Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló hétvégére

Programajánló hétvégére

pottyos

Ess eső, ess, holnap délig ess – de tényleg csak holnap délig, mert az előttünk álló hétvégére számos jobbnál-jobb kültéri és egyben ingyenes programot gyűjtöttünk nektek össze.

Eleven Ősz Fesztivál a Batókon
A megújuló Bartók Béla úton az elmúlt pár évben a kulturális élet is felpezsdült, köszönhetően a KULT 11 egyesületnek, akik a helyi civilekkel és vállalkozásokkal összefogva azt a célt tűzték maguk elé, hogy a Bartókot egy jó hellyé varázsolják. És hogy milyen jó lett, erről ti is meggyőződhettek, ha ellátogattok ezen a hétvégén a péntektől vasárnapig zajló Eleven Ősz Fesztiválra, melynek meghívott vendége Finnország lesz. A fesztivál keretében számos gyerekprogrammal is várják a látogatókat. Hallgathattok finn meséket, nézhettek finn gyerekfilmeket (Tatu és Patu!), játszhattok úgy, mint a finnek, sőt még a Mikulásnak is írhattok levelet!

Tudományok Fővárosa a Várkert Bazárban
Szeptember 23-án a Várkert Bazárban összegyűlik a STEM területek, azaz a természettudományok, technológia, műszaki tudományok és matematikatudomány krémje és egy izgalmas és látványos, tudományos fesztivál keretén belül bemutatják tevékenységüket a hazai éllovas kutató-fejlesztő nagyvállalatok, startup cégek, fiatal kutatók, intézmények, tudományos és technológiai szervezetek, főiskolák és egyetemek. Beszélgess élőben űrhajósokkal, látogass el a CERN-be és pillants bele a részecskekutatás elképesztő világába. Érezd az adrenalin száguldását a Drónok Harcán, nézd meg élőben a Szaturnusz gyűrűit és találkozz személyesen leginspirálóbb magyar kutatókkal és mérnökökkel!

Szent Mihály-napi búcsú két helyen
Bár Szent Mihály napja szeptember 29-re esik, már a most következő hétvégén is részt vehettek az arkangyal ihlette búcsúban Budapestben, méghozzá akár két különböző helyen is. Eredetileg az állatok legelőről való behajtását és az őszi kisfarsang időszak kezdetét ünnepelték ezen a napon bálokkal, mulatságokkal, és most is számos vidám programra számíthattok. Az angyalföldi búcsúban művészeti csoportok fellépésével, nemzetközi tűzoltóversennyel, gyerekműsorokkal és vásári forgataggal emlékeznek meg e jeles napról, míg Kispesten kézműves vásárral, Kolompos koncerttel, fúvószenekarral és még számos gyerek- és felnőtt programmal készülnek.

Autómentes Nap a Hegyvidéken
Ha esetleg a múlt hétvégén lemaradtatok az Andrássy úton megrendezett Autómentes Hétvége programjairól, akkor ezen a hétvégén lehetőségetek lesz a mulasztást pótolni. A Hegyvidéken szeptember 24-én, vasárnap rendezik meg az Európai Mobilitási Hét zárórendezvényét a forgalom elől lezárt Csörsz utcában. Az eseményen kipróbálhatjátok az elektromos bringát, süvíthettek a tanpályán, vagy megmutathatjátok a gyerekeknek, milyen is volt az, amikor a szinte forgalommentes kis utcákon az aszfalton játszottatok gyerekkorotokban. A programok délelőtt 10 és este 6 között zajlanak.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog