Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló gyereknapra

Programajánló gyereknapra

pottyos

A gyereknapi hétvégén a Szélforgó adatbázisában több mint 150 programot találtok, a programhelyszínekről nem is beszélve. Ha kicsit elveszve érzitek magatokat a nagy bőség láttán, böngésszétek át ajánlójukat, ahol a legjobb programok közül emeltek ki néhányat.

Lurkócia – Szentendrei gyereknap
Az évek óta hagyományosan megrendezett szentendrei gyereknap ebben az évben nemcsak a kisgyermekek ünnepe lesz, hiszen idén az idősebb korosztálynak, a kisiskolásoknak, a tinédzsereknek is biztosítanak szórakozási lehetőséget. A 2017. május 27–28-i hétvégén tartott fesztiválon 10:00-től 20:00 óráig várják a gyerekeket, családokat színvonalas gyerekprogramokkal, koncertekkel, színházi előadásokkal, a helyi sport- és táncegyesületek bemutatóival, gasztronómiai és kézműves kiállítókkal. A rendezvény keretén belül Szentendre két napra Lurkócia Gyermekállammá alakul át, amit – akárcsak egy igazi országot – minisztériumok irányítanak. A gyerekek nyolc állomáson tehetik próbára ügyességüket, kreativitásukat, leleményességüket.

Bálint Ágnes Mesefesztivál – Vecsés
Idén immár ötödik alkalommal rendezik meg Vecsésen a Bálint Ágnes Mesefesztivált, amelyre az egész országból várják a látogatókat. 2017-ben is számtalan különleges élménnyel gazdagodhat mindenki, aki kilátogat az eseményre: lesz Bohóc körhinta, Bag Jump, hogy csak a legnagyobb játékokat említsük, a kicsik és nagyok egyaránt belekóstolhatnak a cirkusz világába interaktív programok segítségével, részt vehetnek földi artistaképzésen, bűvésziskolában tanulhatják a titkos trükkök fortélyait, játszóházban próbálhatják ki a legkülönbözőbb cirkuszi eszközöket és kellékeket. Természetesen idén is lesznek családi- és gyermekkoncertek, a vasárnapi programot például a HandaBanda zenekar műsora zárja.

Családi Fesztivál
Gyereknap alkalmából nagyszabású családi fesztivál helyszíne lesz az Andrássy út május 28-án vasárnap. Az eseményre fantasztikus sütiversennyel, interaktív játékokkal, koncertekkel, hangszersimogatóval és egy izgalmas flashmobbal is készülnek. Lesz 360 fokos videó vetítés, óriásbábok és elektromos autót is lehet majd vezetni. 10 és 16 óra között három állatvédő szervezet mutatkozik be, a helyszínre is hoznak örökbe fogadható kutyákat, de fotók alapján is lehetőség lesz egy-egy gazdátlan kutyusba beleszeretni. Nincs fesztivál vásár nélkül: a hazai kézművesek portékái sem hiányozhatnak a fesztiválról. Az alkalmi piactéren ugyanúgy megtaláljuk mind az ékszerkészítő, az üvegműves, a fajátékos, mind a szappanfőző, a kefekötő, a fazekas portékáit.

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő
A gyerek már maga mögött hagyta az ugrálóvár – gyerekkoncert – csillámpóni háromszöget? Nem gond, mert remek ötletünk van a nagyobb, a gyereknapot már a hátuk közepére sem kívánó gyerekek részére is. A négynapos gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál szombat – vasárnapi családi napján minden korosztály megtalálja majd a neki való időtöltést. A filmek mellett előadások, horgászsuli és szimulátor, íjászat, jurta életmódbemutató, PET hajók és hulladékszobrok, sőt embercsocsó is várja a látogatókat. Persze a kisebb testvéreket sem kell otthon hagyni, mert lesz állatsimogató, állatijó bemutató, szelektáljunk játszóház, kreatív műhely és még nagyon sok minden más. Az ingyenes eseménynek a Gödöllői Királyi Kastély Lovardája és parkja ad otthont.

Vasúttörténeti Park
Május 27-én és 28-án fergeteges gyermeknapi rendezvény várja a családokat a Vasúttörténeti Parkban, ahol a nevetésé és a vidámságé lesz a főszerep. Szombaton a Park interaktív programjain túl megrendezésre kerül a Közlekedésbiztonsági Nap is, valamint fellép 11 órától a Kolompos zenekar, 13 órától a Fabula Babszínház: Vitéz László előadása, 15 órától pedig az Apacuka zenekar! Vasárnap sem lesz hiány szórakozásból, hiszen 11 órától a Kaláka együttes, 13 órától a Fabula Bábszínház a Mazsola és Tádéval, 15 órától pedig a Ghymes zenekar gyerekkoncertje fokozza a hangulatot. A szervezők felejthetetlen élményt ígérnek, amihez hozzájárul Juhász Magda is, aki versekkel és mesékkel varázsolja el a kicsiket és nagyokat. A kétnapos rendezvényre minden 14 év alatti gyermeknek ingyenes a belépés!

XXL gyereknap a Müpában
A Müpa immáron tizenharmadik éve rendezi meg nagyszabású gyermeknapi programsorozatát, a Cifra Palota XXL – Gyermeknapot. A Müpa előtti színpadon zenészek színe-java váltja egymást, a rendkívül népszerű Cimbaliband nyitja a sort, majd a Müpa rezidens gyerekzenekara, a Búgócsiga Zenede muzsikál. 12 órától a Czutorborsók lemezbemutató koncertjére kerül sor, majd a Mintapinty, és a gyerekek alkotta ütőzenekar, a Samba à la drums zárja a sort. A legkisebbeket a Mesés-táncos színpad várja. A színpadokon zajló események mellett számtalan egész napos program is várja az családokat. A Müpa parkolója ismét kreszpályává változik, a WWF – Élő Duna programja a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet, a Könyvmolyoló keretében meseírók varázsolnak könyves ligetet a Müpa elé.

Játékos gyereknap
Ha esetleg összekötnétek a kellemest a hasznossal, akkor bevásárlóközpontos gyereknapi ötleteink is vannak. Május 28-án vidám gyereknapi programnak ad otthont a kőbányai Family Center. Ezen a napon minden a legkisebbek körül forog majd, bohócuk egész nap készíti a legkisebbeknek a lufi ajándékokat, míg a bátrabbak kipróbálhatják az ezerszínű arcfestést. A szabadban ezenkívül ingyenes ugrálóvár és még sok más szórakoztató időtöltés fog gondoskodni arról, hogy a Family Center apró látogatóinak tökéletes gyereknapjuk legyen. Amennyiben ezen a napon Budán jártok, akkor az EuroCenter vasárnapi gyereknapi programját ajánljuk figyelmetekbe. Itt is ugrálóvár, kézműves sarok, arcfestő és még sok más program gondoskodik a gyerekek felhőtlen szórakozásáról.

Városligeti gyereknap
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Budapest Főváros Önkormányzatával közösen már 1990 óta rendezi meg kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben. A Ligetbe látogatókat a hagyományos programok, mint kalandpark, focikupa, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza, Nemzetek Utcája, a Magyar Lovasterápia Szövetség bemutatója, ügyességi játékok, zenei-, kézműves- és arcfestő programok és ugrálóvárak mellett idén még több, színesebb programhelyszín és gazdagabb szórakozási- illetve sportolási lehetőségek várják. A színpadon fellép többek között Gubás Gabi, az Aranyszamár Színház, Malek Andi és az eSzeMent MeseBand, de lesz tájfutás, erősember bemutató és játékos közlekedésbiztonsági oktatás is.

Ne feledjétek, május 28-án gyereknap alkalmából a tűzoltólaktanyák is tárt kapukkal várják a látogatókat!

Ha ez sem volt elég, akkor az összes szombati programot ezen a linken tudjátok megnézni.
Minden vasárnapi program pedig erre a linkre kattintva érhető el.

Kellemes szórakozást, gyerekkacajokban gazdag hétvégét nektek!
Szélforgó

Ez is tetszeni fog