Quantcast
Kezdőlap Ajánló Szépségsuli – Természetes tippek pattanások ellen

Szépségsuli – Természetes tippek pattanások ellen

Pöttyöslabda

A kamaszkor testileg és lelkileg is sok változást hoz a tinik életébe, amiket nem mindig könnyű elfogadni. A pattanásos bőrrel a fiúknak és a lányoknak is meggyűlhet a baja, természetes megoldásokkal azonban sokat lehet javítani a helyzeten.
A pattanások kialakulásának soha senki nem örül, ha viszont randira vagy fontos találkozóra készülsz, különösen kétségbeejtő, ha megjelennek az arcon. Ilyenkor gyors segítségre van szükség – ami semmiképpen sem azt jelenti, hogy saját kezeddel állj neki kinyomkodni a pattanásokat, ezt mindenképp jobb kozmetikusra bízni! – hosszú távon azonban a legkifizetődőbb az, ha a megelőzésért is teszel!

A pattanások kedvenc helye

Kis túlzással azt állíthatjuk, hogy kamaszkorban tetőtől-talpig bárhol megjelenhetnek a pattanások, legtöbbször azonban az arcon, a nyakon, a vállon, a dekoltázson és a háton bukkannak fel. Jelentkezhetnek mitesszer, komedó vagy fájdalmas és gyulladt akné formájában, sokak bőrén akár mindhárom formában megtalálhatók.

Azt, hogy kinél milyen intenzitással és mennyi ideig éktelenkednek a bőrön a pattanások, meghatározzák a gének, a stressz-szint és a pubertáskorban igencsak érzékeny hormonegyensúly, azonban a táplálkozás szerepe sem elhanyagolható. Ez azt jelenti, hogy a rosszul megválasztott élelmiszerek (mint amilyen a fehér cukor, a fehér liszt, a zsírban vagy olajban sült ételek, a mesterséges adalékanyagokban bővelkedő ennivalók, az édességek vagy a nagy mennyiségben fogyasztott olajos magvak) is hozzájárulhatnak a bőr tisztátlanságához. Hogy ennek véget vethess, fogyassz minél több friss gyümölcsöt és zöldséget, joghurtot és rostban gazdag ételeket, amik támogatják az egészséges emésztést és elősegítik a méreganyagok távozását. Minden nap ügyelj arra is, hogy elegendő folyadékot vegyél magadhoz!

Tudtad?

A lányoknál általában 16-17 éves kor körül éri el a csúcspontját a pattanásos bőr, míg a fiúk valamivel később, 18-19 éves koruk körül érezhetik úgy, hogy túl vannak a nehezén.

Természetes segítők

Teafa – számíthatsz rá akkor is, ha SOS pattanásűzőt keresel, és akkor is, ha a megelőzéshez keresel hatékony segítőtársat. Messze földön híres gyulladáscsökkentő, bőrfertőtlenítő és sebgyógyító, így sokat javíthat a már meglévő pattanások állapotán és útját állhatja az újak kialakulásának.

Aloe vera – A gyulladt pattanások nem csak a szépségedet árnyékolhatják be, hanem akár fájdalmasak is lehetnek. A gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató és hűsítő hatású Aloe vera enyhülést hozhat bőrproblémák esetén, és segíthet abban is, hogy a pattanások ne hagyjanak nyomot maguk után a bőrön.

Ez is tetszeni fog