Quantcast
Kezdőlap Ajánló Vitéz László és a saját gyerekkorom

Vitéz László és a saját gyerekkorom

pottyos

Megmondom őszintén, én a Bábszínházon és Vitéz Lászlón nőttem fel. Sosem gondoltam, hogy egyszer majd jön egy olyan előadó, aki visszavisz a gyerekkoromba, és újra képes lesz úgy elvarázsolni, mint Kemény Henrik. Aki úgy tudja majd mondani, hogy „szeeervusztok pajtikáim!” és akkorát csap a palacsintasütőjével, hogy az ördög nyomban feldobja a patáit. Imádtam ezt a mesét mindig! Gyereknapon vittem el a fiamat a Hatszín Teátrumba. Ez egy új színház a belvárosban, ingyenes gyereknapi programokat hirdettek, mikor megláttam, hogy lesz Vitéz László, tudtam, hogy ott a helyünk.

László nagy feladatot kap a nagymamucikájától: eljött az idő, hogy feleséget találjon magának. Ám ez feladat nem is olyan egyszerű, mint azt ő elsőre gondolta. Útközben találkozik egy hosszú, alacsony, kövér, kopasz, magas, hájas liszteszsákkal, egy nedves csukával… vagy egy kedves kutyával, paradicsompofával és nem várt nehézségekbe ütközik.

Engem ez a délelőtt visszarepített 30 évvel ezelőttre, úgy nevettem, hogy néha a fiam már furán nézett rám.  Ajánlom minden gyereknek és gyermeklelkű felnőttnek, aki szeret mulatni. Vitéz László történetekből kiindulva, a hagyományokhoz hűen, de új megközelítésben láthatják a híres, palacsintasütős, vörös sipkás kispajtást. Májusban ingyen láttuk, de az őszi repertoárban is szerepel Vitéz László, én már vettem jegyet arra is.

Előadás címe: Vitéz László menyecskét keres (Bábjáték 3-12 éves gyerekeknek)
Helyszín: Hatszín Teátrum (1066 Budapest, Jókai utca 6.)
Játssza: Barna Zsombor
Jegyek: www.hatszin.hu és www.jegy.hu oldalakon

Ez is tetszeni fog