Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló hétvégére

Programajánló hétvégére

pottyos

Vasárnap belépünk október hónapba, de szerencsére ez a hétvége még sokkal inkább szeptemberinek ígérkezik, mint amilyen az előző hűvös, szeles hét volt. Élvezzétek ki a szép napokat, menjetek tökfesztiválra vagy piknikezni, de a jeles napokról se feledkezzetek meg, mint a Népmese Napja vagy a Mesemúzeum szülinapja.

Kétszáz éves a futógép – Családi nap a múzeumban

Idén kétszáz éves a futógép, a mai kerékpár őse. Most ti is megünnepelhetitek ezt a kerek évfordulót, mivel a Közlekedési Múzeum ezen a hétvégén családi napot rendez a jeles alkalomból. A látogatók kipróbálhatják a papírból készült futóbiciklit, megtervezhetik és meg is építhetik a jövő kerékpármodelljeit, melyeket különböző animációs technikákkal életre is kelthetnek. A kreatív családi műhelyben emellett a kicsik és nagyok biciklit és bukósisakot dekorálhatnak, de elkészíthetik saját látványos és egyedi kerékpáros kiegészítőiket is. Azok a családok, akik kerékpárral érkeznek a helyszínre, tombolasorsoláson vehetnek részt és Közlekedési Múzeumos ajándékokat vihetnek haza.

Magyar Népmese Napja

Szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünneplejük a Magyar Népmese Napját, melynek alkalmából több ingyenes programon is részt vehettek Budapesten és környékén. Szombaton például a Békásmegyeri Könyvtár eseményén, ahol többek között Kollár Melinda mesemondó zenés kísérettel előadott meséi varázsolnak el kicsiket és nagyokat. Az Ugocsa utcai könyvtárban a sárkányok lesznek ezen a napon a középpontban, a Magyarság Házában pedig a Székelyföldi Legendáriummal közös szervezésben megrendezett családi napon vehettek részt. Vasárnap érdemes ellátogatni Budaörsre, ahol a Katáng zenekar előadása mellett népi játszótér, állatsimogató és mézeskalács is várja a látogatókat.

5 éves a Mesemúzeum

Ötödik születésnapját ünnepli a Mesemúzeum, s ez alkalomból egész napos, ingyenes programokkal örvendeztetnek meg kicsiket-nagyokat szombaton 10 órától. A nap folyamán koncertek, író-olvasó találkozók, kreatív művészeti foglalkozások, Arany-ösvény tabáni kalandpálya, könyvbemutató, körhinta, bábelőadás és szabadtéri kiállítás várja a látogatókat. Délelőtt többek között mesél Szegedy Maszák Bori, zenél a Klárisok zenekar és találkozhattok a népszerű gyerekkönyv szerzővel, Kertész Erzsivel is. Délután megnézhetitek a Ládafia Bábszínház és az Évkerék társulat előadását, bejárhatjátok a tabáni kalandpályát a Kompánia Színházi Társulattal és a nap zárásaként meghallgathatjátok Szalóki Ági koncertjét.

Óbudai Piknik

Legyen tavasz, nyár, ősz vagy tél, Óbudán mindig történik valami. Ezen a hétvégén például az Óbudai Piknik eseményeire kerül sor, amely programok az egész harmadik kerületet behálózzák majd szombaton. Pünkösdfürdőn hagyományőrző csoportok, vásári komédiások, térzene, táncház és főzőverseny is emeli a nap fényét. Solymárvölgyben egész napos szüreti programokkal várják a látogatókat. Békásmegyer-Ófalun számos néptáncegyüttes lép fel, de eljön Vitéz László is, és a napot vidám utcabál zárja. Óbuda-Táborhegyen szintén a szüreten lesz a hangsúly, míg a Csillaghegyi Őstermelői Piacon a finomságok mellett a gyerekeket különféle foglalkozásokkal is szórakoztatják.

Zebegényi Tökvilág Fesztivál

Az ősz megérkezésének egyik legbiztosabb jele a tökfesztiválok megjelenése. Ez alkalommal a Zebegényben immár tizedik alkalommal megrendezésre kerülő szombati Tökvilág Fesztivált ajánljuk a figyelmetekbe. A Fő téren szombaton a „tökös” események mellett –  mint tökfaragó és töklámpás-faragó verseny, méretes tök verseny, töksúly saccoló verseny és tökből készült bábokkal zajló tekeverseny -, számos színpadi produkció is szórakoztatja az egybegyűlteket. Déli 12-kor a Rutkai Bori Banda ad koncertet, délután 3-tól pedig a Katáng zenekart hallgathatjátok meg. Természetesen nem hiányoznak majd a kézműves portékák és a finom tökös ételek sem.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog