Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló hétvégére

Programajánló hétvégére

pottyos

Felleg hátán felleg / mendegélnek, mennek. / Északról le Délnek / mennek, mendegélnek – szavalhatnánk mi is Kányádi Sándor versét számos novemberi napon. De nem tesszük,s búslakodás helyett inkább izgalmas novemberi bánat- és unaloműző programokat ajánlunk ezen a héten is.

Múzeumi szombat
A hűvösebb idő beköszöntével ismét ráébredünk, hogy nem is olyan rossz dolog múzeumba járni, főleg ha valami klassz program is jár hozzá. Ezen a hétvégén két helyen is találtok múzeumi családi programot a fővárosban. A Ludwig Múzeumban a Gazdálkodj okosan! új gyűjteményi kiállításhoz kapcsolódik a családi délelőtt tematikája. A foglalkozás során kiderül, hogy a művészetben milyen műtárgyakat lehet gyűjteni, megismerhetitek a Milena Bujnowska Gyűjtemény történetét és végül elkészíthetitek saját gyűjteményeteket. A Magyar Nemzeti Galériában is várják a családokat ezen a hétvégén. Itt a Szombati szemezgető keretében a múzeum egy műalkotásával ismerkedhettek meg közelebbről.

Új helyszínen a Magyarság Háza
2011-ben létrejött egy különleges, a maga nemében egyedülálló intézmény, a Magyarság Háza. A Ház rendszeres, többnyire ingyenesen látogatható közhasznú programokkal várja a külhoni magyar kultúra iránt érdeklődőket. Kínálatukban éppúgy megtalálhatók a filmek, a színházi előadások, a koncertek, mint a komolyzenei hangversenyek, a képzőművészeti kiállítások vagy éppen a családi és gyerekprogramok. A Magyarság Háza életében nemrégiben komoly változás állt be. Hat év után váltottak: mostantól ne a Budai Várban, hanem a Belváros közepén, a Duna Palotában keressétek őket. Például november 26-án, amikor már a karácsonyra készülődve, felvidéki betlehemes szokásokkal ismerkedhettek meg.

Termelői gasztrotúra Dobogókőn
A Mozgó Piac legújabb kezdeményezése azoknak szól, akik egyformán szeretik a túrázást és a jó falatokat. A hidegvölgyi Kóstolj és kirándulj! termelői piac után, most Dobogókőre invitálnak mindenkit, aki szeretné összekötni a kellemeset a hasznossal. A Közösségi Termelői Program és a Magyar Turista Egyesület által szervezett termelői gasztrotúra keretén belül, olyan komplex élményprogramon vehetnek részt az érdeklődők, ami egész napos családi időtöltést nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Egy nem túl megterhelő, szervezett túra keretén belül hazai termelői különlegességek kóstolhatók és egyben  tartalmas napot tölthet együtt az egész család.

Kicsibácsi, Kicsinéni premier
Kicsibácsiék egy dióban élnek, Salabácsiék meg itt valahol a szomszédban. Hétköznapi és csodás dolgok békésen váltogatják egymást mindennapjaikban, így történhet meg, hogy egyszer csak egymásra találnak Kamilla néni konyhájában. Ha felkeltettük a kíváncsiságotokat, vagy már egyébként is Dániel András könyveinek rajongói vagytok, akkor mindenképpen látogassatok el vasárnap a Nagy találkozás Kicsibácsival és Kicsinénivel című gyermekelőadás bemutatójára a Jurányi Házba. A darab alapjául szolgáló könyv és egyben az előadás egyedi ízeit is az író különleges látásmódja és elbűvölő fantáziája alapozza meg, amelyben a hétköznapok tele vannak csodákkal, ám a csodákban temérdek apró hétköznapiság található.

Budapest napja
Rengeteg játékkal, még több zenével és ünnepi meglepetésekkel várnak mindenkit Budapest születésnapja, azaz Pest, Buda és Óbuda egyesítésének alkalmából, egy hamisítatlan, ingyenes családi napra november 19-én, vasárnap napkeltétől napnyugtáig a Bálnába. A koncertek és előadások mellett az észbontogató és izommozgató vetélkedőkön együtt versenyezhet a család. A próbatételeken szerepet kap az egészség, művészet, sport, gasztronómia és minden, amit Budapestről tudni illik, tudni érdemes és szórakoztató megtudni. Ezen felül kreatív kézműves foglalkozások sokasága ad lehetőséget apróknak és nagyobbaknak, hogy kiderüljön, ki miben a legügyesebb.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog