirituális mantaréneklés képviselője, és Alsóörsön mutatja be legújabb albumát a Tribali. A tavalyi év nagy sikere után újra eljön Netanel Goldberg, a zenéjével is a környezettudatosságot hirdető Merope, itt lesz még a Layanda, Stepan Christanov, a Samsara Boulvard, a Sirius World Music és muzsikál majd Karacs Ildikó is. Színpadra lép Balázs Gergely hegedűművész, az Ecstatic Dance Budapest tudatos táncoltatásra készül, Bársony Bálint pedig a Hangutazók formációval érkezik és továbbra is a hanggal gyógyító színpad meghatározó alakja lesz.

A fesztivál helye és ideje: 2018. június 20-25., Alsóörs, Pelso Camping
További információ: www.everness.hu
Jegyinformáció: https://everness.hu/fesztival-jegyek

Ez is tetszeni fog