Quantcast
Kezdőlap KedvencekTerméktesztek Wooden Spoon biokozmetikumok

Wooden Spoon biokozmetikumok

Pöttyöslabda

A Wooden Spoon biokozmetikumok egy Bulgáriából származó, nemzetközi organikus minősítéssel rendelkező kis manufakturális jellegű vállalkozás, ahol igazán érződik a természetesség szeretete, az odafigyelés és a gondos kezek munkája.

A márka képviselőjével, Király-Nagy Ildikóval beszélgettünk, hogy jobban megismerjük és megértsük ezeknek a valóban tiszta és hatékony kozmetikai termékeknek a lényegét.

Mit takar és mit jelent a minősítés a kozmetikumoknál?

A natúrkozmetikumok minősítésének összetett szempontrendszerét több nemzetközi intézet is kidolgozta, ezek alapján bírálják el mind az összetevőket, mind a készterméket és döntik el, hogy az végül megkapja-e a pecsétet, vagy sem. A különböző intézmények elvárásainak megfelelő minősítési védjegy a vásárlókat tájékoztatja és biztosítja is őket egyúttal arról, hogy megfelelő minőségű kozmetikumot tartanak a kezükben.

A Wooden Spoon termékek összetevői nem csupán bio minősítésűek (a brit Soil Association – Cosmos Organic minősítését viselik), hanem hosszú évek során gondosan válogatott és tesztelt alapanyagok is, amelyek kiemelkedő minőségére büszkék vagyunk.

Nem használunk vizet az összetevők felhígításához, minden egyes termékünk organikus olajokat, vajakat, méhviaszt és növényi kivonatokat tartalmaz, mentesek a szilikonoktól, színező-, szintetikus és tartósítószerektől, valamint a PEG-ektől és GMO-mentesek.

A vajakat (shea, kókusz, kakaó, stb.) nem hevítjük 38oC fölé, így megtartják értékes tulajdonságaikat. Az organikus, finomítatlan olajokat és vajakat értékes növényi kivonatokkal ötvözzük, amelyek segítségével nemcsak a test és az arc általános érzetét változtatják meg, hanem hatékonyan segítik a bőr egészséges, fiatalos és ellenállhatatlanul puha állapotának megtartását.

Miért annyira fontos, hogy tényleg természetes összetevőkkel készülő termékeket használjuk akár felnőtt, akár gyermek kozmetikumokról legyen szó?

Az elmúlt időszak mindannyiunknak megmutatta: az egészségünk sokkal fontosabb és sokkal előrébb kell, hogy kerüljön az életünk fontossági sorrendjében, mint ahogyan eddig képzeltük.

A bőrünk a legnagyobb szervünk, minden, amit rákenünk, nagyjából 60%-ban szívódik fel és bekerül a véráramba. Az évtizedekkel ezelőtt alkalmazott vegyi összetevők jelentős részéről kiderült, hogy hormonális problémákat, figyelemzavart, vagy akár daganatos megbetegedést is okozhatnak, így ezek egy része tiltólistára került, másik részének még vitatott a helyzete és a hatása is. Aki szeretne biztosra menni és nem kockáztatni az egészségét, annak érdemes inkább a természetes kozmetikumok között megoldást keresnie.

Ajánlatos böngészni az összetevőket, mert bár elsőre bonyolultnak és kiismerhetetlennek tűnik, az ember hamar ráérez, megtanuéja kiszűrni a kétes alapanyagokat.

A babaápolóknál például nagyon egyszerű dolgunk van: minél kevesebb összetevőt keressünk a termékeken és azok is legyenek organikus olajok, vajak, illóolajok. Így a gyermekek érzékeny bőrét óvni tudjuk már az első perctől kezdve a káros külső környezeti hatásoktól.

Ha már a babatermékeknél tartunk, hogyan került kapcsolatba a Wooden Spoon és Meghan Markle?

Ez egy igazi, mesébe illő történet: a Wooden Spoon megálmodóját és alapítóját, Sylviya Pavlova-t, egy nap telefonon keresték. A vonal másik végén a brit Királyi Ház képviselője volt, aki elmondta, hogy Harry herceg és Meghan Markle kisfia, Archie első születésnapja alkalmából egy kiadvány fog megjelenni, amelyben helyet szeretnének biztosítani olyan kiemelt márkák számára is, amelyek pozitív hatással vannak a jelenünkre környezetvédelmi, fenntarthatósági és egészségügyi szempontból.

Hogy mit is jelent ez egy kis vállalkozás számára, azt maga Sylviya fogalmazta meg a legjobban:

“A Baby Sussex könyvben való részvétel egyedülálló elismerés számunkra, ugyanakkor inspirációt jelent minden vállalat számára, amely elkötelezett a tisztességes, természetes és környezettudatos gyártás filozófiája mellett. Az ilyen magas szintű elismerés és támogatás elnyerése egyértelmű jele annak, hogy a vágy, hogy a legtisztább és legmagasabb színvonalú ápolást kínáljuk babák, gyermekek és felnőttek számára, nem marad észrevétlen a világpiacon. Ez motiváló lépés az egész kozmetikai ipar számára is, hogy elsőbbséget biztosítson az igazi természetes megoldásoknak, amelyek hosszú távon támogatják az emberek általános egészségét.”

Így tehát a lehető legtisztább bőrápolás és a környezettudatos gyártás iránti elkötelezettségünk elismeréseként a Wooden Spoon kiemelt márkaként helyet kapott a Harry herceg, Meghan Markle és kisfiuk, Archie közös életét bemutató „Baby Sussex” kiadványban.

A baba Archie első születésnapja alkalmából írt részletesen és gyönyörű fényképekkel illusztrált, ízlésesen megtervezett keménykötésű könyv nyomon követi Harry és Meghan útját ifjú házaspárként, majd a szülővé váláson át egészen az Észak-Amerikába költözésükig. A kiadvány reflektál a világ egyik legismertebb és a figyelem középpontjábal álló pár első évének kihívásaira és inspiráló vitát folytat olyan kérdésekről is, mint a fenntarthatóság, amelyek hatással lesznek a következő generációra.

Ehhez kapcsolódóan szeretném elmondani, hogy még mielőtt erről a megtiszteltetésről mi értesültünk volna, tavasszal a magyarországi Wooden Spoon karbonsemleges vállalkozássá vált: a cég, a webáruház üzemeltetése, a termékek beszerzése, tárolása, a csomagok készítése, valamint a kiszállítás során keletkezett CO2 nem terheli tovább a Földet! A cél tehát egy, és minden út oda vezet: egy szebb, élhetőbb jövő, mind az egyén, mind a környezet szempontjából és ezért igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni!

Gratulálunk ezúton is az elismerésért! Végezetül arra kérlek, hogy a téli bőrápoláshoz adj nekünk néhány tippet, akár gyerek, akár női vonalon!

Az ősztől tavaszig tartó időszak a bőr szárazságáról szól, gondoljunk csak akár a fűtésre, amely szárítja a levegőt is, az időjárásra, amely széllel, hideggel „kényeztet” mindannyiunkat.

A babáknál ideje a testesebb krémekre váltanunk, így a Wooden Spoon bio testápoló vajat különösen jó szívvel ajánlom a test bármely részére! Amennyiben megfázással, meghűléssel küszöködnénk, akkor a vadonatúj Bio téli kámforos balzsamot alkalmazzuk, amely a régi, jól bevált receptúrát hozza vissza a mindennapjainkba.

Nőként az arctisztításra és a hidratálásra fordítsunk most kiemelt figyelmet: a levegő a fűtés során keletkező károsanyagoktól tele van szállóporral, füsttel, amelyet minden este gondosan távolítsunk el a bőrünkről. Erre – bőrtípushoz igazodóan – Bio Superseed arctisztító olajainkat ajánljuk, amelyek a sminket és az egyéb szennyeződéseket is hatékonyan kezelnek.

Estére feltétlenül tegyünk fel szérumot: Bio Superseed arc- és szemkörnyékápoló szérumaink olyan magolajokat tartalmaznak, amelyek hidratálják, táplálják éjszaka a bőrt és nem utolsó sorban jelentős anti-aging hatással rendelkeznek!

Most kérdeznek sokan vissza: zsíros bőrre is olajos szérumot használjak? Igen, feltétlenül! Tévhit, hogy ezektől a készítményektől még zsírosabb lenne a bőr, kiegyensúlyozó, gyulladáscsökkentő hatásukat fejtik ki éjszaka a problémást bőrűek esetén is!

Ez is tetszeni fog