Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló pünkösdi hétvégére

Programajánló pünkösdi hétvégére

pottyos

Egyet se búsuljatok, ha nem utaztok el a hosszú hétvégére, mert Budapesten és környékén is jobbnál-jobb fesztiválok várják az egész családot szombattól hétfőig. Válogatásunkban három budapesti, egy pákozdi, egy gödöllői és egy nagykovácsi eseményt ajánlunk figyelmetekbe. És ne aggódjatok, ha gyereknapon kiköltekezett a család, mert ezek a programok egytől egyig ingyenesek.

Pünkösd a Budai várban
A Budavári Palota két impozáns teraszán kerül megrendezésre a nagyszabású pünkösdi sokadalom, melyre hagyományőrző, búcsújáró szokások bemutatásával és színes programforgataggal várják a látogatókat. Az ünnepség egy jellegzetes pünkösdi szokás felidézésével, a pünkösdi királyné körmenettel veszi kezdetét, majd a nagyszínpadon egymást követik a családi koncertek: fellép többek között Korzenszky Klára, a HolddalaNap Zenekar, a MAKÁM és az idén a 20. születésnapját ünneplő Misztrál zenekar. Különleges látványosságnak ígérkezik az évről évre megújuló, virágba boruló Életfa, a családokkal közösen épülő óriás Meseváros és a Nádudvari Művészeti Iskola izgalmas hétpróbás Pünkösdi királyavató játékai.

Miénk a Vár Fesztivál – Vajdahunyadvár
Hagyományok, történelem, kalandok, játékok: igazi családi szórakozás vár azokra, akik a pünkösdi hétvégén ellátogatnak a városligeti Vajdahunyadvárba, ahol megismerkedhetnek a magyar várakhoz kapcsolódó kulturális és történelmi hagyományokkal. A rendezvényen bemutatkoznak a magyarországi várak, a családi szórakozást viselet- és fegyverbemutatók, színpadi programok – lovagi játék, zene, tánc, bábszínház – a múzeum egyedi programajánlatai, első világháborús kiállítás, múzeumpedagógiai foglalkozások és ismeretterjesztő programok, valamint a Kaland-Vár játékkiállítás és egy országos babakiállítás teszik teljessé.

Svábhegyi Pünkösdi Búcsú
Szombat estétől hétfő estig várnak kicsiket-nagyokat a Diana parkban megrendezésre kerülő tradicionális Svábhegyi Búcsún, amely évek óta a legnépszerűbb események közé tartozik a Hegyvidéken. Mindhárom nap családi programok, hamisítatlan sváb zene, tánc, és persze finomságok is várják a búcsújárókat. A sváb hagyományok életben tartásáról a nemzetiségi csoportok gondoskodnak, míg a gyerekeket vasárnap délelőtt a Nefelejcs Bábszínház, hétfőn a Handa Banda együttes zenés gyerekkoncertje szórakoztatja. Kézműves termékek széles skálájából válogathatnak a látogatók, és nagy választék lesz sváb ételspecialitásokból is.

Pákozdi Sárkányeresztő Találkozó
Ha a szabad levegőn szeretnétek kikapcsolódni Pünkösd hétvégéjén, akkor a Pákozdi Nemzetközi Sárkányeresztő találkozón a helyetek! S hogy itt mit kínálnak? Természetesen sárkányokat minden mennyiségben! Míg a kicsik sárkányt építenek, a nagyoknak megismerkedhetnek a sárkányozás szépségeivel, a vállalkozó kedvűek pedig ügyességi vetélkedőkön vehetnek részt. Lesz még éjszakai sárkányozás, túra az ingókövekhez, színpadi fellépők, a kicsiknek Mondrago játszóház, vasárnap délután ólomkatona öntés és még sok minden

Arbofeszt Gödöllőn
Június 3-án szombaton1 0 órától sötétedés utánig ingyenes családi napon vehettek részt a csodálatos Gödöllői Erdészeti Arborétumban. A programválaszték minden ízlést és 0-tól 99 éves korig minden korosztályt kielégít. Lesz zenei- és gasztropiknik, NagyonVadon terepfutó verseny, kézműves foglalkozások gyerekeknek, erdei kalandösvény, hanglegelő a fák ölelésében, koncertek kicsiknek és nagyoknak, meseelőadás, erdei játszóház, családi élménytúra és még sok minden más. Pokrócot és jókedvet hozzatok, a többiről a szervezők gondoskodnak.

Varázskastély Fesztivál Nagykovácsiban
Igazi családi programra várnak kicsiket és nagyokat Nagykovácsiban Pünkösd hétvégéjén a Nagykovácsi Teleki-Tisza Kastély parkjába. A Varázskastély Fesztiválon a koncertek mellett vizes játékok, óriás légvár kalandpark, trambulinpark, állatsimogató és kézműves játszóház is helyet kap. Az öttusa parkban a gyerekek részt vehetnek lövészeten, víváson, és futóversenyeken is, a babák kényelmét a Baba Tanya szolgálja. A fesztivál és a faluközpont között ingyenes Mesevasút közlekedik mindkét nap, ahol vonatozás közben meséket, dalokat hallgathatnak a gyerekek.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog