Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló szabadtérre és esőre

Programajánló szabadtérre és esőre

pottyos

Ez a hónap egyszerre szabadba csalogató és szeszélyes, így próbáltuk első áprilisi ajánlónkat úgy összeállítani, hogy kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon. Válogassatok szabadtéri és esőálló ajánlataink között kedvetek és az időjárás fordulása szerint!

Cseresznyevirág ünnep
Az ELTE Füvészkertben már 10. éve rendezik meg a Sakura ünnepet, amely az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez kapcsolódik. Ilyenkor a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában. A Sakura ünnepek mindig 2 hétvégét ölelnek fel, a közönségrendezvények hétvégén vannak, de a hét folyamán is jöhetnek a látogatók piknikezni a virágzó cseresznyefák alatt. Idén ti se hagyjátok ki ezt az élményt!

Gyermekvasút napja
Április 8-án, szombaton különleges programmal készülnek a Gyermekvasútnál. A tavalyi kisvasúti naphoz hasonlóan a Gyermekvasút napján a Szépjuhászné vasútállomáson 10 órától térzene várja az érkezőket. Ezen a napon lehetőség nyílik a vasútvonal egyik legkedveltebb látványosságának, a hárs-hegyi fordítóalagútnak alaposabb megismerésére, mely program során a résztvevők gyalogosan kelhetnek át a fáklyákkal kivilágított 198 méter hosszú alagúton, majd vonattal folytathatják útjukat a hűvösvölgyi végállomásig. Sőt, 14:30-tól gumikerekű közúti kisvonatokkal juthatnak vissza a Széll Kálmán térre.

Bűvös óceán
Idén tavasszal új interaktív kiállítást nyílik a Vajdahunyadvárban. A Bűvös óceán – Titkos tengeri küldetés című kiállítás és játék során egy képzeletbeli tengermélyi utazásra hívják a látogatókat. A részvevők alámerülhetnek a Bűvös Óceán káprázatos birodalmába, sőt, ha elég szerencsések, találkozhatnak a mélység rejtőzködő urával és tengeri birodalma különös, megbűvölt lényeivel is. A több mint 1000 négyzetméteren elterülő kiállítás és játék különleges installációkkal, trükkös feladványokkal, játéklappal és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

Ingyenes húsvétváró programok
Mi is meglepődtünk, hogy hipp-hopp már itt is a húsvét (jövő hétvégén!), így összegyűjtöttünk néhány ingyenes húsvétváró programot, ahol akár az otthoni dekorációk egy részét is elkészítetitek. Szombaton az Aranytízben lesz tojásfestés, de készíthettek húsvéti fészket, ajtódíszt vagy fonaltojást is. Ugyanezen a napon Soroksáron is tartanak kreatív húsvéti foglalkozást, melyre a belépő egy (vagy több) kifújt tojás. A törökbálinti idamajori kecskefarmon is húsvéti készülődésbe cseppenthettek, itt lesz kisállat-simogatás, tojásfestés, húsvéti dísz készítés kiégethető gyurmából és sajtkészítési bemutató is.

Világjáró gyerekek
A Deák 17 Galéria programsorozatában hónapról hónapra új nemzet kultúrája kap bemutatkozási lehetőséget. A mesék, animációs filmek, színházi eladások, gyermekjátékok és közös beszélgetések által a programon résztvevő gyerekek (nemzetiségiek, külföldiek és magyarok egyaránt) lehetőséget kapnak új kultúrák megismerésére, látókörük szélesítésére. A „Világjáró Gyerekek Klubjának” ajtaja mindenki előtt nyitva áll, aki szeretne új kultúrákat megismerni. Ebben a hónapban Dániával ismerkedhettek meg. A program ingyenes, de ne felejtsetek el regisztrálni.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog