Quantcast
Kezdőlap KedvencekTerméktesztek Segítség: a gyerekeim nem hagyják, hogy én takarítsak az új porszívónkkal!

Segítség: a gyerekeim nem hagyják, hogy én takarítsak az új porszívónkkal!

Pöttyöslabda

A takarítás nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé. Azt azonban nem tudom elviselni, ha rendetlenség és kosz van körülöttem. Ördögi kör, sokszor nevetek saját magamon: mennyivel könnyebb lenne, ha szeretnék takarítani, vagy nem érdekelne, ha fél méteres por áll a bútorokon!

Sokat gondolkodtam már, hogy mi lehet a köztes megoldás. Nyitott lennék arra, hogy bejárónő tartsa rendben a családi otthonunkat, ám hiába keresem az igazit, eddig még nem hozott vele össze a sors.

A terhet tehát senki nem veszi le a vállamról, mást opciót kell találnom. Az megfejtést abban látom, ha megtalálom azokat a háztartási eszközöket, amelyek valóban a segítségemre lehetnek a mindennapokban.

Természetesen megvan minden alapfelszerelés, ami általában helyet kap a háztartásokban: portörlő, ablakmosó, felmosó, partvis, mosógép, vasaló, porszívó. Évek óta ugyanazokat a márkákat használom (így negyven felett már ugye vannak berögződött szokások…mondjátok, hogy nem vagyok ezzel egyedül?!)

Amikor azonban megláttam a Rowenta X-Force Flex 11.60 Animal nevet kapott porszívójának leírását, megdobbant a szívem: erre bizony szükségem van!

Hogy miért? Mert vezeték nélküli, és olyan hajlékony rúdja van, amivel a termékleírás szerint minden bútor alá könnyedén be tudunk nyúlni. 45 percig üzemképes egyetlen feltöltéssel. Ezt eddig egyetlen készülék sem ígérte, márpedig a lakásunkat nem lehet 5 perc alatt végig porszívózni.  Speciálisan háziállatok szőrének elnyelésére lett kialakítva, amit az imádott, ámde szőré hullajtó cicánk mellett élve bizony plusz pont egy porszívónak.

Tesztelésre kaptam, de ez egy olyan termék, amit úgy vártam, mint a régóta vágyott karácsonyi ajándékot szokás.

Amikor megérkezett, izgatottan csomagoltam ki a nyolcéves lányommal és a tizenegy éves fiammal. Együtt megnéztük róla a videót, elolvastuk a használati útmutatót, majd pedig pillanatok alatt összeraktuk.

És innentől kezdve napokig nem tudtam kivenni a kezükből! Komolyan mondom, még este, elalvás előtt is kiporszívózták a szobájukat, mert annyira tetszett nekik, hogy az új „játékszernek” világít a feje, és minden porszemet és morzsát megtalálnak vele.

Persze azért én is sorra kerültem a takarításban, és megbizonyosodhattam róla, hogy valóban hasznos eszköz. Kicsit tartottam attól, hogy mennyire fog elfáradni a kezem, ha végigmegyek vele a 150 nm-es lakáson, de néha a másik kezembe vettem, és mivel végtelenül könnyen irányítható, ezzel sem volt semmi gond.

A már említett hajlékony rúddal az hatalmas kanapénk alatt minden négyzetcentimétert elérek.

Az akkumulátor valóban becsülettel végig dolgozza a 45 percet. Mivel vezeték nélküli, nem kell a kábelt kerülgetnem a lépcsőkön, és lemerülést követően hamar fel lehet tölteni, amit egy villódzó fény jelez. Óriási segítség a mindennapokban. A gép könnyű és kompakt, nagyon kényelmes a használata.

A macskaszőrt pedig mindenhonnan kíméletlenül felszívja! A porszívó allergia esetén is a megfelelő választás: a porszemcsék 99,9 %-át összeszedi, szűrőtechnológiájának köszönhetően pedig csak tiszta levegőt enged ki. Ezt az allergiás férjem elsőkézből erősíti meg.
Amit külön imádok benne, hogy a porszívófej lecsatolható, így pedig egy kicsi, rendkívül hasznos porszívót kapunk. Hogy hol használjuk ki leginkább? Az autó tisztán tartásában! Igen, ez a porszívó arra is tökéletes, hogy a kocsit jó alaposan kiporszívózzuk, vagy a kanapé minden zegzugából összeszedjük a családi mozizás közben elkalandozó pattogatottkukorica- szemeket vagy a sütimorzsákat.

Megkaptam hozzá az ún. Agua Headet, vagyis a felmosófejet is. Hogy ez milyen fantasztikus találmány! Feltöltöm a tartályt a megadott vízmennyiséggel, és percek alatt felmosom az egész házat. A felmosás volt az egyik legkevésbé szeretett feladat, amit a takarításon belül el kellett végeznem. A Rowenta X-Force Flex 11.60 Animal porszívóval nem rémálom többé, hanem a mindennapi reggeli házimunka-rutin része, hiszen néhány perc alatt készen is van!

Falra is felszerelhető, és nagyon könnyű a tisztítása is!

Nem tudom, melyik háztartási gépemmel voltam ennyire elégedett utoljára. A Rowenta porszívója valóban hatalmas segítség a tiszta otthon fenntartásában. A használata pedig tényleg gyerekjáték: annyira, hogy a gyerekeim azért veszekednek, hogy ki takarítson vele, én pedig csak ritkán jutok odáig, hogy sorra kerüljek! Kell ennél jobb bizonyíték??

Ez is tetszeni fog