Quantcast
Kezdőlap Ajánló Sok program ezen a héten is

Sok program ezen a héten is

pottyos

Ezen a héten, bár húsvét és május 1. már a hátunk mögött van, tovább folytatódik az ünneplés. Nem feledkezhetünk meg természetesen a vasárnapi anyák napjáról, de ezen a héten ünnepli 3. szülinapját a belvárosi Olimpia park, a május 10-ei madarak és fák napja egyes rendezvényei is ezen a hétvégén zajlanak, előttünk áll az Európa-nap és Óbuda napja is.

Belvárosi Családi Piknik
Idén már 3. alkalommal kerül sor a Belváros egyik legnagyobb ünnepére, az Olimpia park születésnapjára. A tavalyi nagysikerű koncert után közkívánatra fellép a Rutkai Bori Banda, de itt lesz még a MárkusZínház, az Eszter-lánc Mesezenekar, Danny Bain, Vig Balázs, a Ringató csapata, Bartha Tóni, a Langaléta Garabonciások, a Cellux Csoport és Sálálá bohóc is. Emellett kézműves foglalkozásokkal is készülnek a szervezők. A rendezvény ingyenes.

Madarak és fák napja a Jókai-kertben
Az ingyenes családi eseményen egész nap játékos vetélkedő, kézműves foglalkozások és természetismereti programok várnak kicsit és nagyot egyaránt a svábhegyi Jókai-kertben. Ízelítőül a programból: vezetett séták, madárgyűrűzési- és madárbemutató, Cincér Játszóház, Cincér piac és Nemzeti Parki Termék védjegyes vásár. Akinek a ruházatában csak az év madara, a tengelic színei fordulnak elő (citromsárga, fekete, barna, piros, fehér) – és azok közül legalább 4 féle – ajándékot kap!

Európa-nap
Ünnepeljétek meg idén is az Európa-napot május 7-én, vasárnap a Szabadság téren! Egész nap EU-s információkkal, változatos családi és gyerekprogramokkal, fotókiállítással, karrierbörzével, kvízekkel és különféle játékokkal várják a látogatókat. A legkisebbek számos gyerekprogram közül választhatnak: lesz óriás társasjáték, ugrálóvár, alkotósarok, interaktív mesejáték, és meghallgathatják a Rutkai Bori Banda, a Hahó Zenekar és Mintapinty koncertjét is.

Óbuda napja
Nagyszabású fesztivállal ünnepli 2017-ben is Óbuda a kerület napját. A Fő téri színpadon 10 órától a gyerekek örök kedvence, Halász Judit lép fel, akit a Langaléta Garabonciások előadása követ. A Zichy udvarban játékudvar, a Gasztrosétányon a Tintaló Társulás népszerű automata színháza szórakoztatja a gyerekeket. Három kerületi múzeumba ingyenes lesz ezen a napon a belépés. A Csillaghegy Napja rendezvényen fellép Bognár Szilvi, a békásmegyeri Közlekedésbiztonsági Napon pedig egész nap vidámpark, lovas és motoros járőrök, valamint színpadi programok is várják a családokat.

Legendák a Pannónia gőzhajó fedélzetéről
Ti is szerettek kalandozni, új helyeken barangolni, izgalmas eszközöket megismerni és kipróbálni? Fedezzétek fel a Műszaki Tanulmánytár színes gyűjteményét Fodor Veronika Legendák a Pannónia gőzhajó fedélzetéről című könyvének bemutatóján és az azt kísérő tematikus családi napon!  Milyen kapcsolat fűzi össze Anton Aulinger legendagyűjtő történetét a Tanulmánytár gyűjteményével? A program során mindenre fény derül és mindenki számára kézzelfoghatóvá válnak a történetből is ismert tárgyak és eszközök. 8 éves kortól ajánlott.

+1 Furulyás Palkó
Ezen a hétvégén ismét egy remek gyerekelőadást nézhettek meg a Puskin Kuckóban. A Kolompos együttes Furulyás Palkó című drámajátékából nem hiányzik természetesen a muzsika, de bábok és élő szereplők is helyet kapnak a mesében. Ha ezen a héten részt vesztek Facebook-játékunkon és nektek kedvez a szerencse, akár ingyen élvezhetitek a vasárnapi előadást. Játsszatok velünk!

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog