Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Újra itt a Terka sorozat!

Újra itt a Terka sorozat!

pottyos

“Újra itt van Terka! Sárga esőkabátban és gumicsizmában érkezett. Hogy miért? Az meglepetés. De fogadjunk, hogy ilyen különös mesét még sose hallottál!”
Marék Veronika

Terka egy cserfes, négyéves kislány. Önálló véleménye van mindenről, szüntelenül kérdez, és más szemmel nézi a világot, mint a felnőttek. Szeret énekelni, gyurmázni, utazni és esőben pocsolyában ugrálni. És a rózsaszín mignon a kedvence, no meg kis barátja, Ottó, akivel minden kötetben más-más kalandba keveredik.

A sorozat több éve indult a Terka a piacon című kötettel, amelyben Terka egy bevásárlás során úgy összebarátkozott a zöldségekkel, hogy hazaérve már megenni is hajlandó volt őket.

Terka és a varázscsizma

A megfelelő ruhákról is mást gondolt, mint a szülei, mindig pontosan tudja, hogy mikor mit szeretne felvenni. Leggyakrabban – évszaktól függetlenül – kedvenc gumicsizmáját. A sorozat második részében tanulhatunk az évszakokról és az öltözködésről, majd Terka ezúttal is bebizonyítja leleményességét!

 

Terka és a mandulakaland

Akik már ismerik, tudják, hogy Terkával mindig történik valami. Most sincs ez másképp, ezúttal egy rövid, de annál izgalmasabb kórházi látogatás vár rá. A kislány ugyan kénytelen megválni a manduláitól, cserébe viszont számtalan új élménnyel lesz gazdagabb. Hiszen ha Terkán múlik, még egy mandulaműtét is lehet kaland!

 

Terka és Gyurmuki a városban

Gondoltátok volna, hogy egy ilyen kislány unatkozni is szokott? Pedig ez a történet pontosan így indul. De szerencsére Terka gyorsan feltalálja magát, és nyakába veszi a nyüzsgő várost. Újdonsült barátjával, Gyurmukival együtt igazi móka villamosra vagy éppen buszra ülni. De vajon mindketten épségben hazaérnek?

 

Terka, a világutazó

,,Ki hallott ilyet? Terka utazik! Távoli tájakon járkál – pedig még csak óvodás. Az, hogy miként röppen el olyan messzire, kiderül ebből a meséből.”
Marék Veronika

A nagyvilágról azonban – fiatal kora miatt – még sok tanulnivalója van. Erre egyszeriben lehetősége nyílik, amikor egy ikerpár érkezik az óvodába, akik kicsit másak, mint a többiek… Terka rögtön összebarátkozik velük, és együtt indulnak világköri útra.

Terka és a világgá ment ajándék
Terri and the doll hunt

Terka régóta álmodozik egy szőke hercegnő babáról, de helyette a szüleitől barna hajú kertészlányt kap. Csalódottságában elhajítja az ajándékát, amit másnapra persze meg is bán. De addigra már késő, a babának nyoma vész. Terka legjobb barátjával, Ottóval indul a keresésére. Csatlakozik hozzájuk néhány érdekes útitárs, és a nap végére talán az elkóborolt kertészlány is előkerül…
A kötet angol nyelven is elérhető.

A Terka sorozat 4 év felettieknek szól és akinek nem elég a könyv, az élvezheti a hozzá kapcsolódó foglalkoztatókat, rajzolhatja, ragaszthatja őket, vagy megnézheti diafilmen, játszhat az applikációval, illetve május 26-án élvezheti a bábelőadást a Hatszín Teátrum gyereknapján. Gyertek!!! Terka vár!

Ez is tetszeni fog