Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló hétvégére

Programajánló hétvégére

pottyos

Tudjátok, hogy november utolsó hétvégéje előtt állunk? És hogy megfogadtuk, nem siettetünk semmit, kiélvezzük ezt a méltánytalanul lesajnált novemberi hónapot és egyetlen adventi vagy karácsonyhoz köthető programot sem ajánlunk (még). Helyette világot járunk, meglessük a titokzatos novemberi erdőt és közelebbről megismerkedünk Harry Potter csodanövényeivel.

Világjáró gyerekek
A Deák 17 Galéria Világjáró Gyerekek sorozata november utolsó hétvégéjén az Amerikai Egyesült Államokba ér. Ennek apropója pedig nem más, mint az amerikaiak legfontosabb ünnepe, a Hálaadás, amit minden év november negyedik csütörtökjén ünnepelnek. Az izgalmas délelőtt során mindent megtudhattok erről az ősz végi ünnepről. Lesz zene, játék és terülj-terülj asztalkám is. A kreatív sarokban többek között tollas indián fejdíszt és indián nyakláncot készíthettek. Az esemény ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.

Tatai Vadlúd Sokadalom
A 220 hektáros tatai Öreg- tavat Magyarország legrégebbi mesterséges halastavaként tartják számon. Különlegessége abból adódik, hogy a tó egy része a város központi részén helyezkedik el. Az eurázsiai tundrák vidékéről érkező vadludak minden év novemberében visszatérnek ide, hogy a telet nálunk töltsék, és február végén, március elején visszainduljanak északi költőhelyeik felé. Tízezres tömegeik lenyűgöző látványosságot jelentenek. Tiszteletükre minden év novemberének utolsó szombatján fesztivált szerveznek a megyei természetvédők, ami gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket.

Családi nap Királyréten
Amikor az őszi, kicsit ködös, nagyon borongós, esetleg akár esős időben is a kirándulásra gondoltok, mindig jusson eszetekbe egy – valószínűleg skandináv – mondás: rossz idő nincs, csak nem megfelelő ruházat. Bár a hét közepén szombatra remek időt jósolnak, azért tartsátok addig is észben ezt a jó tanácsot, hátha szükség lesz rá, amikor épp Királyrét felé tartotok, hogy megtudjátok, mit is rejt a ködös novemberi erdő. A családi napon egy rövid terepi séta után menedéket találtok a Hiúz Házban, ahol nem csak a kiállítást nézhetitek meg, de kipróbálhatjátok a mikroszkópot is, lesz kézműveskedés és észtorna is az egész családnak.

Társasjátékok Ünnepe
A Társasjátékok Ünnepe egy kétnapos rendezvény, amelyet hagyományosan november utolsó hétvégéjén tartanak. Az esemény lehetőséget nyújt arra, hogy a látogatók minél több társasjátékot kipróbálhassanak. Játékkiadók és forgalmazók egyaránt bemutatják legnépszerűbb és legélvezetesebb játékaikat, melyeket játékmesterek útmutatásával lehet a helyszínen kipróbálni. Játékklubok és társasjátékos kávézók is bemutatkoznak, sőt több magánkezdeményezésben fejlesztett magyar társasjáték is az Ünnepen szokott debütálni, illetve fejlesztés alatt álló játékokkal is találkozhatnak az érdeklődők.

Harry Potter növényei
A Szamóca Kiskertész Tanoda Mesehősök Növényei sorozatában ezen a hétvégén Harry Potteren a sor. Mint tudjuk, a Roxforton kötelező volt a gyógynövénytan tantárgy. A kastély mögötti üvegházakban Bimba professzor vezetésével ismerkedtek a varázslótanoncok a visító, fojtogató és egyéb varázserővel bíró növényekkel. Az órákon a gyerekek megismerkedtek olyan növényekkel, mint a boszorkányfű, butykor vagy fürgebab. Most ti is megtudhatjátok, hogy a fenti növények közül, melyekkel találkozhattok a Roxfort falain túl, és, hogy milyen más mágikus növények vannak a közeletekben, a kertben vagy a mindennapi teátokban.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog