Quantcast
Kezdőlap Ajánló Vakáció előtti utolsó hét

Vakáció előtti utolsó hét

pottyos

A vakáció előtti utolsó hétvége kapujában állunk, s mielőtt kiürül a város és a gyerekek szétszélednek a szélrózsa minden irányába, még egy utolsó, programokban gazdag hétvégét tartogat mindenki számára Budapest. Ismét nem volt könnyű a választás. Kezdjük is a sort egy vérbeli vakációváró fesztivállal.

Vakációváró Vasárnap a Városmajorban
A Városmajori Szabadtéri Színpad Vakációváró vasárnapján a legkisebbektől az idősebbekig várják az érdeklődőket, akik a reggel 10 órától kezdődő egész napos családi programokon, gyerekszínházi matinén és Kaláka-koncerten keresztül ízelítőt kaphatnak a színpad elkövetkezendő három hónapon át tartó színes programkínálatából. A szórakozás mellett nyereményjátékok, akciók és ajándékok sokasága csábítja arra a résztvevőket, hogy a nyári fülledtségben is visszatérő vendégei legyenek a Városmajor hűs fái alatt meghúzódó színpad pezsgő életének.

Jótékonysági családi biciklizés
A Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikája, sokak által Bókay Gyermekklinikaként ismert intézmény 2014-ben ünnepelte fennállásának 175 éves évfordulóját. A neves jubileumot a klinika egy jótékonysági célú kerékpáros családi nappal ünnepelte a „sport – egészség – hagyomány” mottójával, összekötve a Bókay-dinasztia két ágát képviselő Klinikát és a XVIII. kerületi Bókay-kertet. Ezt a hagyományt folytatva idén már a 4. Tour de Bókay kerékpáros felvonulásra kerül sor, melynek célja a Bókay Gyermekklinika betegellátási támogatása adománygyűjtés útján. Sportoljatok és segítsetek ti is!

Dunakeszi Airshow
Június 10-én és 11-én két napra magyar sztárok, nemzetközileg is elismert pilóták, valamint a Honvédelmi Minisztérium haditechnikai bemutatója települ a Dunakeszi repülőtérre. A mindkét nap megtekinthető haditechnikai kiállításon betekinthetünk a harcjárművek, harckocsik, radarállomások, helikopterek világába, sőt, érkezik egy Zlin kiképző repülőgép is. Vasárnap 11 órától megcsodálhatjuk a Kánya repülőgép bemutatóját. 12:30-tól a Malév Aeroklub tart páros vitorlázóvontatást, majd 14 órától egy újabb Gold Timer, a Gerle bemutatója következik. A vasárnapi légi bemutatókat a Malév Aeroklub parádéja zárja.

Budapest A Cappella Fesztivál
Ha szeretitek a zenét, itt a helyetek, ha szeretnétek megszeretni, akkor is. Hangok játéka a balzsamos júniusi nyári estén, azaz ingyenes koncertek és családi programok két napon át a 3. Budapest A Cappella Fesztiválon. 16 és 19 óra között családi programokkal várják az egész családot. Készíthettek hangszert vagy koronát újrahasznosított anyagokból. Festhettek dallamokra vagy próbára tehetitek magatokat és a családot a játékos Várkert kvízen. A jó zenéről szombaton egy szlovén és egy francia, vasárnap pedig egy cseh és egy zimbabwei-osztrák énekegyüttes gondoskodik.

Hegyvidéki Napok
A Hegyvidék legszínesebb és egyben legnépszerűbb családos hétvégéje 2017. június 10-11. között ismét visszatér a Gesztenyéskertbe és a MOM Kultba! Legyen szó bor és gasztro kóstolókról, családos és kisgyermekes programokról, vagy éppen népszerű előadók koncertjeiről – itt mindenki megtalálja a számítását. Szombaton egészségnap, közrendvédelmi és környezetvédelmi programok színesítik a kínálatot. Vasárnap sportprogramokon és hegyvidéki kiránduláson is részt vehettek, valamint ezen a napok ad koncertet a nagyszínpadon a gyerekek örök kedvence, Halász Judit is.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog