Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Tittel Kinga: Mesélő Budapest

Tittel Kinga: Mesélő Budapest

pottyos

A Mesélő Budapest hiánypótló kiadvány, amely mostantól a budapesti családi séták és osztálykirándulások nélkülözhetetlen útitársa lehet. Tittel Kinga családi útikönyve azokra a kérdésekre igyekszik választ adni, amelyek egy fővárosi séta alkalmával a leggyakrabban fogalmazódnak meg a gyerekekben, ám sokszor nem tudjuk, mit feleljünk rájuk.

Mi az a patina? Vajon kik voltak a huszárok? Mi lehetett valaha a körút és a Vígszínház helyén? Van ötleted, hogy kik lehettek a hídmesterek, és mi volt a feladatuk? Tudod-e, ki volt Budapest vőlegénye, és miért hívták „kocka bárónak”? Vagy hogy miért kerülte messziről Ferenc József a budapesti Operát?

Tittel Kinga hosszú ideje dolgozik idegenvezetőként Budapesten és környékén, de családjával is szívesen rója a főváros utcáit. Gyerekeivel való közös sétáin záporoztak a fentiekhez hasonló kérdések. Ezekből az élményekből táplálkozva kezdett dolgozni egy olyan útikönyvön, amely az egész család hasznára lehet: az alapvető társadalom- és művelődéstörténeti tényeken kívül számos érdekességet tartalmaz, lerántva a leplet olyan titkokról is, amelyek megfejtése talán még a tősgyökeres fővárosiak előtt is titok volt. Így nem lesz az a kérdés, amelyre ne tudnánk válaszolni a gyerekekkel közös kirándulások alkalmával, de mi magunk is rengeteget tanulhatunk a Mesélő Budapestet lapozgatva.

Kiderül, mit rejt a Várhegy gyomra, miért van hét tornya a Halászbástyának, sőt, az is, miért nincsenek felhőkarcolók Budapesten.

A kötetet a Fortepan archív és Bouandel Doraya friss fényképei, valamint Kecskés Judit egyedi térképei még különlegesebbé, a Ki kicsoda?  és a Fogalomtár pedig még izgalmasabbá és informatívabbá teszi.

Ez is tetszeni fog