Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló hétvégére

Programajánló hétvégére

pottyos

Ezen a héten – bár a külvilágot a legtöbb helyen fehérség borítja –  igazán színes egyveleggel készülünk. Lesz benne föld alatti program, kedvezünk a növények kedvelőinek és azoknak is, akik valalmi miatt eddig lemaradtak a farsangi eseményekről.

Fuss Budapest utcái alatt!
Február 24-én kerül megrendezésre a Föld Alatti Futás a kőbányai pincerendszerben. A rendezvény célja megmutatni a futók részére egy különleges, egyedi földalatti labirintust. A verseny nyílt, azaz bárki részt vehet rajta. A szervezők mindenkire gondoltak, így minden korosztály és a különböző felkészültségű futók is megtalálják a nekik való kihívást. A föld felett megrendezett ovis, sulis és családi futamok mellett alagút kör, alagút minimaraton, és alagút félmaraton vár az érdeklődőkre. Mindemellett 14 órától egy alagút túra keretében is bebarangolható lesz a földalatti labirintus. A túra célja, hogy bemutassa a pincerendszert, megismertesse múltját és történelmét.

Barlang-kaland
Szegény február!  Ilyenkor már meglehetősen unjuk a tél fakó és kopott hűvösét, s szinte minden szürkén ásít vissza ránk. De gondoltátok volna, hogy összetekert újságpapírból házat is lehet építeni? Mondjuk barlangot, hogy együtt izgulhassatok- kicsit késve -, hogy kijön-e onnan a téli álomtól még kótyagos medve, s ami fontosabb, megpillantja-e az árnyékát? Ha egy picit is közelebb hajoltok hétköznapjaitok félredobott tárgyaihoz, s kézbe veszitek őket, akár még csodákat is alkothattok. A Petőfi Irodalmi Múzeum integrált családi napján való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Utófarsang
Nincs kizárva, hogy lemaradtatok a farsangról valamilyen oknál fogva. A jó hír az, hogy mások is, így még mindig van rá lehetőségetek, hogy magatokra öltsétek a tavaly óta a szekrény alján porosodó vagy az egészen új farsangi jelmezt és benevezzetek egy utolsó utáni farsangi mulatságra. Kelenvölgyben szombaton 10:00 és 13:00 óra között rendeznek farsangi ünnepséget a Csörömpölők Együttes interakítv gyerekkoncertjével, kézműves foglalkozással és jelmezversennyel. A Pagony Bartók Béla úti boltjában szombat délután várják a mulatni vágyó fiatalságot tánccal, sütidíszítéssel, kézműveskedéssel, arcfestéssel. A program ingyenes.

Klassz növényes programok
A jó hír, hogy az előttünk álló hétvégén két izgalmas növényekhez kapcsolódó családi programra is sor kerül, a rossz hír az, hogy mivel nagyjából egy időben zajlanak, így kénytelenek lesztek választani a kettő közül. A Ludwig Múzeum szombati családi délelőttjén természetes anyagokból, elsősorban növényekből építhetnek majd a gyerekek kis méretű, hazavihető házakat. Ha a bunkerépítés nagy népszerűségnek örvend otthon, akkor bizonyára ennek a programnak is sikere lesz. A Szamóca Kiskertész Klub is szombat délelőtt tartja következő összejövetelét, amelyen Madagaszkárra látogathattok el és megismerhetitek az ottani őserdők legjellegzetesebb növényeit.

Ha van tündérmese miért ne lehetne Ördögmese?
A Simorág Táncirkusz iskolásoknak szóló előadásában egyedi nézőpontból, az ördögök szemszögéből elevenedik meg a mesék világa. Az ördögök életébe bepillantást nyerve megfejthetjük sokféle lénnyel való kapcsolatukat, nehézségeiket, gyötrelmeiket és természetesen számtalan csintalanságukat is. Az előadásban színház, tánc, cirkusz keveredik. A produkció számos interaktív elemet is hordoz, így a gyermekek több helyen is kapcsolódhatnak a produkciókhoz, kreatív, alkotó módon. A nagyördög és a kisördögök konfliktusa kíséri végig az előadást, miközben különféle mesebeli lények társasáságába keverednek.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog