Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló 5+1 különleges gyerekkönyv karácsonyra

5+1 különleges gyerekkönyv karácsonyra

Pöttyöslabda

Ha te is fontosnak tartod, hogy ne csak elemmel, esetleg hálózati csatlakozóval működő ajándék kerüljön csemetédnek a fa alá, szeretettel ajánljuk figyelmedbe az alábbi könyveket. Vigyázat, néhány kötet az ajánlottak közül felnőtteket is pillanatok alatt rabul ejt! Tedd félre a kütyüket karácsonykor, és merüljetek el együtt a mesés történetekben!

 

Dawn Casey: Mesék télre

Hófödte tájakra hív ez a kifejezetten a mesék évszakához készült, gyönyörűen illusztrált kötet Szlukovényi Katalin fordításában.

Járjátok körül a világot Észak-Amerikától Szibériáig, Kínától Skóciáig 18 különlegesen szívmelengető történettel!

Vár rád Jegesmedvekirály és Hókirálynő, az ezüsttobozok, az Almafaember és még sok-sok különös téli barát.

3–113 éves korig szívből szívbe ajánljuk a decembertől februárig tartó hideg estékre és szürke délutánokra.

Csillagtallérok – válogatás a legszebb eredeti Grimm-mesékből

A Csillagtallérok igazi kincs. Egy kötet, amit generációról generációra újra meg újra elolvasunk. Klasszikus, ami minden valódi meseszerető család könyvespolcán otthonra talál.

A több mint kétszáz éve megjelent Gyermek- és családi mesék című Grimm-kötetből a szerkesztő a 23 legszebb történetet válogatta ki. Az ismert, de ritkán olvasott mesék eredeti szövegét Perczel Enikő úgy ültette át magyar nyelvre, hogy a 21. századi fülek számára is kellemes, érthető olvasmány legyen.

Nyolc éven felülieknek közös meseolvasásra ajánljuk.

Csukás István: Diótörőcske

Keltsétek életre közösen Csukás István varázslatos hangulatú mesejátékát, melyben Diótörőcske, Marcsibaba, Bohóc, Ólomkatona és Kéményseprő szállnak szembe a karácsonyfát ostromló Fekete Királlyal és katonáival.

Az életre kelt játékok furfangos fogolycserékkel és gyerekhumorú párbeszédekkel teszik a történetet szerethetővé kicsik és nagyok számára egyaránt.

Töltsétek meg a karácsonyt Csukás István utolsó színpadi művének mesés hangulatával, amelyet Bölecz Lilla rajzai varázsolnak még közelebb hozzátok.

A kötet a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal együttműködésben, az általuk bemutatott gyerekszínmű alapján készült.

Szívből ajánljuk hat éven felüli színház- és meserajongóknak.

Zágoni Balázs: Karácsonyi kitérő

Ha ti is egy olyan család vagytok, ahol mindig történik valami galiba szentestéig; ha nálatok is előfordult már, hogy szőrén-szálán eltűnt a karácsonyra biztonságba helyezett sütemény; ha ti is szeretitek az olyan kalandokat olvasni, amelyek veletek is megeshettek volna, akkor feltétlenül tegyetek egy kitérőt a könyvesbolt felé, és szerezzétek be ezt a karácsonyi szünidő gépezésmentes pillanataiban olvasható, kilenc éven felülieknek szóló családi kisregényt: a Karácsonyi kitérőt.

Csatlakozzatok Emmához, Bencéhez, Lilihez és szüleikhez! Tudjátok meg, mit tehet az ember, ha minden karácsonyi terve fenekestül felborul!

Az Év Gyerekkönyve díjas Zágoni Balázs könyve értő humorral és filmes fordulatossággal varázsol bele titeket egy igazi családi moziba, melyet Szabó-Nyulász Melinda rajzai tesznek még nagyobb élménnyé.

FONTOS tudnod, hogy a történetben a Jézuska lelepleződik, szóval ha épp el akarod mondani, hogy az ajándékot ki hozza, erre is találsz tippet a könyvben.

Kilenc éven felülieknek önálló olvasásra és családi együtt nevetésre egyaránt ajánljuk.

Kihalt állatok atlasza

Ez egy nagy és fontos könyv. 41 olyan élőlényt találsz benne, amelyekkel már csak a könyvek lapjain találkozhatsz, ugyanis az elmúlt öt tömeges kihalási esemény egyikének áldozatai. Különleges madarak, emlősök, hüllők, rovarok és halak mellett megismerkedhetsz a Neander-völgyi emberrel is.

A tudomány mai állása szerint jelenleg a hatodik tömeges kihalási esemény szélén állunk, melyben a kihalási folyamatokat jelentős mértékben az emberi tevékenyég okozza. Megismerve azokat az élőlényeket, amiket korábban elveszítettünk, talán más megvilágításba kerül a ma még élő fajok védelmének fontossága. Tegyünk értük együtt!

A könyvet minden állatbarátnak és környezettudatosan gondolkozónak ajánljuk.

Szilaj – Téli kalandok

Lórajongóknak kihagyhatatlan karácsonyi meglepetés ez a kreatívkönyv, melyben Lucy és Szilaj hív játékra. Tudjatok meg sok érdekességet arról, hogyan telik a tél és a karácsony a Vadnyugaton! Próbáljátok ki Prescott nagyi titkos forrócsoki-receptjét! Lessetek el kézzel készíthető ajándéktippeket – például egy szuper barátságkarkötő elkészítésének lépéseit! Tervezzétek meg a saját téli lovaglócsizmátokat!

Hat éven felülieknek ajánljuk.

Ez is tetszeni fog