Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló

Programajánló

pottyos

Erre a hétre különleges akciótervvel készülünk, amelynek fő célja a tél elkergetése és a tavasz hozzásegítése, hogy végre ellássa feladatát. Ebben többféleképp tudtok segíteni. Például részt vesztek egy fegyverzajos télkergető ünnepségen. Vagy kirándultok egy jót, hogy megmutassátok: itt a tavasz. Vagy elmentek egy húsvétváró programra, hisz a húsvét visszavonhatatlanul a tavasz része. Azoknak, akik már komolyan nem bírják a márciusi hideget, igazi trópusi kalandot ajánlunk meg egy kis Bach muzsikát.

Fegyverzajos télkergetés

Az Emese Park egy Szent István-kori falut elevenít meg a főváros közelében, Szigethalmon. Ide kell ellátogatnotok március 24-én, szombaton, ha most már végérvényesen szeretnétek elkergetni  a telet.  A 10 órai kapunyitás után egész nap kézműves vásár, íjászat, számszeríjászat, hajózás, hand poke tetoválás várja a látogatókat. A nap során többször kipróbálhatóak lesznek Venczel mester kőhajítógépei és középkori ágyúja, belepillanthattok a gyertyamártás és szalagszövés rejtelmeibe, meghallgathatjátok az Albus Corvus együttes középkori zenéit. 11.30-kor kezdődik a hadi játék, majd délután 13.30-tól bemutatóval egybekötött előadást tekinthetitek meg a IX-X. századi magyar íjászatról. Végül 15.30-kor sor kerül a télkergető lövésekre középkori kéziágyúkból és nem marad el a télűző máglyagyújtás sem.

Tavaszi túra
2018-ban is megtartják a mindig nagy népszerűségnek örvendő Óbudai Tavaszi Teljesítménytúrát, amely idén körtúra formájában kerül megrendezésre. Az eddig megszokott módon három különböző távot lehet teljesíteni: a családi táv 10 km, a rövid táv 16,5, a hosszú táv pedig 22 km. A túra útvonala kizárólag jelzett turistautakon vezet, nem verseny, így bőven jut idő megcsodálni az ébredő természetet. A túrán március 22-ig tartó online nevezést követően lehet részt venni, tehát ne habozzatok sokáig, ha szeretnétek egy kellemes napot a családdal a szabadban tölteni. III. kerületi lakosoknak és minden 14 év alatti gyereknek a nevezés ingyenes, egyébként 1000 Ft/fő.

Ingyenes húsvétváró programok
A húsvét előtti utolsó hétvégén jobbnál-jobb húsvétváró programok is lesznek városszerte és azon is túl. Ezekből válogattunk egy fészekaljára valót. Március 24-én, szombaton a Mozgó Piac és a Magyar Turista Egyesület a dobogókői Eötvös Loránd Menedékház parkjában vár minden kedves érdeklődőt egy vidám családi mókára, termelői piaccal, tojásfestéssel, nyúlsimogatással, nyúlfutó- és akadályversennyel. Ugyancsak szombatob húsvétváró délelőtt lesz Csepel is. Itt húsvéti meseelőadás, gyerekkoncert, tojáskeresés, nyusziolimpia lesz többek között műsoron. Vasárnap 10:00 és 15:00 óra között húsvéti kavalkáddal csábít a Magyarság Háza, és ugyanezen a napon húsvétváró családi napot tartanak a Pestszentimrei Közösségi Házban is, amelyre előzetes regisztrációt kérnek.

Elvarázsolt sziget
Idén tavasszal új interaktív kiállítást nyílik a Vajdahunyadvárban. Az Elvarázsolt sziget kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli trópusi szigetre érkeznek. Az sziget ura, a találékony Varázslómester különféle próbatételeket eszeli ki, hogy megbizonyosodjon róla, ki alkalmas varázslótanoncnak. A furfangos fejtörők során nem csak a titokzatos varázsvilágot ismerhetitek meg, de találkozhattok a trópusi szigetek, az esőerdők számtalan különös lakójával is. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló kiállítás szöveges játékfüzettel, látványos installációkkal, sok játékos feladvánnyal és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat. Jövő héten figyeljétek Facebook oldalunkat, ahol családi belépőt nyerhettek majd az izgalmas kiállításra.

Bach Mindenkinek
2018-ban negyedik alkalommal kerül megrendezésre Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivál. Koncertek aluljárókban, tereken, templomokban, hangversenytermekben: öt nap, amikor Budapesten és sok más városban, mindenhol Bach szól! A fesztivál keretében családi programokat is szerveznek. Péntek délután a Hegyvidéki Kulturális Szalonba várják a családokat kézműves foglalkozásra, ahol mindenki elkészítheti saját hangszerét – mindezt természetesen Bach muzsikára. Szombat délután az Aranytízben lesz családi kézműves játszóház és zongorakoncert. Vasárnap délelőtt a Barabás Villában sakkozhattok (igen, jól olvassátok) Bach zenéjére, itt is lesz kézműves foglalkozás és tubakoncert.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog