Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánló téli hétvégére

Programajánló téli hétvégére

pottyos

Még itt cseng a fülünkben a kiskarácsonynagykarácsony, még szinte halljuk a szilveszteri petárdákat, pedig… Pedig már február kopogtat az ajtón. De ne siessünk előre, élvezzük ki a leghidegebb évszak szépségeit, amennyire a sokszor szinte tavaszias időjárás engedi. A héten többek között téli sportágválasztóval, kisvasutas programmal, kirándulással (igen, télen sem lehetetlen) és persze egy kis farsanggal jövünk.

Mindent a téli sportokról
A Téli Sportágválasztón január 27-én, szombaton 10 és 17 óra között több mint 20 mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők a Vasas Jégcentrumban, így mindenki megtalálhatja a neki leginkább való téli sportágat. Az esemény 11 órai hivatalos megnyitója után a rendezvényt egy igazán látványos program is színesíti, hiszen 12 órakor egy 20 perces jégkorong gálamérkőzést tekinthenek meg a látogatók. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Nyílt nap a Gyermekvasúton
2018. január 28-án, vasárnap nyílt napot tartanak a Gyermekvasút Széchenyihegy állomásán 10 és 16 óra között. Az érdeklődő gyerekek kipróbálhatják az állomás vasúti berendezéseit. Így akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek mozikocsinkban. Az iskolások hangosbemondóként bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló különvonaton valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit. A Széchenyihegy állomáson tartott programok díjmentesen látogathatóak.

Nyomkereső kirándulások
Igazán izgalmas felfedező túrára indulhat a család, ha a nyomkeresős programra szavaz ezen a hétvégén. A kisebb gyerekekkel a Dinnyési-fertőt ajánljuk, ahol szerencsésebb esetben a hóban, olvadás esetén a sárban kereshettek nyomokat és más apró jeleket, amelyekből kirakósjátékhoz hasonlóan meg tudjátok majd mondani, milyen állatok járhattak arra előttetek. Nagyobb, 12-14 éves és tapasztalt túrázó gyerekekkel – és persze megfelelő téli túrafelszerelésben – a hiúzok nyomába szegődhettek egy nap erejéig a Börzsönyben. Előzetes jelentkezés mindkét kirándulás esetében szükséges.

Díjnyertes cirkuszi produkciók
A Fővárosi Nagycirkusz idei első műsora a farsangi időszakhoz kötődik, címe a Győztesek karneválja. A XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál legjobb produkcióiból összeállított előadás története szerint egy párt kísérhetünk el felfedezőútjukon egy karneváli éjszaka minden illékony titka és rebbenő varázslata közepette. Amikor lenyugszik a nap, a fiú és a lány álarcot öltenek, hogy végigkalandozzanak a megannyi csodát és varázslatot rejtő mesés cirkuszi forgatagon. Az elkövetkezendő egy hétben nyolc különböző időpont között választhattok, amennyiben a cirkuszi program mellett döntötök.

Egy kis mágia
Ha a télen sokszor szürke időben egy kis varázslatra vágytok, akkor a RAM Colosseumban a helyetek ezen a hétvégén, ahol négy fiatal bűvésztehetség műsorát csodálkozhatjátok, izgulhatjátok, ámulhatjátok végig. Szabaduló-művészet és gondolatolvasás, a bűvészet különféle válfajai: eltüntetés és elővarázsolás, klasszikus és modern illúziók, manipulációs bűvészet, lélegzetelállító trükkök, látványos show és táncelemek egy színpadon, s mindez humorral fűszerezve. A színpadképet az Everdance táncszínház társulata teszi teljessé, akik koreográfiájukkal színesítik a műsort.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog