Quantcast
Kezdőlap SzabadidőJátszóterek A játszótéri homokozás íratlan szabályai

A játszótéri homokozás íratlan szabályai

pottyos

Végre itt a tavasz, süt a nap és kezdenek megtelni a játszóterek gyerekekkel. Viszont egy dolog biztos, hogy minél több gyerek van egy játszótéren, annál nagyobb a konfliktus veszély. Van néhány íratlan szabály, amit nem árt betartani, végig gondolni, mielőtt a játszótérre megyünk. Természetesen sok szülő be is tartja és figyel gyermeke minden mozdulatára, de sajnos elég sokan még mindig nem!

 

 

Végre itt a tavasz, süt a nap és kezdenek megtelni a játszóterek gyerekekkel. Van olyan játszótér, ami már most telt házzal üzemel és van olyan, ahol csak elvétve látható kisgyerek. De ugye még csak most kezdődik a szezon.

Viszont egy dolog biztos, hogy minél több gyerek van egy játszótéren, annál nagyobb a konfliktus veszély. Van néhány íratlan szabály, amit nem árt betartani, végig gondolni, mielőtt a játszótérre megyünk.

 

homokozos1

 

1. A játszótéren (a homokozóban) hozott játékokkal játszanak a gyerekek. Ha nem viszel magaddal saját játékot, nem baj, ha gyermeked máséval kezd játszani, de illik megkérdezni tulajdonosát a játék használatáról.
(Én alkoholos filccel ráírtam a lányom nevét a játékokra az átláthatóság kedvéért)

2. A játékot leporolva, letisztítva illik vissza adni. Ha eltörik, elromlik ajánld fel annak megfizetését, de mindenképp kérj elnézést!

3. A kölcsön kapott játékot, illik rendeltetésszerűen használni.

4. Ha gyermeked pont olyan játékot kaparint meg, amit a kisebb gyerek is megfogott, akkor mond el/magyarázd gyermekednek, hogy Ő nagyobb és ………….engedje át a kisebbnek a játékot. Utána természetesen S.O.S. másik játék felajánlásába ajánlatos kezdened a sírás/búslakodás elkerülése végett. Természetesen ez nem mindig egyszerű és nem mindig sikerül……sajnos.

5. A játékot illik vissza adni tulajdonosának, ha Ő azt vissza kéri!

 

homokozó2

 

Jó tanács!
Egyre többet időt töltünk gyermekünkkel a szabadban, játszótéren – próbálj meg figyelni arra, hogy mindig legyen nálad kellő mennyiségű innivaló.
Sajnos nem minden játszótéren van vízcsap és sajnos még mindig hallani anyukáktól, hogy nincs nála innivaló és ezért nem tud inni adni szomjas gyermekének!

 

 

 

 

 

Készítette: Bonar Odhiambo Palma

2015.04.15.

Ez is tetszeni fog