Quantcast
Kezdőlap Egészség 5 tipp, hogy megismertesd a gyerekkel a jógát

5 tipp, hogy megismertesd a gyerekkel a jógát

pottyos

Amikor álmodunk, különböző embereket, állatokat, fákat, épületeket, autókat látunk. De kik ezek az emberek igazából az álmainkban? Tényleg más emberek?

Nem, igazából az álomban látott emberek az álmodó maga. Az elme csodálatos, és megteremti ezeket az alakokat. Ugyanez a helyzet a valóságban is. Nem vagyunk olyan messze egymástól, mint gondolnánk. Például, nézz rá valakire. Hol látod? Benned van, vagy rajtad kívül?

Minden érzékelés belülről jön

Hozzászoktunk, hogy az emberekre és a dolgokra rajtunk kívül levőként tekintsünk, de ha jobban megnézzük, azt látjuk, hogy szorosabban össze vagyunk fűzve, mint gondolnánk. Igazából saját magadban látod őket, hiszen minden érzékelés belülről jön. Fogalmunk sincs, valójában mi van odakint.

Minden, amit látunk, tapintunk, szagolunk, hallunk és érzünk, annak a belső észlelése, amit tapasztalunk külsőleg. Minél jobban magunkba szívjuk ezt az érzést, annál inkább érezzük, hogy kapcsolódunk mindenkihez és mindenhez. Életerősnek és boldognak érezzük magunkat!

Így magyarázzák felnőtteknek. Azoknak a felnőtteknek, akik fogékonyak. Közben a legtöbb felnőttnek persze annyi magyarázat is elég lesz, hogy a jóga jót tesz neki.

De hogy magyarázod el a gyereknek?

Ez attól is függ, hogy mennyi idős, de néhány alapvető sorvezetőt tudunk adni.

1. A jógában a világon mindenre van egy póz. Legyen az állat, fa, repülő, meg tudod valósítani a testeddel.

2. Évezredekkel ezelőtt a jógik az erdőben éltek, indiai hegyekben és barlangokban. Megfigyelték a környezetüket, és látták, hogy az állatok és a természet milyen tökéletes harmóniában van egymással. Imitálták az állatok, fák, hegyek, sőt, még a csillagok mozgását is, amivel megalkották ezt a csodálatos technikát, amit jógának nevezünk.

3. A jóga egy módja annak, hogy a testünket, a légzésünket, az elménket egyszerre mozgassuk meg. A jógától jól érezzük magunkat!

4. A jóga egy nagyon régi tudomány, ami fejleszti a rugalmasságot és az erőt a testünkben, a boldogságot és a békét az elménkben.

5. A jóga olyan gyakorlat és filozófia, ami megtanítja nekünk, hogy a boldogság a természetes állapotunk. Ha a test és az elme nincs egyensúlyban, nem érezzük ezt a boldogságot.

A jógapózok, légzőgyakorlatok és befelé figyelés segítségével visszahozzuk a testünkbe és az elménkbe ezt a harmóniát, és visszajutunk a boldogság természetes állapotába.

Forrás: doyouyoga.com

Ez is tetszeni fog