Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Téli interaktív ajánló

Téli interaktív ajánló

Pöttyöslabda

Szép idő esetén az év végi nyugalomban lehetőség adódik nagy sétákra, kirándulásokra, jó esetben hócsatákra és szánkózásra, de amikor az idő nem kedvez szabadtéri programoknak, jól jön néhány játék ötlet. Ehhez ajánlunk most interaktivitást igénylő könyveket és foglalkoztatókat.

A legapróbbakkal nem csak év végén, de egész évben jó móka az ölbéli játék. Megjelent a Kerekítő könyvek ötödik kötete is, melyben az előzőekhez hasonlóan – harminc népi mondóka, illetve dal található, az ölbeli játékok leírásaival.

Kerekítő 5. – Ölbéli játékok, mondókák CD-melléklettel

3 év felettieknek

Matricaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…. ugye mindenkinek megvan az időszak, amikor a zokni talpán, az autó ablakon és az ágyon is matricák vannak? Amellett, hogy szülői szemmel néha kicsit sok(k), nagy mértékben hozzájárulhat a gyerek ismereteinek, szókincsének bővítéséhez és az apró ujjacskáival végzett feladatok a kézügyesség fejlesztését, a matricák beillesztgetése a formafelismerést, a szem-kéz koordinációt egyaránt fejlesztik.

Keresd meg! Karácsony – Böngésző játékok és matricák

Szeretem a Karácsonyt

Karácsony – Matricás foglalkoztató könyv 75 szuper pufi matricával

4 év felettieknek Olyan matricás foglalkoztatókat ajánlunk, amiben már a matricázás örömén túl fejtörők és játékos feladatok is találhatók.

Édes karácsony – matricás

Fehér karácsony – matricás

Vidám karácsony – matricás

Puzzle rajongóknak

A Kisvakond játszik – Téli kirakóskönyv

Utazáskor is hasznosak lehetnek ezek a könyvek 4-5 éves kor felett:

45 játék télre – sok játékos feladattal

Nyulász Péter: Kiazaki – találós kérdések

Több mint tíz évvel ezelőtt Nyulász Péter a Miazami című kötettel megújította a találós kérdések műfaját. A kitalálós versikék olyan népszerűek lettek, hogy a könyvet hamarosan követte a Miazmég című válogatás, és most az óvodás korú közönség örömére elkészült a harmadik rész is, a Kiazaki. A szerző ebben a kötetben népszerű foglalkozásokat és legendás mesealakokat verselt meg a tőle megszokott humorral és könnyedséggel.

Az otthon töltött időre, amikor a gyereket szétveti az energia, mi viszont inkább csak pihennénk, nagyon hasznosak a Mesék örökmozgóknak sorozat kötetei, melyek több rövid mesét tartalmaznak és minden mesében bizonyos szavak hallatán valamit csinálniuk kell a gyerekeknek. (pl a vau szót hallva fel kell állniuk, meg kell pördülni, majd vissza kell ülni a székre). A sorozat legújabb kötete A száguldó hóember

Ez is tetszeni fog