Quantcast
Kezdőlap Programajánló hétvégére

Programajánló hétvégére

Ezen a héten kicsit előre tekintünk az őszi szüneti programokra, de természetesen nem feledkezünk meg az 56-os forradalmi eseményeket idéző családi programokról, sőt a szabványosítás világnapjáról sem.

Éjszakai nyomzás

A tavaszi Varázskastély után idén ősszel ismét interaktív kiállítás nyílt a Vajdahunyadvárban Éjszakai nyomozás–Detektívjáték holdfényben címmel. A látogatók egy képzeletbeli, holdfényes kertbe csöppennek, ahol rejtélyes, éjszakai nyomozás során egy agyafúrt bajkeverő nyomába eredhetnek. A múzeum több termén végighaladó, 4 éves kortól ajánlott detektívjáték különleges látványvilággal, trükkös feladványokkal, újfajta játéklappal és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat. Remek progrm az őszi szünetre és péntekig tartó nyereményjátékunkon most családi belépőt is nyerhettek.

Játékos családi nap Szabványerdőben
Nem tudjuk, ti hallottatok-e róla, hogy a szabványosításnak is van világnapja, méghozzá október 14. Ennek apropóján játékos családi délelőttre várnak kicsiket és nagyokat a Műszaki Tanulmánytárba október 22-én. A szabványok, megszabott méretek az élet minden területén jelen vannak: szabványosított ételt eszünk, szabványos ruhát, cipőt hordunk, szabványos műszaki eszközökön szabványosított anyagokat használunk. Miért van ez így, miért kell ennek így lennie? Erre a kérdésre keresi a választ a Műszaki Tanulmánytár családi napja, ahol Szabványerdőbe tehettek egy rövid kirándulást.

Október 23.
Ha a családdal szeretnétek ünnepelni az 56-os forradalom 60. évfordulóját, akkor a következő programokat javasoljuk. Az Országház Látogatóközpontjában október 22-én tartanak nyílt napot, melynek keretében ingyenesen tekinthető meg a díszlépcsőház, a kupolacsarnok és a Szent Korona. Október 23-án korhű villamoson utazhattok a 6-os járat vonalán, sőt egyes megállókban rikkancsoktól hallgathatjátok meg a forradalom híreit. Ugyanezen a napon a Hadtörténeti Múzeum családi napot szervez, melyre szintén ingyenes lesz a belépés.

Családi nap Királyréten
Természetesen a szabadtéri programokat sem szeretnénk kihagyni ajánlónkból. Ezen a héten a Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont eseményét ajánljuk figyelmetekbe. Itt télen-nyáron kétheti, havi rendszerességgel szerveznek az adott évszakhoz kapcsolódó családi napokat. Az október 22-i alkalom témája a színpompás őszi erdő fái és levelei lesznek. Az érdeklődő családok a terepi séta során megkereshetik, hogy melyik fához, milyen levél tartozik, furfangos kérdésekre kereshetik a választ és természetesen a látogatóközpont állandó kiállítását is megnézhetik.

Halloween a Familyparkban
Az előző évek sikerein felbuzdulva idén négy napossá bővül a burgenlandi Familypark szezonzáró eseménye. 2016. október 29. és november 1. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a nagy népszerűségnek örvendő Halloween-eseménysorozatot. A látványos hangulatvilágítás, a show-műsorok és az alkalomhoz igazodó gasztronómia mindenki számára hátborzongató élményeket garantál. A saját jelmezbe öltözött apróságokat és nagyobb vendégeket különösen szívesen látják! Figyeljétek honlapunkat, mert október 25-én induló nyereményjátékunkon családi belépőt nyerhettek a környék legizgalmasabb Halloween bulijára.