Quantcast
Kezdőlap Ajánló Őszi szüneti programajánló

Őszi szüneti programajánló

Pöttyöslabda

Mi sem gondoltuk volna, hogy a nyári szünet után már hipp-hopp itt is lesz az őszi, de így történt. A pihenés mellett egész biztos belefér néhány családi program is az időtökbe, ebben szeretnénk segíteni ezzel  az ajánlóval. Biztos jól jön egy kis segítség, ha teljesen tanácstalanok vagytok, merre is induljatok, de akkor is érdemes beleolvasni, ha csak egy-egy napra kerestek valamit. Kellemes pihenést kívánunk, szuper programokat kínálunk az őszi szünetre is!

Ingyenes családi fittnap a Természettudományi Múzeumban

Október 27-én ingyenes családi nappal várja látogatóit a 216. születésnapját ünneplő Magyar Természettudományi Múzeum. Itt megtudhatjátok, hogyan vigyetek egy kis nyugit a suliba, mitől válhattok kütyüfüggővé, mit egyetek és hogyan, hogy védjétek a környezetet és családotok egészségét. Lesznek előadások szülőknek és felnőtteknek a netfüggőségről, az iskolai stresszről, az egészséges táplálkozásról, a kisebbeknek pedig rovar- és növénybemutató erdei kirándulásokhoz muzeológusokkal, mese, torna, jóga, zene és tánc. Okos ételek, magyar superfoodok, meseösvény az állandó kiállításokban, kézműves foglalkozás, arcfestés, rajzverseny és elsősegély-bemutató vár egész nap. A végén pedig egy nagyot bulizhattok a Kolompossal a mamut alatt!

A szuperlatívuszok Halloweenja a Familyparkban – idén 10 napon keresztül

A burgenlandi Familyparkban az idei Halloween esemény szinte napra pontosan egybeesik az őszi szünetünkkel: 2018-ban október 26-tól november 4-ig a „Vámpírok fesztiváljával” várják a szórakozni vágyó családokat. Akárcsak az elmúlt években, idén is családbarát események egész sora gondoskodik a vidám kikapcsolódásról. Több száz töklámpás és más dekorációs elem biztosítja a megfelelő halloweeni hangulatot. Emellett természetesen idén is változatos programok széles választéka szórakoztatja a látogatókat egészen késő estig. Délutánonként két alkalommal tartanak külön showműsort a gyermekeknek, amit egy vidám felvonulás követ. Sötétedés után nagy esti show gondoskodik az önfeledt szórakozásról akrobatákkal, énekesekkel és táncosokkal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha nem tudtatok szabit kivenni, itt is jó helyen lesz a gyerek

Sokan vagyunk, akik szeretnénk gyermekeink kezébe adni valamit, ami elvonja őket a képernyők világától, ami játékosan fejleszti és sikerélményekkel gazdagítja őket. Egy ilyen opicó lehet a 9-13 éves korosztálynak kifejlesztett jobb agyféltekés rajzolás is, amit most 2 napos tanfolyam vagy 4 napos tábor keretében sajátíthatnak el az őszi szünet alatt. S hogy m vár a lelkes újoncokra? Új technikákat sajátíthat el, észrevétlenül fejlődik kézügyessége, mely sikerélmény által nő önbizalma, s nem mellékesen egy szuper szabadidős tevékenység birtokába jut. A Művészház 8 év tapasztalatával a háta mögött szervez rendszeres időközönként speciálisan gyerekek részére kialakított jobb agyféltekés rajztanfolyamokat, könnyen megközelíthető helyszínen, barátságos oktatók közreműködésével.

 

Országos Rajzfilmünnep

A 2018. október 26. és 28. között immár hatodik alkalommal megszervezett Országos Rajzfilmünnep keretében több mint 100 helyszínen ünneplik országszerte ingyenes vetítésekkel az Animáció Világnapját. Különleges alkalom az ünneplésre, hogy 40 éve láthattuk először a televízióban A kockásfülű nyulat. Az évforduló kapcsán Richly Zsolt filmrendező egyéb filmjei is láthatóak lesznek. Budapesten és környékén is számos helyszínre érdemes ellátogatni ezalatt a három nap alatt. A mozik közül a Bem Moziban, az Art & Cinemában és a moziként is funkcionáló Premier Kultcaféban várnak ingyenes előadásokkal kisebbeket és nagyobbakat. De érdemes ellátogatni a Lengyel Intézetbe, az erzsébetvárosi ERÖMŰVHÁZBA vagy az újpesti Ifjúsági Házba is.

Budapesti Töklámpás Fesztivál 2018

Míg sokan ódzodnak tőle, és csak egy újabb amerikai majmolásnak tartják, mások szerint egy kedves alkalom, amikor a gyerekek jelmezbe bújva bolondozhatnak egy kicsit. Így vagy úgy, a halloween és a hozzá kapcsolódó programok egyre többször bukkannak fel hazánkban is. Sőt, vannak olyan események, amelyek hosszú évek óta jelen vannak a budapesti programpalettán. Ilyen például a Hősök terén a Budapesti Töklámpás Fesztivál, amely évek óta ezreket vonz a Városligetbe. A rendezvény célja egyrészt, hogy mindenki elbüszkélkedhessen az otthon kifaragott szebbnél-szebb alkotásával, másrészt jó alkalom arra is, hogy segítsük a Gyermekétkeztetési Alapítvány munkáját, akik a rendezvény alatt a látogatók tartós élelmiszer adományait gyűjtik.

Zöldgömb Fesztivál

Ha követitek valamelyik hírportált, manapság sajnos már naponta találkozhattok olyan hírekkel, amelyek azt taglalják, milyen elkeserítő állapotban van szűkebb és tágabb környezetünk, így napról napra fontosabbá válik, hogy azt is megtudjuk, mi mit tehetünk a javulás érdekében. Erre nagyszerű lehetőség lesz október 28-án az immár második alkalommal megrendezett Zöldgömb Fesztivál. Töltsétek el itt a napot a családdal és tudjatok meg minél többet arról, hogyan óvhatjátok bolygónkat! A játék és sok-sok nyeremény mellett, az egész család számára lesznek hasznos, érdekes és szórakoztató programok, ismeretterjesztő előadások. A fesztiválra a belépés ingyenes.

Furagura

Az őszi szünet alatt is jó buli a múzeum. Idén a furagura gurái költöznek be egy napra a Ludwigba és invitálnak közös játékra. A kreatív játszótér „gurái” (nonfiguratív) formáiban megtalált talányokat, közös rajzos történetekben keltik majd életre párhuzamba helyezve a tárlat kiállított műtárgyaival. Asszociációkon keresztül, kreatív meglátásokkal segítenek felfedezni, közös élményt teremteni. A részvevők szabadon alkothatnak a társas papírszalagján. A szülők is bekapcsolódhatnak a programba, de ezt a regisztrációnál kérik előre jelezni, csakúgy mint a regisztrált gyerekek életkorát. A programon két turnusban lehet részt venni 10.00-12.00 és 14.00-16.00 óra között.

Nyomozás és kincskeresés  az őszi szünetben

Az őszi szünetben rendhagyó programmal készülnek a családoknak a Magyar Nemzeti Galériában is: interaktív tárlatvezetéssel és izgalmas, nyomozós feladatokkal. A Galéria  állandó gyűjteményében a családok részt vehetnek egy 45 perces interaktív tárlatvezetésen, melynek során a múzeum fő műveivel ismerkedhetnek meg. A gyűjteményhez és a megismert festményekhez kapcsolódó feladatokat a gyerekek ezután önállóan vagy szülői segítséggel tudják megoldani. A Hadtörténeti Múzeumban kincskereső napra várják a családokat a szünetben. Az intézmény történetéhez, kiállításaihoz műtárgyaihoz kapcsolódó feladatok és rejtvények megfejtésébe a múzeum munkatársai  is aktívan bekapcsolódnak, így biztos nem lesz lehetetlen a küldetés senki számára.

Karácsonyi előzetes

Vannak, akik már december 27-én a következő évi karácsonyt várják, és vannak, akik elszörnyülködnek, amikor már októberben meglátják az üzletekben a karácsonyi dekorációt. Ha ti az első kategóriába tartoztok, és alig várjátok az év legnagyobb ünnepét, akkor érdemes a szünetben a Fővárosi Nagycirkuszba is ellátogatni, ahol már most megnézhetitek az idei karácsonyi műsort. 2018-ban egy varázslatos történetet részesei lehettek, miközben a legkáprázatosabb cirkuszi attrakciókon ámultok. Az előadásra a világ minden tájáról érkeznek artisták, hogy szenzációs számaikkal lenyűgözzék a közönséget. Kínai lengő rúd, magasdrót, perzs-, levegő-, zsonglőr-, dobzsonglőr-, valamint tollaslabda, egykerekű és deszkaszám is várják a nézőket.

Arcadia Nosztalgia Játéktermi Kiállítás

A nosztalgia az élet minden területén megjelenik, még egy olyan viszonylag új területen is, mint a játéktermi és videójátékok világa. Ennek bizonyítéka a minden évben egyre sikeresebb az Arcadia Nosztalgia Játékkiállítás, amit idén november 2. és 4. között rendeznek meg a városligeti Dürer Rendezvényházban. Mindenkit várnak, aki még nem látta Európa legnépszerűbb arcade játék kiállítását, a Flippermúzeumot, de azért szívesen visszaugrana pár évtizedet az időben, és persze ezt meg szeretné osztani gyermekeivel, akik esetleg már azt sem tudják, hogyan kell felvenni egy vonalas telefonkészüléket. A kiállításon mintegy 300, a játéktermek fénykorából származó géppel játszhattok napestig, de azért a modern videójátékok is képviseltetik magukat.

Forrás: Szélforgó

 

Ez is tetszeni fog