Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Találós kérdések – újratöltve

Találós kérdések – újratöltve

pottyos

Bajzáth Mária, a népszerű Népmesekincstár-sorozat kötetek meséit válogató mesepedagógus akkor döntötte el, hogy egyszer élvezetes és korszerű találóskérdés-gyűjteményt állít össze, amikor gyerekeket hallott arról beszélgetni, mennyire utálják a találós kérdéseket, mert nem értik a válaszokat. A Mi a legerősebb a világon? 400 olyan találós kérdést tartalmaz, amely a gyerekek aktív szókincsére és ismeretanyagára épít, így megfejtésük a legkisebbek számára is sikerélményt jelent.

„A találós kérdés a világ minden táján megtalálható, ősi műfaj. Fejleszti a gondolkodást, a figyelmet, a szókincset, a nyelvi kreativitást, az olvasást, a szövegértést, a képzelőerőt, a képalkotó képességet és az együttműködési készséget” – mondja Bajzáth Mária, aki nem győzi hangsúlyozni annak a gondolkodási mechanizmusnak a fontosságát, amely a találós kérdések megfejtéséhez tartozik. Ez ugyanis tanulható, a Népmesekincstár Plusz kötete pedig ebben is segít Maros Krisztina ötletes illusztrációi, valamint a Kolibri Kiadó honlapjáról letölthető játékkártyák által, amelyekkel az egész család jól szórakozhat.

A korszerűsége és sokszínűsége miatt hiánypótló gyűjteményben olvasható 400 találós kérdést és 16 talányos mesét Bajzáth Mária a világ minden tájáról válogatta. A tematikus fejezetek (pl. állatok, tárgyak, égitestek, ember) kezdő, középhaladó és haladó szint szerint tagolódnak, így mindenki örömét lelheti a könyvben, hiszen ebben a műfajban éppúgy kezdő lehet a négyéves gyerek, mint a 103 éves dédszülő, aki sohasem foglalkozott találós kérdésekkel.

Ez is tetszeni fog