Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló az őszi szünetre

Programajánló az őszi szünetre

pottyos

Szombaton kitör az őszi szünet, ami mindent egybevéve 9 napos lesz, így a pihenés mellett egész biztosan szükségetek lesz néhány jó kis családi programra is. Ha semmi ötletetek nincs vagy van néhány, de elkelne a tarsolyba még egy-kettő, akkor nézzétek végig őszi szüneti ajánlókat, amelyben biztos találtok valami testhezállót. Kellemes pihenést kívánunk, szuper programokat kínálunk az őszi szünetre is!

Halloween a Füvészkertben
Azt javasoljuk, a szüneti hangulat megalapozása végett, hogy már pénteken fogjatok neki az ünneplésnek. Ehhez jó kiindulás a Füvészkert este fél 6-kor kezdődő Halloween estje, ahol a kert gyönyörű kivilágított tökökkel lesz feldíszítve. Ezen kívül kézműves foglalkozás, szellem-keresés, bájital kóstolás, zsákbamacska és ijesztgetős pálmaházi vezetés is színesíti az estét.

Állatkerti Halloween –hét ingyenes gyerekbelépővel
Szombattól azután jobbnál-jobb programok várnak, sok természetesen a ma már nálunk is elterjedt Halloween jegyében. A Fővárosi Állat- és Növénykert Állatkerti Halloweennel kedveskedik a látogatóknak, amelynek keretében október 28. és november 5. között minden nap extra programokkal készülnek. Október 28-án például megrendezik az emberszabásúak napját, 31-én pedig a Varázshegyen egész napos tematikus játszóház várja a gyerekeket. És még egy jó hír: az őszi szünetben a 14 év alattiaknak az állatkerti belépés ingyenes.

Töklámpás Fesztivál a Hősök terén
Október 28-án, szombaton este ismét ünnepi díszkivilágítást kap a Hősök tere, amit nem a legújabb ledes fényfüzérek, hanem a lelkes tökfaragók által a térre hozott töklámpások fényei biztosítanak majd. Az immár sokadik alkalommal megrendezett esemény célja kettős. Egyrészt a közönséget szeretnék megörvendeztetni a szebbnél-szebb alkotásokkal, másrészt a Gyermekétkeztetési Alapítvány munkáját is segíteni szeretnék azzal, hogy megkérik a fesztiválra kilátogatókat, járuljanak hozzá a gyűjtéshez valamilyen tartós élelmiszer adományozásával. Így ha tehetitek, ne csak az otthon elkészített remekművet hozzátok el szombaton a térre, de egy konzervet vagy bármilyen nem romlandó élelmiszert is.

Csokit vagy csalunk! idén is a Ráday utcában
A tavalyi siker után idén is lesz Budapesten Csokit vagy csalunk! esemény. Az amerikai eredetiben Trick or treat néven futó játék lényege, hogy a jelmezbe öltözött gyerekek becsöngetnek a környékbeli házakba, ahol édességet (treat) kérnek vagy valami csínytevéssel (trick) „fenyegetik meg” a ház lakóit. Természetesen legtöbbször az előbbi kérés győzedelmeskedik, és mindenki édességgel teli kosárral tér haza. Szombat délután a Ráday utca vendéglátóipari egységeiben próbálhatjátok ki ezt a mókát.

Múzeumi születésnap
Természetesen nem csak Halloween programok zajlanak az őszi szünet első napjaiban. Október 28-án és 29-én ünnepli 125. születésnapját a Természettudományi Múzeum, amiből a látogatók sem maradhatnak ki. Szombaton az ELTE TTK és PPK hallgatói várják szórakoztató családi programokkal a látogatókat, míg vasárnap irodalmi felfedező utak indulnak kicsiknek és nagyoknak a kiállításokban.

Ingyenes tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Galériában gyerekeknek
Az iskolai őszi szünetben október 31-én, november 2-án és 3-án délelőtt 11.00 órakor tematikus vezetésekkel várják az általános iskolás gyermekeket a Magyar Nemzeti Galéria állandó gyűjteményeibe. Ezen a napon beszélgetve barangolhattok a magyar és az egyetemes művészeti alkotások között. A tárlatvezetésre a 7-11 éves korú gyermekeket várják, a program időtartama 45-50 perc. A maximális létszám 30 fő.

Múzeumi szünetelő a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban
A szünet idején, október 31-én, november 2-án és 3-án a Vendéglátóipari Múzeumba is várják az iskolásokat egy kis szünidei mókára. A múzeum jellegéből adódóan itt az étkezésekkel kapcsolatos programokon vehettek részt. Az egyes alkalmak olyan talányos elnevezéseket kaptak, mint Egyszeműek lakomája vagy A fügefa ünnepe. Érdemes lesz kideríteni, mi is rejtőzhet a címek mögött.

Rajzfilmünnep ingyenes vetítésekkel
2017. november 3-tól 5-ig az Országos Rajzfilmünnep keretében az ország számos pontján rajzfilmes programokat kínálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A hagyományteremtő szándékkal 2011-ben útjára indított, évenként megrendezésre kerülő esemény célja, hogy közvetítse a rajzfilm értékét a családoknak és megismertesse őket a magyar és nemzetközi rajzfilm múltjával és jelenével. A széles kínálatból kiemelnénk a KEDD Shop rajzfilmes napját, amely során a rajzfilmkészítés rejtelmeibe is belekukkanthattok, illetve a Bem Mozi egész hétvégés ingyenes vetítéseit.

Páncél-simogató a Nemzeti Múzeumban
Mindig is érdekelt, mi zajlik egy kovácsműhely rejtekében? Kíváncsi vagy, milyen eszközök és mesterfogások vannak egy mai páncélkészítő tarsolyában? Gyere, és fedezd fel egy igazán izgalmas régi-új szakma minden csínját-bínját – testközelből! Minden érdeklődőt várnak, aki szívesen fogna kézbe páncélt, sisakot, vértet, vagy akár csak vereteket, miközben személyesen megismerkedik a hagyományőrző páncélkészítők világával. A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Halloween futás a föld alatt
Egyedülálló sportos programon vehettek részt november 5-én-én a kőbányai pincerendszer labirintusában. A BBU Halloween Run keretében élményfutás és gyalogtúra várja a vállalkozó szellemű (hahaha) sportbarátokat. Nem csak élsportolókat, de családokat is várnak, hiszen a hosszabb távok mellett lehetőség nyílik ovis, sulis és családi futásra, valamint gyalogtúrázásra is az ez alkalomra különleges díszítést kapó pincerendszerben.

Vasútmodell kiállítás
Sokak kedvence a vasútmodell kiállítás, hisz mindegy hogy valaki 2, 22 vagy 52 éves, bárkit elbűvölhetnek a síneken futó csodák, az aprólékosan kidolgozott állomások, tájak és figurák. November első hétvégéjén a második kerületi Klebelsberg Kulturkúria ad otthont az 1-es Villamos Klub kiállításának, amely péntektől vasárnapig tekinthető majd meg. Az események a vonatok mellett villamosok, autóbuszok és LEGO városrészek is kiállításra kerülnek, az interaktív játszóházban pedig Thomas és barátai valamint favonatok is várják a legkisebbeket.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog