Quantcast
Kezdőlap Ajánló Programozás, játék, sport – Logiscool nyári élménytáborok

Programozás, játék, sport – Logiscool nyári élménytáborok

pottyos

Közeledik a nyári szünet, ami a legtöbb szülő számára nem kis kihívással jár. Az egyre nagyobb kínálat mellett sem egyszerű feladat olyan tábort találni, ahol a gyerekek nemcsak eltöltik az időt, hanem hasznosan teszik azt. Ahol a mindennapos élmények mellett érdekes és izgalmas új tudással gazdagodhatnak. Ebben segít a Logiscool Élményalapú Programozó Iskola, amely idén már harmadik éve szervez tematikus táborokat országszerte.

Az egyhetes Logiscool nyári táborokban lelkes, egyetemista oktatók koordinálásával a diákok elkészíthetik első saját számítógépes játékukat, applikációjukat, különböző robotokat programozhatnak, Minecraft világot építhetnek vagy megismerkedhetnek a videóvágás és a honlapkészítés alapjaival. A félnapos tematikus programok mellett sok élmény, sport és játék várja a 6-18 éves táborozókat.

A táborok hatalmas népszerűségének és a Logiscool hálózat növekedésének köszönhetően, idén a tavalyi 5000 résztvevő duplájára számítanak a szervezők. 2017-ben már 5 országban, közel 40 helyszínen – Magyarországon kívül Ausztriában, Csehországban, Svájcban és Szlovákiában -, lesznek elérhetőek a Logiscool táborok.

Az évközi programozó kurzusokhoz hasonlóan a táborokban is nagy hangsúly van azon, hogy a diákok játszva, élmény alapon tanuljanak meg programozni és elsajátítsák az algoritmikus gondolkodás alapjait. A tananyagot folyamatosan, a legújabb trendeknek és elvárásoknak megfelelően fejlesztik, így idén nem csak kezdő, hanem haladó (PRO) táborok közül is választhatnak a gyerekek és szülők, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb témakört és szintet.

A programozó “hacker” táborban a 6-10 éves gyerekek saját, 3D-s számítógépes játékot készíthetnek, betekintést kapnak a titkosítás és a kódfejtés rejtelmeibe is. A Robotika táborban a kisebb korcsoport (6-7 évesek) LEGO WeDo robotokat, míg a nagyobbak (11-14 évesek) LEGO Mindstorms EV3 vagy mBot robotokat építenek és programoznak az egy hét alatt. Az egyik legnépszerűbb tábor a Minecraft tábor (8-14 évesek), ahol a diákok a mérnöki és programozó gondolkodásmóddal megismerkedve megtanulhatják, hogy a Minecraft miért több egy egyszerű játéknál. Az App Camp (10-18 évesek) táborban saját androidos alkalmazásokat és játékokat fejleszthetnek a diákok, a Cool Tools (11-18 évesek) táborban pedig képszerkesztő, videóvágó és honlapkészítő programokkal ismerkedhetnek meg a jelentkezők.

A Logiscool élménytáborait nemcsak a kikapcsolódás, szórakozás és játszva tanulás miatt érdemes kipróbálni. Kiváló lehetőség azoknak is, akik eddig még nem jártak kurzusra, de érdekli őket a programozás. A táborokban a gyerekek megismerkedhetnek a Logiscool iskola saját, egyedi oktatási módszertanával, oktatóival és vidám hangulatával, amivel később az iskola szeptemberben induló programozó és robotika kurzusain is találkozhatnak.

A táborokba a Logiscool weboldalán (www.logiscool.com) keresztül lehet jelentkezni. Érdemes ezt minél hamarabb megtenni, mert a legnépszerűbb táborok hamar betelnek!

A táborok országosan, 30 helyszínen érhetők el.
Bővebben az alábbi városokban:
https://www.logiscool.com/hu/schools

A Logiscool Kft.-ről:
 
A Logiscool-t kifejezetten azért hozták létre, hogy a programozás, a digitális írástudás elsajátítását új, kreatív módszerekkel Magyarországon is elérhetővé tegyék diákok számára. Speciális tananyaggal, új, saját fejlesztésű oktatási platformmal, játékos formában, egyetemista oktatók, inspiráló környezetben tanítják programozni a diákokat. A Logiscool 2014 januárjában indította el első kurzusait Budaörsön. Jelenleg 5 országban, közel 40 helyszínen oktatnak programozást gyerekeknek. Az egymásra épülő, kezdő és haladó kurzusokat, programozó nyári táborokat a 6-18 éves korosztálynak ajánlják elsősorban. A Logiscool nyári táboraiban 2016-ban közel 5000 diák vett részt.

Ez is tetszeni fog