Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló hétvégére

Programajánló hétvégére

pottyos

Elektromobilitás, környezettudatosság, planetárium, Vuk és Szabadság-híd az ajánlóban.

Elektromobilitási családi nap
A hétvégén indult Münchenből az a 9 napos és mintegy 4000 km-es túraverseny, amely június 16-án, pénteken érkezik a budapesti Hősök terére, ahol a Magyar Elektromobilitás Szövetség szervezésében ingyenes családi rendezvény keretében fogadják a versenycsapatokat. A péntek reggel Csehországból induló versenyzők 16 és 19 óra között érkeznek a térre, a nap nyertesét 19:30-kor hirdetik ki. 14 és 20 óra között a Hősök terére ellátogató kicsik és nagyok számos egyéb program mellett elektromos motorkerékpárokat, kerékpárokat, rollereket és Segway-t is kipróbálhatnak az ingyenes családi napon.

Planetárium
Június 18-án felújítási munkálatok miatt több hónapra bezár a Planetárium, így ha a szünetre terveztetek látogatást ide, akkor ezt ezen a szombaton kell megejtenetek, mert a nyár folyamán erre már biztos nem lesz több lehetőségetek. Öröm az ürömben, hogy augusztus 1-től a TIT Uránia Csillagvizsgálóba áttelepített programokkal várják az érdeklődőket. A hétvégén a legkisebbek megnézhetik Süni és a csillagok kalandjait és megismerkedhetnek a Nap családjával. A nagyobbak világegyetemről illetve a világűr meghódításának történetéről tudhatnak meg érdekességeket. Ne felejtsetek el jegyet foglalni!

Környezettudatos családi sportnap és csúszdapark megnyitó a Gellérthegyen
Tedd Meg MAgadért! környezettudatos családi nap ezúttal a Gellérthegyen, a nyári szünet első hétvégéjén. Egészséges életmód, zöld jövő, színpadi programok, közműcégek, kézműves termékek, divatbemutató, koncertek, food truck show, csapat- és egyéni sportprogramok. A FŐKERT Nonprofit Zrt. Budapest Főváros Önkormányzata Sportosztályával karöltve idén 5. alkalommal rendezi meg a „Tedd Meg MAgadért!” elnevezésű nagyszabású környezettudatos családi – és sportnapját 2017. június 17-én a Gellérthegyen délelőtt 10 órától este 21 óráig, amelynek keretében a felújított csúszdapark átadására is sor kerül.

Vuk – Tematikus családi nap az Urániában
Dargay Attila, Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező és képregényrajzoló június 20-án lenne 90 éves. Az évforduló tiszteletére legismertebb rajzfilm-klasszikusa, a Vuk országszerte visszatér a mozivásznakra, Uránia Nemzeti Filmszínházban pedig június 18-án tematikus Vuk-napot rendeznek. A Pannonia Entertainment, a Magyar Nemzeti Filmarchívum és az Uránia Nemzeti Filmszínház együttműködésében megvalósuló Vuk-napon kiállítással, gyermekprogramokkal és animációs műhelyfoglalkozással, könyv- és DVD vásárral, pódiumbeszélgetéssel és természetesen vetítésekkel várják az érdeklődőket.

Programok a forgalom elől lezárt Szabihídon
Tavaly nagy lelkesedéssel vették birtokukba a budapestiek a lezárt Szabadság hidat, amit azóta ugyan már megnyitottak az autós forgalom előtt, de idén is engedélyt adott rá a főváros, hogy a nyár folyamán négy hétvégén csak a gyalogosoké legyen a híd. Június 17-18-án lesz az első ilyen alkalom. A projektet szárnyai alá vevő Valyo – Város és Folyó Egyesület koordinálásával létrejövő programok mindkét napon 16 órától kezdődnek. A gyerekes családoknak is ajánlott kilátogatni, hiszen többek között olyan izgalmas eseményekkel is várnak titeket, mint az INspirál Cirkuszközpont zsonglőrjátszóháza vagy cirkuszi show-ja.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog