Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló A hozzátáplálásról egyszerűen

A hozzátáplálásról egyszerűen

Pöttyöslabda

Amikor a hozzátáplálás kérdése aktuálissá válik, kért és kéretlen jó tanácsok, megbízható és megbízhatatlan információk kereszttüzébe kerülünk. Mikor kezdjük? Hogyan kezdjük? Mit és mikor érdemes bevezetni? Számtalan kérdés, amire, úgy tűnik, mindenki jobban tudja a választ. Pedig kisbabánkat mi ismerjük a legjobban, ez pedig éppen elég ahhoz, hogy nyugodtan vágjunk bele a hozzátáplálásba. Na jó, talán egy szuper receptekkel, tippekkel és magyarázatokkal teli szakácskönyv sem árt!

Ambrus Éva sokáig várta kisfia érkezését, és megfogadta, hogy nagyon jó édesanyja lesz, és csak a legjobbat adja neki. Ez pedig az ételekre is vonatkozik, igyekszik, hogy fia – és egész családja – tányérjára egészséges finomságok kerüljenek. A ManóMenü weboldal és applikáció megalkotásával a többi édesanyának is megmutatta, hogy nemcsak a hozzátáplálás, de a család számára való ételkészítés is lehet egyszerre örömteli és tudatos. Most pedig az évek alatt megszerzett tudását és kidolgozott receptjeit egy szakácskönyvben adja közre.

A BOOOK Kiadó gondozásában megjelent Anya, kérek még! Hozzátáplálás egyszerűen azonban több, mint szakácskönyv: szerzője szakértőkkel – dietetikusokkal, védőnőkkel – együttműködve, hasznos tippekkel és tanácsokkal kiegészítve ad választ a hozzátáplálás kapcsán felmerülő leggyakoribb kérdésekre a kötet szakmai bevezetőjében. Felkészít a hozzátáplálásra, bemutatja a legszükségesebb eszközöket és konyhai eljárásokat – így a konyhában idegenül mozgók, a főzéssel esetleg csak éppen ismerkedők is haszonnal forgathatják –, és remek tippekkel segíti a hétköznapokat. Eligazít a mennyiségek, adagok és állagok témájában, sorra veszi, mire figyeljünk – öklendezés, ételneofóbia, betegségek, fogzás – és ami talán a legfontosabb, nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a már ebben a korban egészséges viszony alakuljon ki a gyerekekben az ételhez, az étkezésekhez. És itt bizony sok múlik rajtunk.

Fotó: BOOOK Kiadó/Zergi Borbála

Az Anya, kérek még! receptjeinek köszönhetően változatossá tehető a baba hozzátáplálása. Egyszerű és kombinált pürék, arabos ételek, kézbe való falatok, totyogóknak való ételek és alkalmi receptek is helyet kaptak a könyvben, amely azoknak is jól jöhet, akik az egész család étkezését szeretnék változatossá tenni, hiszen a babakekszek, a babacsinta vagy a babapizza mellett a házi hamburgernek, a quiche-nek, házi kiflinek a család többi tagja is örülhet. A finomságok Zergi Borbála hangulatos fotóin elevenednek meg.

Ez is tetszeni fog