Quantcast
Kezdőlap Ajánló Tesz-Vesz város évszázada: Ifj. Richard „Huck” Scarry októberben magyar gyerekekkel rajzol

Tesz-Vesz város évszázada: Ifj. Richard „Huck” Scarry októberben magyar gyerekekkel rajzol

Pöttyöslabda

Idén lenne 100 éves Richard Scarry, Tesz-Vesz város atyja. Az amerikai származású író-illusztrátor a gyerek olvasókat több mint 300 könyvvel ajándékozta meg, melyek nem kevesebb mint 100 millió példányban keltek el világszerte. Bár Richard Scarry 1994-ben elhunyt, Tesz-Vesz város tovább él, fiának, Ifjabb Richard „Huck” Scarrynek köszönhetően, akivel október 4–6. között a magyar gyerekek is találkozhatnak.

Az eseményre itt lehet jegyet vásárolni: http://bit.ly/2m2TyNs

Vannak örökzöld mesék. Ilyen a Tesz-Vesz város, amin már legalább a harmadik generáció nő fel, és ugyanolyan jól szórakozik rajta, mint a szülei és a nagyszülei.

Scarry egy merőben új állatmese-megközelítéssel pillanatok alatt belopta magát a gyerekek és a szülők szívébe is. Mindenki örömmel kereste Fér Egont – más néven Tekergőt –, a vadászkalapot és piros tornacipőt viselő kukacot a színes, izgő-mozgó város hétköznapjait bemutató mesekönyvekben, böngészőkben, szótárakban, foglalkoztatókban.

A könyvek különlegesen ötletes képi világának köszönhetően az olvasók még sokadik átlapozáskor is találhatnak újat a Cicó, Röfi, Hasi, Hilda, Szimat felügyelő, Bukdács úr, Kerek Perec mester, Zsémbes úr és Lucerna gazda kalandjait bemutató történetekben.

A több tucat nyelvre lefordított könyvsorozat sikere leginkább abban rejlik, hogy rengeteg humorral, könnyen megszerethető, mégis karakteres figurákkal mutatja be a hétköznapi élet kultúrákon átívelő eseményeit.

„Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy Richard »Huck« Scarry elfogadta a meghívásunkat az édesapja 100. születésnapja alkalmából szervezett ünnepi rendezvénysorozatunkra. Neki köszönhetően Tesz-Vesz város sürgő-forgóbb, mint valaha, az pedig, hogy a magyar gyerekek most együtt is rajzolhatnak vele, szerintem kihagyhatatlan élmény az igazi Tesz-Vesz-rajongóknak!” – mondta el Janikovszky János, a Tesz-Vesz város könyveket magyarul megjelentető Móra Könyvkiadó vezérigazgatója.

  • október 4-én Pécsett, az Árkád Pécsben található Líra-Móra Könyvesboltban 16.30-tól,
  • október 5-én Budapesten, a Hatszín Teátrumban 10 órától,
  • október 6-án Győrött, a Győr Plazában található Libri Könyvesboltban 11 órától

találkozhatnak, dedikáltathatnak és rajzolhatnak együtt a gyerekek ifjabb Scarryvel, aki a Tesz-Vesz sorozat mellett számos nagy sikerű könyvet, többek között az idén, szintén a Móra Kiadó gondozásában megjelent Ki volt Anne Frank? című könyvet is illusztrálta.

A kerek évfordulóra a Móra Kiadó új Tesz-Vesz város kötetet is megjelentet: a 2002-ben kiadott nagy sikerű Balfogások, nyafogások Tesz-Vesz városban című könyvet 3 új mesével kibővítve.

A kötet új meséit ez alkalommal is Réz András fordította.

További információk a szerzőről: https://mora.hu/alkoto/scarry-richard-521

Elérhető könyvei: https://mora.hu/sorozat/tesz-vesz-sorozat

Ez is tetszeni fog