Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló hétvégére

Programajánló hétvégére

pottyos

Ezen a héten sem panaszkodhatunk a családi programfelhozatalra. Mindjárt az elején ajánlunk egy remek társasjáték-tesztelős programot, akár már 3 éves kortól, majd jönnek még könyves, állatos és történelmi opciók is, majd a hétvégét egy igazi vidám falusi fesztivállal zárjuk.

Játékválasztó – Társasjátékos Családi Élménynap
Nem egyszer megtörténik, hogy megvesz a család egy társasjátékot és már a játékszabály olvasása közben elriad, magához a játékhoz már el sem jutnak, a társasjáték pedig a szekrény mélyén végzi. Mindezt elkerülhetitek, ha vasárnap részt vesztek a Játékválasztó Családi Élménynapon, ahol számos játékmester várja a családokat több, mint 200 különböző játékkal. A játékmesterek segítenek eligazodni a szabályok rengetegében, így biztosan mindenkinek élmény lesz a játék. A karácsonyfa alá pedig olyan társas kerül majd, amit kipróbáltatok, és mindenkinek elnyerte a tetszését.

Országos Könyvtári Napok
Ezen a héten, október 2. és 8. között zajlanak az Országos Könyvtári Napok eseményei. A könyvtárak most is, mint minden évben, valamennyi korosztályra gondolva tervezték meg a hét eseményeit. A kicsiket számos helyen meseelőadásokkal várják, megnézhetik többek között Hófehér és Rózsapiros történetét vagy Lúdas Matyi meséjét bábjáték formájában. A mesés események mellett lesznek kézműves és zenés programok is a hét folyamán. Október 8-án, a Könyves Vasárnapon több könyvtár is nyitva tart; kedvezményes vagy ingyenes beiratkozási lehetőséggel és a megbocsátás napjával várják az olvasókat. (Most vigyétek vissza a lejárt könyveket!)

Állatok világnapja
1931. óta minden év október 4-én, Assisi Szent Ferenc halálának évfordulóján ünnepeljük az Állatok világnapját. Ferenc, az állatok védőszentje, a legenda szerint nem csak szerette az állatokat, de érett is a nyelvükön, sőt prédikált is nekik. Jó alkalom lehet ez a családban arra, hogy elbeszélgessetek a gyerekekkel a felelős állattartásról, és hogy részt vegyetek valami olyan közös programon, amely így vagy úgy, de az állatokhoz kapcsolódik. A Rex Állatszigeten az Állatok világnapja mellett a Rex 25. születésnapját is megünnepelhetitek az egész napos ingyenes rendezvényen, de lesz Állati jó családi és örökbefogadó nap Újpalotán is és vasárnapig tart még az Állatszeretet Fesztivál a Fővárosi Állatkertben.

Barbár Családi Nap
Jó napok járnak a művészetkedvelő családokra: már zajlik a Múzeumok Őszi Fesztiválja, melynek keretében egészen november 12-ig várnak mindenkit változatos programokkal a budapesti és vidéki múzeumok. Az előttünk álló hétvége kínálatából most az Aquincumi Múzeumban megrendezésre kerülő Barbár családi napot emelnénk ki, mely során azokkal a népekkel ismerkedhetnek meg a látogatók, akik a rómaiakkal valamiféle – akár baráti, akár ellenséges – kapcsolatban álltak. A múzeum romkertjét kelta és germán harcosok, kézművesek népesítik be, akik bepillantást engednek a mindennapi életükbe.

Piroslábos Fesztivál – Szigetmonostor
Negyedik alkalommal rendezik meg ezt a különleges összművészeti fesztivált Szigetmonostor Fő utcáján október 7-én, szombaton. A házigazdák a vendégeket sok szeretettel várják a Levendula udvarba, a Kertbarátok udvarába, a Helyi termék udvarba, a Régimódi udvarba, a Meseudvarba, a Nagyszülők udvarába, a Képes udvarba, de megnyitja kapuit a Nyitott kapuk udvara, a Könyvudvar, az Arany anyák udvara, a Mesterségek udvara és még a Z’Art udvar is. Az idei év egyik hangsúlyos témája a könyv, de a zenei paletta is színesnek ígérkezik. A látogatók idén is kézműves finomságokat és helyi, hagyományos ízeket kóstolhatnak.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog