Quantcast
Kezdőlap Ajánló Van olyan, hogy a kütyü egészségre nevel?! Az app-tól függ!

Van olyan, hogy a kütyü egészségre nevel?! Az app-tól függ!

pottyos

Talán nem kell mondanunk, hogy a test működéséről szerzett ismeretek milyen óriási szerepet játszanak a gyerekek testtudatának fejlődésében, a betegségek megelőzésében és később egészséges szexuális életüknek, illetve teljes életvitelüknek kialakításában is. Ha a sok veszélyt is rejtő és sokat szidott okoseszközöket például úgy használjuk, hogy a gyerekek a testükről tanulhassanak, a kütyüzés tulajdonképpen hozzájárul, hogy egészségesebbek legyenek. A titok nyitja egy remek alkalmazás!

Az idén nagy sikerrel bevezetett Da Vinci Kids app játékos ismeretterjesztő kisfilmek tárháza, melyek – a hazai iskolarendszer tantárgyainak, műveltségterületeinek megfelelően – kategóriákba sorolódnak. Az okos eszközökre fejlesztett alkalmazás Testünk című témakörében két rendkívül hasznos és szórakoztató műsor epizódjait találjuk: ezek remek alkalmat adnak arra, hogy a gyerekek játszva tanulhassanak testük működéséről és más élettani folyamatokról. Ez a tudás elengedhetetlen ahhoz, hogy később képesek legyenek megóvni saját egészségüket, és odafigyelni testi-lelki épségükre. De nézzük is, milyen kisfilmek segíthetik őket ebben.

Ki ne emlékezne az Egyszer volt… az élet című francia sorozatra, melyben Albert Barillé rendező klasszikus figurái tartanak kalandos idegenvezetést az emberi testen belül? A kedves kis hősök igazán mesés módon beszélnek a szervekről, minden testrészről és belső folyamatról a sejtektől a csontokig: kalandoznak a vérkeringésben, körtúrát tesznek a bőr felületén, kiderítik, mik is azok a hormonok, és felfedezik a születés csodáját. Túlélik az injekciót, megnyerik a harcot a mérgek ellen, és még a levegő útját is nyomon követik egészen a tüdőbolyhocskákig.

A Da Vinci TV műsorán is megtalálható Tudós palánták című show epizódjai leginkább a testen kívüli, bár azzal kapcsolatos jelenségeket vizsgálják Harrison, a fiatal srác műsorvezető irányításával. Az applikáción keresztül elérhető epizódok többek között olyan titkokat fejtenek meg, mint a hang rejtelmei (Miért utáljuk a krétatáblát kaparó köröm hangját? Miért rezeg a hangfal, ha nagy a hangerő?), vagy például az alvás misztériuma (Miért ásítunk és horkolunk? Hogyan szabadulhatunk meg a rémálmainktól? Miért alszanak a denevérek fejjel lefelé?). A kérdések valóban érdekesek, a vagány házigazda pedig saját korosztályát szólítja meg, így tényleg ifjú „tudóspalánták” serege eredhet közösen az élet csodáinak nyomába.

Ha szeretnéd kipróbálni a Da Vinci Kids alkalmazást, az alábbi kód segítségével egy hónapig térítésmentesen megteheted! PMTL-DVN-04042018

A Da Vinci TV a szórakoztató és egyedi tanulást különleges élő programokon is elhozza a gyerekek számára.  A csatorna tematikájához igazodó izgalmas helyszíneken szerveznek ottalvós programokat, Da Vinci Pizsamapartit! Az általános iskolások élményeken keresztül, szórakoztató módon és éjszka ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó érdekes tematikákkal. Állandó elem minden helyszínen az éjszakai kalandtúra, vagyis az adott intézmény tematikus, zseblámpás felfedezése például a Magyar Nemzeti Múzeumban, a Korda Filmstúdióban vagy a pécsi Planetáriumban, hogy csak néhányat említsünk a helyszínek közül.

A Da Vinci TV műsorairól itt lehet tájékozódni.

Ez is tetszeni fog