Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló gyereknai hétvégére

Programajánló gyereknai hétvégére

pottyos

Ha még nincs ötletetek, mit csináljatok gyereknapon, az alábbi ajánlóban klassz tippeket találtok.

Vasúttörténeti Park
Mára már hagyománynak számít, hogy gyermeknap alkalmából a Vasúttörténeti Parkban egy hétvégén át a nevetésé és a vidámságé a főszerep! Idén május 26-án és 27-én várja a családokat a dm Gyermeknap, ráadásul mind a két napon Közlekedési nappal is kibővül a programkínálat. Szombaton fellép az Apacuka zenekar, az Óperenciás Babszínház, 15 órától pedig a kicsik kedvence, az Alma együttes zenél. Vasárnap sem lesz hiány szórakozásból, hiszen énekel majd Szalóki Ági,  megtekinthetik a Fabula Bábszínház előadását, 15 órától pedig az Eszter-lánc mesezenekar koncertjét. Természetesen a dm is számos programmal várja a családokat, sőt a 14 év alatti gyermeknek még a belépés is ingyenes!

Kalandok Lurkóciában
Az évek óta hagyományosan megrendezett szentendrei gyereknapon a város ez alkalommal is Lurkócia Gyermekállammá alakul át, ahol a gyerekek nyolc minisztérium-állomáson tehetik próbára ügyességüket, kreativitásukat, leleményességüket. Az állomásokon pecsétet gyűjtenek Lurkócia Útlevelükbe, amellyel a legszerencsésebbek akár értékes ajándékokat is nyerhetnek. A fesztiválon gyerekprogramokkal, koncertekkel, színházi előadásokkal, a helyi sport- és táncegyesületek bemutatóival, gasztronómiai és kézműves kiállítókkal is várják a gyerekeket, családokat.

Bálint Ágnes Mesefesztivál
Királyfik és királylányok, sárkányok és lovagok, farkasok és tündérek és még sok más mesehős vár rátok május utolsó hétvégéjén Vecsésen. Az immár hatodik alkalommal megrendezett Bálint Ágnes Mesefesztiválra az egész országból fogadják a látogatókat. 2018-ban is számtalan különleges élménnyel gazdagodhat mindenki, aki kilátogat az eseményre. Szombaton megismerhetitek péládul Paprika Jancsi és A rút kiskacsa történetét, de tiszteletét teszi Csocsó bohóc és a hétpettyes katica is, este pedig Kovácsovics Fruzsina ad családi koncertet. Vasárnap olyan sztárokkal találkozhattok itt, mint Hamupipőke, Mátyás király vagy Palya Bea.  

Hetedhét Játékfesztivál
Május utolsó hétvégéjén meseerdővé változik Székesfehérvár belvárosa. Az idén hatodik alkalommal megrendezett Hetedhét Játékfesztivál állati jó kalandra hívja a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt. A Hetedhét Játékmúzeum lelkes lakóin kívül a Deák Gyűjtemény festményeivel is találkozhattok az idei hétpróba során. Készüljetek, mert idén a lelkesedésen kívül szükségetek lesz a ravaszságotokra és az ügyességetekre is. No meg az állóképesség sem fog ártani. De ne féljetek, a nagy kaland alatt segítőkre is szert tehettek. Pihenésképp pedig olyan programok szórakoztatják a vitéz leányokat és legényeket, mint a Jazzterlánc koncertje, a Vaskakas Bábszínház Pulcinella története vagy a Bóbita Bábszínház gólyalábas előadása.

Nagy Sportágválasztó
A gyereknapi hétvégén ismét itt a Budapesti Nagy Sportágválasztó, amelyen több mint száz sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők, valamint nyílt edzéseket, sportági bemutatókat  is megtekinthetnek.  A rendezvény első, pénteki napjának délelőttjére óvodai és iskolai csoportokat várják a szervezők, 14.00 órától azonban már mindenki számára nyitott az rendezvény. A szombati nap teljes egészében a nagyközönségé, a családoké. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A szervezők az óvodás korúaktól a nyugdíjasokig minden érdeklődőt szeretettel várnak, hiszen a sportot sosem lehet elég korán kezdeni – és sosem késő újrakezdeni!

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog