Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló 5+1 bombabiztos ajándéktipp gyereknapra

5+1 bombabiztos ajándéktipp gyereknapra

Pöttyöslabda

Két olyan ajándéktípus van, amiből egyszerűen nem lehet soha eleget adni: az élmény és a jó könyv. Tudjuk, a LEGO-rajongók most fölhördültek, de erre még visszatérünk később.

Szóval ajándék, mert ugye jön az a bizonyos gyereknap, ami igazából nem születésnap és nem is karácsony, és hála a jó égnek nem is a csokigyűjtés/várás szent napja, mint a húsvét meg a mikulásozás.

Tehát valami nem óriás, de azért mégis szeretni való meglepetés, amivel készülünk.

Állatkertezés, vadasparkozás, bábszínház, bobozás, játszóházazás, kalandparkozás utána egy családi fagyizással, piknikkel lezárva. Ezek közül bármelyik remek meglepetés lehetne, de idén lehet, többen szavaztok a másik kifogyhatatlanra, a könyvekre.

Nézzünk néhány friss megjelenést:

30 ok a rötyögésre

Szeretnétek kipróbálni az ölbeli játékokat, de a népi mondókák nem a te világod? Szereted, ha egy gyerekkönyv nemcsak apróságodnak, de neked is mókás? A Lackfi János és J. Kovács Judit közös könyvében a Százérintőben 30 kortárs mondókát találsz, amivel 21. századi módra kerekíthetsz, ringathatsz és röcögtethetsz, méghozzá most megújult illusztrációkkal Kállai Nagy Krisztinától.

 

NEM nyuszi?

A legújabb rajzfilmes barát, akinek kalandjait megszállott lelkesedéssel várja a Jim Jam előtt a bölcsis-ovis korosztály: Bing. Ha nálatok is hatalmas kedvencnek számít ez a sorozat, jó hír, hogy a történeteket már mesekönyv formájában is olvashatjátok! Szobatisztaság, a kutyusokkal való barátkozás, jelmezesdi és egy elveszett alvós kedvenc kerülnek középpontba a szuperszínes képeskönyvekben.

 

80 nap alatt Budapest körül

Bejárni Budapest környékének legizgalmasabb helyeit a családdal? Bartos Erika Pest, Buda és a Duna részletes mesekalauza után az agglomeráció legizgalmasabb helyeit mutatja be a Brúnó Budapesten sorozat záró kötetében. Ez igazi kettő az egyben ajándék, mert van ugye a könyv, és jön hozzá a kirándulós élmény. Szóval telitalálat.

 

 

Ugrásra készen

Izgő-mozgó ovisoknak és kisiskolásoknak szól a ma már 5 részes Mesék örökmozgóknak sorozat, aminek köteteiben mókás, kedves és szívmelengető rövid történeteket találtok. Minden meséhez varázsszavak és játékleírás tartozik, amit követve nemcsak tornabulivá alakul a mesedélután, de fejlődik a kicsik koncentrációs és feladatmegoldó képessége is.

A legújabb – 5. rész – a járműrajongóknak kedvez, 6 mesét találtok benne, autóról, bicajról, vonatról, helikopterről.

 

Cicalányoknak

Ha lánykád szereti a macsekokat, de a betűkkel még nem ápol bensőséges viszonyt, és a sötétséggel is meggyűlt már a baja, ez a képesregény – ami félúton jár a mesekönyv és a valódi, sokbetűs regény között – csak rátok vár. Pont megfelelően cuki történet, pont jó mennyiségű betű-kép arány ,és mire végére ér, alig várja majd, hogy a nyáron megjelenő folytatást már ő, egészen egyedül olvassa majd!

 

 

 

Erre a LEGO-ra nyugodtan ráléphetsz

Már egy ideje tudjuk, hogy LEGO-ból nemcsak űrállomást, farmot vagy varázskastélyt lehet építeni. Mióta a DOTS-elemek bekerültek a kínálatba, azóta a lehetőségek száma közelít a végtelenhez. A remek pasztellszínű félkörökkel karkötőket, mindenféle dizájncuccot és gyakorlatilag bármit kreálhatunk, csak a képzeletünk (és persze a pénztárcánk a határ). Ha titeket is elragadott a DOTS-kreációk szenvedélye, akkor ez a Napló, amiben további csupa titkos, garantáltan lépésbiztos DOTS-ötletet találnak az ifjú dizájnerek, osztatlan sikert arat majd!

Ez is tetszeni fog