Quantcast
Kezdőlap Programajánló 5+1 programötlet az őszi szünetre 500 Ft-ért vagy akár ingyen

5+1 programötlet az őszi szünetre 500 Ft-ért vagy akár ingyen

pottyos

A hosszú hétvégére és az őszi szünetre számtalan érdekes program érhető el.

A hosszú hétvégére és az őszi szünetre számtalan érdekes program érhető el.

 

Etwas by Elena Walf-primanimaPrimanima Fesztivál – október 23-25.
Rögtön a szünet elején, az október 23-i hosszú hétvégén kerül sor a Primanima Fesztiválra a budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban. A nemzetközi elsőfilmes animációs fesztiválon a felnőtteknek szóló programokon kívül számos gyerekprogram is akad. Idén a gyerekfilmes versenyprogramban 35 mesefilm szerepel, ezekből október 22., 23. és 24-én nézhettek meg válogatást. A filmvetítéseken kívül animációs műhelyt is szerveznek, melynek során a gyerekek betekintést nyerhetnek a rajzfilmkészítés rejtelmeibe. A rövidfilmes válogatások és az animációs műhely ingyenes.

csillagvizsgaloUránia Csillagvizsgáló – október 27. és 29.
Mivel az őszi szünetben nem kell korán kelni, így a gyerekek is egy kicsit tovább fennmaradhatnak. Ha még a szerencse is mellétek szegődik és kedden és/vagy csütörtökön derűs lesz az égbolt, feltétlenül látogassatok el a gellérthegyi Uránia Csillagvizsgálóba. Október hónapban a távcsöves bemutatók este 7-kor kezdődnek. Április óta a programot kibővítették, és a bemutató előtt lehetőség van A világűr meghódítása című 3D-s film megtekintésére is. A vetítésre a bemutató előtt, 18 órakor kerül sor. A teljes program ára 500 Ft fejenként.

koronasparkKoronás Park Székesfehérvár – őszi szünet
Ha még nem voltatok a székesfehérvári Koronás Parkba, az őszi szünet remek lehetőséget kínál erre. A park a szünet ideje alatt is 10 és 18 óra között tart nyitva, november 1. (vasárnap) kivételével. Izgalmas családi kalandjátékban vehettek itt részt, melynek során megismerhetitek a régmúlt szokásait a paraszti munkától a koronázási szertartásokig. A játékba többféle módon is be lehet kapcsolódni. Játszható okostelefonnal leolvasható QR kódok segítségével, ez esetben a részvétel ingyenes. Ha inkább nyomtatott vezetőfüzetet vennétek igénye, annak 500 Ft/család az ára, amennyiben animátor segítségét is igénylitek, az 400 Ft-ba kerül fejenként.

kiralyretŐszi szünet Királyréten – október 26-29.
A Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont az őszi szünetben is gondol a családokra, és hétfőtől csütörtökig naponta kétszer, 11 és 14 órakor várja az érdeklődőket szünidei programjára, melyben szerepel  terepi séta, kézműveskedés és észtorna is. Hétfőn a gombák, kedden a falevelek, szerdán az erdőben fellelető nyomok, csütörtökön pedig a rejtőzködés lesz a központi téma. A programot akár egy család jelentkezése esetén is megtartják, viszont legkésőbb az érkezést megelőző napon regisztrálni kell. A családi jegy 1500 Ft, azaz nem több, mint fejenként 500 Ft. A belépővel a látogatóközpont kiállítását is megnézhetitek.

mentomuzeumTűzoltók és mentők
Két legyet üthettek egy csapásra, ha valamelyik délelőtt vagy délután meglátogathatjátok a Tűzoltó és a Mentőmúzeumot. A tűzoltással kapcsolatos emlékeket a kőbányai Martinovics téri épületben őrzik. A kiállítás a tűzvédelem fejlődését mutatja be az őskortól napjainkig. A földszinti folyosón régi tűzoltószereket mutatnak be, az emeleti kiállítótermekben pedig időrendben láthatók a különböző történelmi korok tűzoltási eszközei, emléktárgyai, dokumentumai.
A Kresz Géza Mentőmúzeum a Markó utcai Mentőpalotában található. Itt a látogatók megismerkedhetnek a mentéstörténet tárgyi emlékeivel, valamint a mentők munkájával is. (A Rendőrmúzeum sajnos november közepéig átalakítás miatt zárva tart, így ebből az összeállításból most ki kellett hagynunk.) Mindkét múzeum látogatása ingyenes.

kameleonkeramiaAgyagozás a Kaméleon Kerámiában – október 27.
A Kaméleon Kerámia októberi akciója keretében keddenként délután 3 és 4 óra között ingyenes agyagozásra nyílik lehetőség. Az ingyenesség természetesen a kész művek kiégetésére is vonatkozik. A lehetőség az őszi szünetben is él, azaz október 27-én, kedden. Nagyon jó programnak ígérkezik, éljetek a lehetőséggel!

Ez is tetszeni fog