Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló 5+1 tengeri kaland, nem csak tengerparti nyaralásokhoz

5+1 tengeri kaland, nem csak tengerparti nyaralásokhoz

Pöttyöslabda

Idén sokan mondanak le a tengerparti nyaralásról, de ez nem jelenti azt, hogy az izgalmas tengerparti kalandokat is nélkülözni kell. Hogyan varázsold a tengert a nappaliba, a terasz egy árnyas karosszékébe, vagy épp a kert legnagyobb fája alá egy puha plédre?

Mutatunk 5+1 könyvet, amit együtt vagy akár önállóan olvasva a gyerkőcök tényleg bent érzik majd magukat a tengeri kalandok sűrűjében.

Vigyázat! A válogatás veszélyesen nagyszámú vicces történetet és mókás kalózt tartalmaz!

Puszirablók

Belegondoltál abba, hogy mi történne, ha egyszer elfelejtenél a kis hercegnődnek vagy hercegednek jó éjt puszit adni? No, akár hiszed, akár nem, vannak kalózok, akik pont ezt a pillanatot várják, hogy lecsapjanak. Nyugalom, ez egy imádnivalóan abszurd és fiúkat lányokat egyaránt magával ragadó, akár esti mesének is olvasható történet. Ha egy picit mégis aggódsz, eláruljuk, hogy a szerző az a Vig Balázs, akinél kevesen érzik jobban a gyerek és felnőtt humor megfelelő keverésének arányait.

Ha te is szeretnél jót mulatni az esti mesén, miközben együtt hajóztok egy különös kalóz zászlaja alatt egy halálfejruhás királylánnyal, egy fürdőnacis kisfiúval és egy kenguruval, akkor a Puszirablókat ne hagyd a könyvesboltban!

Pepi kalóz és az elrabolt királylány

Természetesen a Már tudok olvasni sorozatból sem maradhatnak ki a kalózok, hiszen az olvasni tanuló gyerekek fantáziája igazi kincsesbánya. Nyugalom, Pepi és társai most nem a ti fejetekben születő arany gondolatokra utaznak, hanem arra, hogy teljesítsék Züm-Züm király parancsát és kiszabadítsák a lányát. A gonosz cápák, a tengeri vihar és a különleges szigetek gondoskodnak róla, hogy aki Pepivel utazik, egy percet se unatkozzon.

 

Olivér és a tengerkócok

Egy komor albatrosz, egy rövidlátó sellő és egy barátságos sziget? Mi lesz ebből?! Hát persze, hogy egy nagyon mókás, kellően fordulatos, de kezdő olvasók számára is követhető kaland, amiben Olivér feladata, hogy megtalálja eltűnt szüleit.

A nyári szünetben eltűnt szülőket általában könnyű meglelni, például a dolgozószobájukban, vagy az erkélyen teregetés közben, de vajon Olivér milyen helyeken keresi és hogyan lel rá az anyukájára és apukájára? Derítsétek ki együtt ebben a lehetetlenül letehetetlen képes regényben!

Papírfül kapitány

Ha kellőképpen belelendültetek a kalózosdiba, vagy, ha egy olyan igazi kincskeresős történetre vágytok, amiben nem csak kincsből, de humorból is van bőven, akkor Bende Nelly regénye remek választás. Ha sikerül legyőzni a bökkenőt, hogy milyen kalóz az, akinek nincs hajója, és az aggodalmat, mi történik, ha bekeveredtek vacsoraidőben az emberevők szigetére, máris pakolhatjátok a hátizsákot és indulhattok is!

 

Harisnyás Pippi a Déltengeren

Az idén 75. születésnapját ünneplő Harisnyás Pippi a világ legerősebb és legszabadabb kislánya. Egyedül él a villájában, és azt csinál, amit akar. Ha kedve van, hát hajóra száll és elutazik a Pippi történetekből már megszokott módon nyelvtörő hangzású Kurrekurredutt-szigetre. Vele tartanak barátai, Tomi és Annika, s hogy az utazás véletlenül se legyen unalmas, a történetbe még belekeveredik pár éhenkórász cápa és pénzéhes gonosztevő is.

 

Fókuszban a kókusz

A hajósok jó kedélyű emberek. Tengernyi történetük van, aminek fele sem igaz. De melyik fele? A különleges nyelvi humoráról ismert Bosnyák Viktória, aki már bizonyította, hogy sirályokkal kapcsolatos tudása igazán király, most új vizekre evezett. Itt ismerkedett meg Körtemájer-Sercli kapitánnyal, akit Dudás Győző illusztrátor kihegyezett ceruzáinak segítségével szóra is bírtak.

Hogy egy ilyen vén tengeri medve mennyire ijed meg az élesre fent szóviccektől? Megtudhatjátok a Fókuszban a kókuszból, ami mellé kis adag kókuszgolyó uzsonnára való elfogyasztását melegen ajánljuk.

Ez is tetszeni fog