Quantcast
Kezdőlap Aktuális 7 szuper tipp a gördülékenyebb iskolai reggelekért

7 szuper tipp a gördülékenyebb iskolai reggelekért

Kovács Móni

Ha iskola van, káosz is van: ki megy ma a gyerekekért? Mikor van a zongoraóra? Milyen beadandó van a héten? Mikor lesz a földrajz dolgozat? Ki intézi a bevásárlást? Amikor az amúgy is tempós napirend mellé megérkeznek az iskolai extra feladatok is, már nem csak a saját munkádra kell odafigyelned, de a gyerekekére is. Mindezt persze összehangolva a társaddal, hogy olajozottan működjön a családnak nevezett szerkezet. Oszd meg a mentális terhet – és uralkodj! Avagy ezeket a trükköket vesd be, hogy megőrizd a józan eszed!

1. Szervezd ki a bevásárlást
Ez egy kicsit hülyén fog hangzani, de vannak nagyon jó projektmanagement oldalak és appok (pl Trello, Asana) de a kevésbé informatikai beállítottságúaknak egy egyszerű, osztott Google dokumentum is megteszi. Itt aztán vezethetitek, hogy kinek mire van szüksége a boltból. Nevezzetek ki egy napot – mondjuk a szerdát – amikor délig be kell fejezni a listaírást, majd rendeljétek meg a felírt dolgokat. Egyik héten te rendelsz, a másik héten a partnered. A futár pedig másnap vagy pénteken hozza az árut, és a hétvégét teli hűtővel indíthatjátok. Persze személyesen is intézhető a nagybevásárlás, esetleg be lehet vonni a nagyszülőket is, hogy segítsenek. Léteznek már itthon is különböző „boxos” cégek, akik vállalják, hogy heti rendszerességgel friss zöldséget és gyümölcsöt szállítanak az otthonodba, helyi termelőktől. (ilyen például a NekedTerem a Zöldségbox vagy a Vegabox)

View this post on Instagram

Diving into the weekend with Boxed, literally! ?

A post shared by Boxed (@boxedwholesale) on

2. „Egyeztessük óráinkat” – vagy Google naptárainkat
Egy kicsit macerás, de megéri beírni a naptárba a heti dolgozatokat, születésnapokat, illetve a foglalkozásokat és azt, hogy egyáltalán a család melyik tagja mikor hol van. Szinkronizálni kell a naptárakat, és beállítani az értesítőt, így a gyerek reggel nem felejti el bepakolni a tornazsákját, vagy éppen örülni fog, ha kap tőled egy üzenetet, amiben emlékezteted arra, mennyit tanult a dolgozatra, mostmár aztán tényleg ne izguljon! Fontos, hogy a társaddal is egyeztesd a naptárt, így biztosan mindenki látni fogja, hogy kinek mi a dolga. Ez persze csak akkor működik, ha már mindenkinek van okostelefonja. Ennek hiányában a gondosan és szeretettel megírt post-it cetlik is megédesíthetik és segíthetik a hétköznapokat!

3. Rendszerezd újra a táskádat
Anyaként jól tudjuk, hogy bármelyik nap bármi megtörténhet, ezért a táskánk mindig tele van a legkülönfélébb dolgokkal: kisautóval, popsitörlővel, váltóruhával, sebtapasszal vagy éppen rúzzsal. Érdemes olyan táskát választani, aminek több rekesze van, így elkülöníthetsz egy-egy területet a randis estékre, a csajos estékre és a legnagyobbat persze a gyerekekkel töltött hétköznapokra. Így bárhogyan is alakul a napod, tudni fogod, hogy minden van nálad, amire csak szükséged van.

4. Főzz és fagyassz!
Ha kényszerpihenőre van szüksége valamelyik családtagodnak betegség miatt, vagy éppen hétvégén mással foglalkoznál főzés helyett, nagyon fogsz örülni annak, hogy csak ki kell venni a fagyasztóból az ételt, megmelegíteni és már boldogan falatozhat is mindenki! A levesek, tokányok, húsgombócok, pörköltek, darált húsból készült pogácsák vagy fasírtok, a főzelékek egy része, a vadas mártás is kiválóan fagyasztható.

5. Tízórais doboz otthon
Vegyél elő egy közepes méretű dobozt, és töltsd meg tízóraira való finomságokkal: müzliszelet, szezámszelet, kekszek, gyümölcspüré, aszalt gyümölcsből készült szelet. Ha fogyóban van, töltsd újra. Nagyon jól fog jönni reggelente, amikor tízórait pakolsz a gyerekeknek. Elég, ha teszel mellé egy almát vagy egy banánt, és máris kész a tápláló ennivaló. Neked pedig nem kell aggódnod, hogy mit fognak enni az iskolában!

6. Készíts össze egy táskát vészhelyzet esetére
És tedd az autód csomagtartójába. Lehetőleg legyen benne: váltóruha a gyerekeknek, WC-papír, popsitörlő, a kisebb gyerek kedvenc játékai közül egy (vagy a rágókája, rongyija), zseblámpa, lapos talpú cipő neked, nejlonzacskó és egy ötezres, ha bármit vásárolni kellene. Ha bármi elfogy, töltsd újra!

7. Hozzatok létre otthon egy kiinduló bázist
Kulcsok, telefonok, iratok, pénztárcák töltők és fülhallgatók– jól tudjuk, hogy mindegyiknek az indulás pillanatában kél lába. Nevezzetek ki egy helyet a lakásban, ahová mindenki lerakja ezeket a fontos dolgokat. Így reggel indulásnál nem kell kapkodni, hogy „Nem látta valaki a fejhallgatómat?” „Úristen, hol a kulcsom?!” Nálunk minden reggel ezzel telik legalább 10 perc…

Reméljük segített ez a rövid összeállítás. Van olyan amit te bevetsz a könnyebb és nyugalmasabb iskolai hétköznapokért? Oszd meg velünk!

Forrás: https://www.mother.ly/life/time-saving-hacks-for-back-to-school

Ez is tetszeni fog