Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programajánó – nyári vakáción hétközbenre is

Programajánó – nyári vakáción hétközbenre is

pottyos

A nyári vakáció idején több időnk van nem csak a hétvégeken, de a hétkönapokon is családi programokat szervezni illetve egy-egy távolabbi útícélt is be tudunk tervezni. Heti ajánlónkban így most úgy válogattuk a programokat, hogy legyen közte héköznapi, hétvégi budapesti vagy környékbeli illetve egy messzibb helyszín is. Reméljük, így mindenki megtalálja magának a tökéletes elfoglaltságot az elkövetkező napokra.

Ganz bácsi Műhelye
A jelenleg zárva tartó Közlekedési Múzeum kiállítóhelyén, a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben a szünidő alatt minden héten csütörtökön délelőtt 10.00 órától szünidei családi programsorozatot szerveznek. Ezen a héten a mesterségünk címere mottó égisze alatt a harangöntő mesterek, asztalosok, szobrászok és szakácsok hétköznapjaiba pillathattok be a 13 óráig tartó vakációs program keretében.

Hortobágyi Lovasnapok
Péntektől vasárnapig tart az Alföld egyik legnagyobb nyári rendezvénye, a Hortobágyi Lovasnapok. Fontos tudnivaló az eseménnyel kapcsolatban, hogy a pénteki napon mindenkinek, a többi napokon pedig a 10 éven aluliaknak ingyenes a belépés. A három nap során egymást követik a lovas- és fogathajtó versenyek, a gyerekprogramok és a színes színpadi produkciók. Szombaton fellép a gyerekek nagy kedvence, az Alma együttes, és a felnőttek körében közkedvelt Budapest Bár is.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok
Ha valamilyen oknál fogva nem tudtok vagy nem akartok a Hortobágyig utazni, akkor Budapesthez jóval közelebb is tudunk egy remek háromnapos fesztivált ajánlani, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. Az ország legrégebbi örténelmi fesztiválja a Kárpát-medencei résztvevőkön kívül még tíz európai országból fogad idén hagyományőrző csoportokat, így igazán színes programmal örvendeztetik meg a közönséget 2017-ben is. Az eseményre a napi belépő 1000 Ft, de 14 éves kor alatt a részvétel ingyenes.

Különleges nosztalgiabuszozás
Június elején új járművel bővült a BKV nosztalgiaflottája, az ikonikus IK 630-as kabrió busszal. Idén még három alkalommal utazhattok rajta Budapesten, többek között ezen a hétvégén, július 9-én. A járat körjáratként a Deák Ferenc térről indul és a Ferenciek tere, Erzsébet híd, Ybl Miklós tér, Batthyány tér, Margit híd és Nyugati tér érintésével ide is érkezik vissza. Indulás a Deák térről 10:00 és 17:00 óra között minden egész órában A menetdíj irányoknként 500 Ft felnőtteknek, 300 Ft 6 év feletti gyerekeknek.

Nyár az erdőben
Lehet, hogy az erdei kirándulások fő szezonja ősszel és tavasszal van, de nyáron is érdemes betervezni egy-két hűsítő napot az erdőben. Főleg, ha még egy klassz családi program is társul hozzá. A Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont idén is megrendezi nyári sorozatát, melynek keretében minden héten más-más témával örvendeztetik a hozzájuk látogató családokat. Az első héten július 6. és 8. között az Eleink tintája – a festőnövények témával várják a látogatókat. A tervezésnél vegyétek figyelembe, hogy a programra előzetes bejelentkezést kérnek.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog