Quantcast
Kezdőlap Ajánló A bábszínházakat ünnepeljük

A bábszínházakat ünnepeljük

Pöttyöslabda

Új bemutatóval, jubileumi előadással és nyílt próbával ünnepli a bábszínházi világnapot a Budapest Bábszínház március 21-én.

Mire gondol Alma? címmel mutatja be a Budapest Bábszínház legújabb előadását csütörtökön. Ezúttal legkisebb nézőinket, a 3 év alattiakat hívjuk utazásra saját elméjükbe, ahol mindegyik zugban ötletek és problémák várják őket. De mire jó egy ötlet? És mihez kezdjünk egy problémával? Ezekre keresi a választ a rendező Varsányi Péter a két szereplővel, Pájer Alma Virággal és Pethő Gergővel. Előadásunkra első színházi élményként gondolunk, amelynek a végén a gyerekek is bekapcsolódhatnak.

Jubileumot is ünnepel a Budapest Bábszínház ezen a napon: 100. alkalommal láthatja a közönség aNyúl Pétert, amelyet szereplőink a gyerekekkel együtt tortával ünnepelnek. Természetesen most a bábokkal is találkozhatnak egészen közelről a kicsik.

18 órától legújabb bemutatónk próba-folyamatába, a 80 nap alatt a Föld körülbenyerhetnek betekintést a nézők. Kuthy Ágnes rendező elmondta: Verne egzotikus országokban játszódó története lehetőséget ad a sokszínű tájak, kultúrák, különböző nemzetiségű emberek, a világ jellegzetes épületeinek bemutatására, amelyet a díszlet, a bábok és a zene is lekövet. A főszereplőkön, Teszárek Csaba (Mr. Fogg), Tatai Zsolt (Passepartout) Hannus Zoltán (Fix felügyelő) és Kovács Judit (Auda hercegnő) kivételével minden színész 3-4 karaktert játszik, ezért különösen érdekesnek ígérkezik a sokszereplős darab.

A bábszínházi világnapot a nemzetközi bábművész-szövetség, az UNIMA kezdeményezésére ünnepli a szakma 2003 óta világszerte. A magyar nyelvű bábosok határon innen és túl 2014-ben csatlakoztak hagyományteremtő céllal, azóta is minden évben különleges programokkal, a közönséget lehetőleg bevonva mutatják meg a műfaj sokszínűségét ezen a napon.

Fotók: Éder Vera
Előadás: Mire gondol Alma?

Ez is tetszeni fog